Azerbaycanlı Khatira Serdarkızı’nın başını yardılar!

Azerbaycanlı Khatira Serdarkızı’nın başını yardılar!

Azerbaycanlı Khatira Serdarkızı’nın başını yardılar!

Bir grup Ermeni asıllıların Brüksel’deki Azerbaycan Büyükelçiliği önündeki gösterilerinin saldırıya dönüşmesi büyük üzüntü yarattı..Belçika polis ve güvenlik birimlerinin de orada olması işin tadını iyice kaçırdı..Zira polis ve güvenlik kuvvetleri çıkan olayları önlemekte yetersiz kaldı..Karşılıklı taşlı,sopalı,sözlü saldırılar uzun süre devam etti..Saldırıları  Azeri gençleri karşılık verdiler..Azerbaycan Bayrağı gösterildi..
“Karabağ Türktür, Türk kalacak, Karabağ Bizimdir, Yaşasın Azerbaycan” sloganları altında karşı gösteriye geçtiler..
Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen protesto gösterisi sırasında,saldırıya uğrayan ve kanlar içinde kalan Azerbaycanlı basın emekçisi  Khatire Serdarkızı’na geçmiş olsun..
Bu manada facebook sayfalarında; “Bu gözü dönmüş saldırı, bu vandallık, Avrupa’nın göbeği, demokrasi ve insan haklarının merkezi denilen Belçika’nın Başkenti Brüksel’de yaşandı.

Azerbaycanlı basın emekçisi meslektaşımız REAL TV çalışanı Khatira Serdarkızı, Azerbaycan toprağı Karabağ’ın işgalinin kınama protestosunun canlı yayını sırasında, insanlıktan nasibini almamış soysuzların vahşice saldırısına uğradı. Şiddetin, vahşetin, terörün milliyeti olmaz, vahşet her yerde vahşettir ve bu olayda sadece saldırganları kınamak yetmez. Her türlü yasadışı örgüt ve gruplara adeta hamilik yapan Belçika’nın, bu riyakar yüzünün de protesto edilip, dünyaya teşhir edilmesi lazım. Biliyoruz ki bu vahşi saldırı da pek çokları gibi neredeyse ‘demokratik hak’ gibi görülerek cezasız kalacak. Geçmiş olsun Khatira Serdarkızı!” kınama mesajları yayınlanmakta…

Belçika’nın başkenti Brüksel’de hemen her kurum kuruluş ve insanlar gösteri yapabiliyor..Bunun için izin almaya bile gerek yok..Ancak geniş katılımlı veya sınırlı katılımlı gösteriler için izin almak gerekiyor.
İşte yukarıda böyle bir gösteri sırasında bir basın emekçisinin saldırıya uğraması ve kanlar içinde kalması manidardır..
Belçika’ya bu durum yakışmamıştır..
Eğer bir gruba gösteri için izin veriyorsanız,gereğini yapın,göstericileri kontrol ediniz ve gerekli güvenlik tedbirlerini en ince ayrıntısına kadar alınız..
Bu işin failleri derhal bulunmalı ve gerekli cezaya çarptırılmalıdır..
Belçika,en azından bu failleri yakalayarak, güven tazelemelidir..
Öyle “sözde Soykırım kararları” almak,tek taraflı bir küme ve gurup için anıtlar dikmek bazı  kesimleri rahatsız edebilir..
Dengeyi sağlayacaksanız, adil,eşit olmalısınız!
Geçmiş olsun Khatira Serdarkızı!
Bu da tarihe not edildi!
Bu çakallara kim izin verdi ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir