Bahçeli: Askıda Ekmek Kampanyası paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir

Bahçeli Askıda Ekmek Kampanyası paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir
MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, Askıda Ekmek Kampanyası’nın, siyasal bir tepki veya eleÅŸtiri deÄŸil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeÅŸliÄŸi, hatırlamayı, paylaÅŸmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliÄŸi olduÄŸunu söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Ticaret Odasında alınan bir karar doğrultusunda, ekmeğin kilogram fiyatının 6,25 liradan 7,50 liraya yükseldiğini anımsattı.
Bu durum karşısında parti olarak, özellikle Ä°stanbul’da “Askıda Ekmek Kampanyası”nı baÅŸlatıp dar ve orta gelirli vatandaÅŸlara, güçleri nispetinde, onları incitmeden, izzet-i nefislerini zedelemeden destek olmaya gayret ettiklerini belirten Bahçeli, “Bir elin verdiÄŸini diÄŸer elin görmemesine özen gösterdik.” dedi.
6 Ekim 2012 yılında Samsun Ä°lkadım ilçesinde olduÄŸu gibi ekmek fiyatlarının zamlandığı baÅŸka dönemlerde de benzer kampanyalar yaptıklarını hatırlatan Bahçeli, “O tarihlerde kendisine bile devası olmayan ÅŸahıs ekonomiden sorumlu bakanlık görevini icra ediyordu. Ä°nançlarımız ne diyorsa onu yaptık, yapmaya da devam edeceÄŸiz. Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleÅŸtiri deÄŸil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeÅŸliÄŸi, hatırlamayı, paylaÅŸmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliÄŸidir. Biliyoruz ki bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.” diye konuÅŸtu.
“Biz askıya ekmek koyduk, ÅŸu iÅŸe bakınız ki ekmeksizler birer birer saklandıkları delikten fırlayarak ortalığa çıktılar.” ifadesini kullanan Bahçeli, “Vay ekmeksizler vay, milletimizin ekmeÄŸine bile göz koyacak kadar nankörsünüz, milli ve manevi hasletlere tahammülsüzlük gösterecek kadar da namertsiniz. Helal lokma arayışı haramdan geçinen kirli yüzleri rahatsız etmiÅŸtir. Bunlar her fırsatta ya ekonomiyi kötülerler, ya Türkiye’yi kötü gösterirler, ya da milletimize korku aşılayıp küresel dayatmalara refakat ederler.” deÄŸerlendirmesini yaptı.
Karadeniz’de 21 AÄŸustos’ta bulunan 320 milyar metreküplük doÄŸal gaz rezervine ilave olarak 85 milyar metreküplük doÄŸal gaz rezervinin bulunmasının ekonomideki iyimser beklentileri kamçıladığını dile getiren Bahçeli, “Enerjide dışa bağımlılığı azaltan bu keÅŸif sonucunda kalpleri vatan ve millet sevgisiyle çarpan her insanımız ziyadesiyle memnuniyet duymuÅŸtur. Bu geliÅŸmeler karşısında yüzleri asılan, canları sıkılan, moral seviyeleri iniÅŸe geçen ekmeksizler hemen kendilerini ele vermiÅŸlerdir.” dedi.
Manevi dayanışmayı hedefleyen, paylaÅŸmayı önceliÄŸine alan, empatiyi gözeten Askıda Ekmek Kampanyası’na “yüzsüzce kulp takıp kara çalanların utanmalarını kaybetmiÅŸ gafiller” olduÄŸunu söyleyen Bahçeli, “Bunlar ne ekonomiden anlarlar ne milli kazanımlara sevinirler ne de insan onuruna sahip çıkarlar. Çünkü mayaları lekeli, meÅŸrepleri arızalı, sicilleri bozuktur.” diye konuÅŸtu.
Sazan gibi aÄŸa takıldılar”
Bahçeli, şunları kaydetti:
“Biz askıya ekmek çıkardık, deva yerine beladan ibaret olan siyasi fosiller, bazı sözde aydın ve cühela köşe yazarları, seviyesizlikleriyle, sevimsizlikleriyle, yalan ve riyalarıyla sazan gibi aÄŸa takıldılar, askıya çıktılar. DiÄŸer yandan ‘Askıya ekmeÄŸin koyulmasını milletin açlığa mahkum edilmesi’ diye gören ve gösteren siyasi devÅŸirmeler, bizim nezdimizde sadece erdemsiz ve cibilliyetsiz deÄŸil, aynı zamanda da ekmeksizdir. Bizi eleÅŸtiren ÅŸarlatanların evlerinde ekmekleri yoksa, dolambaçlı yollara sapmasınlar, fitneye tevessül etmesinler, babayiÄŸitçe söyleyip, dosdoÄŸru talep edip bizden ekmek istesinler, layık deÄŸilseler bile onlara da gönderecek cömertlik bizde vardır. Aç kalmasınlar, açıkta yatmasınlar, sonra onun bunun eline düşüyorlar, esaret altına giriyorlar. Bunlar, yaÄŸmurun hemen ardından biten zehirli mantar gibiler. Ä°stiyorlar ki daima felaket yaÄŸsın, her felaketi bir diÄŸeri takip etsin. Bu küstahlar, ekmeksizlikleriyle, vefasızlıklarıyla, döneklikleriyle, Türkiye düşmanlarının içimizdeki Truva Atı halinde sivrilip milletimizin hafızasına kazınmışlardır.
MeÅŸhur bir iktisatçı demiÅŸ ki ‘Ä°stediÄŸiniz kadar posta arabasını arka arkaya ekleyin, elde edeceÄŸiniz ÅŸey asla bir tren olmayacaktır.’ Bırakınız tren olmayı, bunların vagon olmaları dahi hayaldir. Türkiye’de adalet, insan hakları, demokrasi askıda deÄŸildir, aksini iddia eden siyasi dolandırıcı, siyasi yaÄŸmacıdır. ‘Milliyetçilik askıya ekmek koymak deÄŸildir’ diyen ekmeksiz, sen nereden bilirsin milliyetçiliÄŸi, ne ilgin ve irtibatın var milletle ve milliyetle? Be hey ÅŸaÅŸkın, aşı ekmeÄŸi, milleti milliyetçiliÄŸi bırak da, sana talimat veren, seni kafese sokan, ayağına pranga vuran karanlık lobilere, yabancı efendilerine takla atmaya, ÅŸirinlik yapmaya devam et. Nasıl olsa en iyi yaptığın iÅŸ budur. Dün önüne koyulan çanağı bugün deviren, yediÄŸi ekmeÄŸe ihanet eden kimliksizlerin zilletin askısında nasıl eridiklerini, nasıl rezil olduklarını görecekleri günler yakındır. Askıda Ekmek Kampanyamızı eleÅŸtiren odakların milletimizin ekmeÄŸine göz koyan, ekmeÄŸinden çalmak için bahane hazırlayan kriz tacirleri olduÄŸu açıktır. Biz ekmeÄŸi askıya koyduk, helalden yana tercihimizi gösterdik; zillete düşenleri tarihin askısına koyup postlarını tartacak olan da büyük Türk milletidir. Biz ‘ekmek, millet, refah, bereket, beka, istiklal ve istikbal’ diyoruz; manevi dayanışmanın ve milli birliÄŸin dinamizmiyle büyük ve güçlü Türkiye’ye Cumhur Ä°ttifakı sayesinde ulaÅŸacağımıza gönülden inanıyoruz.”
Kaynak: AA