Bahçeli: Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa bunun en acıklı bedeline katlanmayı göze almalıdır

Bahçeli Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa bunun en acıklı bedeline katlanmayı göze almalıdır
MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, “Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa, bunun en acıklı bedeline katlanmayı göze almalıdır.” açıklamasında bulundu.
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, “Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa, sokaklardan, silahlardan ve zorbalıktan iktidar çıkarmayı hayal ediyorsa bunun en acıklı bedeline katlanmayı da göze almalıdır.” ifadesini kullandı.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamayla gündemi değerlendirdi.
Açıklamasında “Türk milletine mensubiyeti ağır yaralı zevat, zihniyet ve ziyankar çevrelerin meÅŸum ve melun emelleri son zamanlarda dikkat çekici ÅŸekilde artış göstermektedir.” ifadelerine yer veren Bahçeli, Türkiye’yi kötülemek, hatta kundaklamak maksadıyla kuyruÄŸa girenlerin söz, yazı, deÄŸerlendirme, analiz ve yorumlarının, “karanlık bir propagandanın ara durakları” olduÄŸunu belirtti.
Bu çevrelerin freninin boşaldığını, fikirlerinin boyandığını ve gerçek yüzlerinin bir kez daha deşifre edildiğini aktaran Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Amacı malum ve mahsurlu yabancı vakıflardan birisinin Türkiye’yi ılımlı otokrasi, defakto diktatörlük olarak tarif ve takdimi bayat ve baÄŸnaz bir isnat olmasının yanında utanç verici bir iftiradır. Ãœlkemizin demokrasi seviyesini tartışmaya açan yerli ve yabancı çıkar gruplarının kime ve neye hizmet ettikleri vicdan sahibi her insanımız tarafından bilinmektedir. Zira her ÅŸey gün gibi ortadadır.”
Türkiye ekonomisini karalama kampanyasına refakat edenlere de tepki gösteren Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:
“Ana faillerin hem ülke içinden hem ülke dışından eÅŸ zamanlı olarak harekete geçmeleri alçak bir senaryonun tedavül ve temin çabasından baÅŸka bir anlama gelmeyecektir. Almanya’da yayımlanan günlük bir gazetede Türkiye’nin ekonomik iflasından bahsedilmesi, yeni tip koronavirüs konusunda vahim hataların yapıldığının iddia edilmesi iÄŸrenç bir tertip ve tezgaha iÅŸarettir.”
“Türkiye alenen hedefte”
Bahçeli, Türkiye’nin alenen hedefte olduÄŸuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Kirli ve kindar hedefler birer birer açığa çıkmaktadır. Kovid-19’a karşı hayranlık uyandıran bir mücadelenin varlığı biliniyor ve belgeleniyorken ülkemizin itibar ve saygınlığına gölge düşürmeye gayret edenler kesinlikle iyi niyetli ve namuslu duruÅŸ sergilememektedir. Türkiye ekonomisinin zorlu dalgalanmalara maharetle direnmesi, alınmış kararlı ve dirayetli tedbirlerin zamanında ve cesaretle devreye alınması iç ve dış odakları çılgına çevirmektedir.”
Devlet Bahçeli, zorluklara rağmen Türk ekonomisinin çelik gibi olduğunu belirterek, ekonomi yönetiminin de çevik ve milli olduğunu vurguladı.
Koronavirüs salgınında vaka ve vefat sayısının iniÅŸe geçmesi, yoÄŸun bakım ve entübe sayısının her gün biraz daha azalıp zayıflamasının pek çok çevreyi derinden sarstığını ileri süren Bahçeli, “Ä°stiyorlar ki Türkiye habis virüse karşı atıl ve aciz duruma düşüp boyun eÄŸsin. Bekliyorlar ki sosyal, ekonomik ve siyasal dengeler baÅŸtan ayaÄŸa bozulup buhran hakimiyet kursun.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“Türkiye’de iktidar bellidir, görev süresi 5 yıldır”
Bahçeli, böylesi bir ortamda CHP’li siyasetçilerin demokrasi dışı özlemlerde bulunduÄŸunu iddia ederek ÅŸunları kaydetti:
“Zilletin çamuruna bulanmış gazete, dergi, internet sitesi ve bazı köşe yazarlarının ‘Yeni bir zihniyet ve çaÄŸdaÅŸ siyasi iktidarı ÅŸart’ ifadeleri milli irade düşmanlığının nasıl da tavan yaptığına en açık delildir. CHP demokrasi hazımsızlarının kervan başıdır. Ä°ktidar hedefine ulaÅŸabilmek için sandığın dışında yol arayanlar, buna davetiye çıkaranlar, Türkiye aleyhine iÅŸbirlikçiliÄŸe talip olup beÅŸinci kol faaliyeti yapanlar sadece demokrasiye hasım deÄŸil aynı zamanda Türkiye’nin de karşısında birikmiÅŸ emperyalizmin taÅŸeronlarıdır.”
Türkiye’de iktidar bellidir ve görev süresi beÅŸ yıldır.” ifadesini kullanan MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, görüşlerini şöyle açıkladı:
“TBMM’de Cumhur Ä°ttifakı’nın milletvekili sayısı 341, zillet ÅŸemsiyesi altında toplananların sayısı 236’dır. SeçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı ve hükümeti görevinin başındadır. 2023 yılının Haziran ayına kadar da seçim yoktur. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi 667 gündür, yani 1 sene 9 ay 27 gündür baÅŸarıyla devrededir. Hamd olsun yeni sistemin kurum, kural ve ilkelerinden mülhem temeli saÄŸlam, uygulaması saÄŸlıklı, sonuçları da göz kamaÅŸtırıcıdır.”
CHP’li siyasetçilerin demokrasi harici yöntemlerden medet umduÄŸunu ve bunu “Bir ÅŸekilde iktidar deÄŸiÅŸikliÄŸi” sözleriyle dile getirdiÄŸini belirten Bahçeli, milli egemenlik mantığı çerçevesinde bunun imkansız olduÄŸunun altını çizdi. Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Darbeci geleneÄŸin siyaset ayağı olan CHP suçüstü yakalanmıştır. Türkiye’de sandık dışında iktidar nasıl olacaktır? Bunu kim ya da kimler yapabilecektir? Cumhur Ä°ttifakı’nın bileÄŸi bükülmeden, Türk milleti diz çöktürülmeden gayrimeÅŸru iktidar gayesi nasıl hayat ve zemin bulacaktır? Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa, sokaklardan, silahlardan ve zorbalıktan iktidar çıkarmayı hayal ediyorsa bunun en acıklı bedeline katlanmayı da göze almalıdır.”
Maske dağıtılmadığı ÅŸikayetinde bulunan CHP sözcülerine de tepki gösteren Bahçeli, “Aslında yüzlerine taktıkları ihanet maskesini dert ve mesele etmeleri siyasi ve ahlaki tutarlılık gereÄŸidir. Cumhur Ä°ttifakı yoluna ve Türkiye’ye hizmetine azimle, inançla, imanla devam edecektir.” deÄŸerlendirmesini yaptı.
Bahçeli, darbe sevdalıları ve demokrasi katillerinin her zaman karşılarında Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur Ä°ttifakını bulacağını vurgulayarak, “Hiç kimse hayale kapılmamalıdır. Hiç kimse yanlış hesap yapmamalıdır. Niyet sahiplerini uyarıyorum, kaosa ve krize oynayanların yatacak, sığınacak, kaçacak yerleri asla olamayacaktır. Nitekim 15 Temmuz’da hainlerin başına gelenlerin mislisi kendi baÅŸlarına gelecektir.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA