Bahreyn’de depremzedeler için düzenlenen kampanyada 3,7 milyon dolar bağış toplandı

Bahreyn’de Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için düzenlenen kampanya kapsamında 3,7 milyon dolar bağış toplandı.

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife’nin talimatıyla, Kralın İnsani İşler ve Gençlik İşleri Temsilcisi Nasır bin Hamed Al Halife himayesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle “Dayanışma Günü” temasıyla yardım kampanyası düzenlendi.

Bahreyn televizyon kanalında düzenlenen kampanyada konuşan Nasır bin Hamed, tüm kurum, şirket ve bireyleri, Türkiye ve Suriye’deki kardeşlerinin acılarını hafifletmek için katkıda bulunmaya ve kampanyaya katılmaya çağırdı.

Yerel saatle 18.00’de başlatılan ve 3 saat devam eden kampanyada 3,7 milyon dolar bağış toplandığı açıklandı.

Kampanyanın ardından konuşan Nasır bin Hamed, depremzedeler için başlatılan kampanya kapsamında toplanan bağışların Bahreyn halkının yardımseverliğini ortaya koyduğunu belirterek, katılan herkese teşekkür etti.

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife depremin ilk günlerinde, Türkiye ve Suriye için gerekli olan acil insani yardımların yapılması talimatını vermişti.

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği depremzedelere yaklaşık 1000 battaniye daha gönderiyor

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından düzenlenen battaniye kampanyası çerçevesinde, Türkiye’deki depremzedelere yaklaşık 1000 battaniye gönderilecek.

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği depremzedelere yaklaşık 1000 battaniye daha gönderiyor

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Büyükelçiliğimizin kampanyası kapsamında toplanan battaniyelerden yaklaşık 1000 tanesi bu geceki THY uçağıyla ülkemize gönderiliyor. Bağışta bulunan Türkmen kardeşlerimize, firmalarımıza ve çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Türkmenistan’da, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından 14 Şubat’ta battaniye kampanyası başlatılmış, Büyükelçi Oral, 16 Şubat’ta Twitter hesabından Türkiye’deki depremzedelere 1500 battaniye ve 10 jeneratör gönderildiğini paylaşmıştı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir