Bakan Akar: Milli Muharip uçağımızı da Kızılelma’yı da uçuracağız. Bu konularda artık hiçbir engel tanımıyoruz

Bakan Akar: Milli Muharip uçağımızı da Kızılelma'yı da uçuracağız. Bu konularda artık hiçbir engel tanımıyoruz

Bakan Akar: Milli Muharip uçağımızı da Kızılelma'yı da uçuracağız. Bu konularda artık hiçbir engel tanımıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Milli Muharip uçağımızı da Kızılelma’yı da uçuracağız. Bu konularda artık hiçbir engel tanımıyoruz.” dedi.

Bakan Akar, Kurşunlu Otoparkı’nda kurulan Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi’ni açtı.

Dijital Gösterim Merkezi’nin, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinin geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli olduğunu söyleyen Akar, merkezde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterindeki milli üretim silah ve sistemlerin tanıtımının yapıldığını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Akar, “Mehmetçiğin kahramanlığının yanı sıra sahip olduğu ileri teknoloji, silah ve mühimmatı göstermesi bakımından bu merkez önemlidir.” diye konuştu.

Yerli ve milli savunma sanayinde gelinen noktada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, desteği ve teşvikinin önemli olduğunu belirten Bakan Akar, “Bu konuda durmak yok. TCG Anadolu ve İMECE bu konularda önemli başlangıçlar. Bunun daha da ötesi olacak.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK’nın etkinliği, caydırıcılığı ve saygınlığının daha da artırılması için çalışmalara devam ettiklerini dile getirerek, ülke savunması ve güvenliği için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptıklarını, bundan sonra da yapmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Kayseri’de savunma sanayi alanındaki yatırımlara ilişkin bilgi veren Akar, “Savunma sanayi alanındaki azimli, kararlı çalışmalarımız çok daha önemli sonuçlar doğuracak. Bu sadece bizim için değil, tüm dost ve kardeş ülkeler için büyük önem arz etmektedir. Açık, örtülü ambargolara karşı da bu mücadeleyi açıkça sürdüreceğiz. Başardık, inşallah başaracağız ve Milli Muharip uçağımızı da Kızılelma’yı da uçuracağız. Bu konularda artık hiçbir engel tanımıyoruz.” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi’nde, TSK tarafından kullanılan ve geliştirilmekte olan yerli ve milli silah, cihaz ve sistemler üç boyutlu içerik, teknolojik imkanlarla sergileniyor. TSK personelinin de silah ve teçhizat tanıtımı yaptığı merkezde, Bakanlığın misyon ve vizyonunun özellikle genç nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Bakan Akar, Kayseri Ticaret Odası’nın Olağan Meclis Toplantısı’nda konuştu

Bakan Akar, Kayseri Ticaret Odası’nın Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, teşviki ve desteğiyle yerli ve milli savunma sanayinde önemli başarıların elde edildiğini ifade ederek, son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine TCG Anadolu’nun teslim edildiğini, bunun büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Akar, “Bazıları bununla ilgili, ‘şöyle, böyle’ diyor. Bizim bağın koruğu daima kıymetlidir. Bu bizim bağın, bu gözle görmek lazım. Biz yaptık bunu. Bizim mühendisimiz, işçimiz yaptı, memleketimizin evladının sermayesi ile yapıldı. ‘Efendim daha iyisi var’. Tamam daha iyisini de yapalım, yerimizde oturmayalım. Olumsuz yaklaşımlar hiç uygun değil.” şeklinde konuştu.

Terörle mücadeleye vurgu yapan Bakan Akar, terörün sonunu getirmekte azimli, kararlı ve buna muktedir olduklarını belirtti. Hulusi Akar, “Mehmetçiğin nefesi teröristin ensesinde. Terörle mücadelede bu noktaya kolay gelinmedi. Şimdi Kandil’den bazılarının çıkıp talimat vermesi, bir partinin bunu alması ve Millet İttifakı’nın da buna itibar etmesi ve ona göre ‘teröristleri çıkaracağız’ gibi birtakım söylemler geliştirmesi kazanımlarımızı kaybetmek, 30 sene öncesine dönmek demek. Teröristlerle pazarlık olmaz.” değerlendirmesini yaptı.

Milli Savunma Bakanı Akar, oy kullanırken ülkenin bekası, güvenliği ve geleceğini düşünmek gerektiğini, bu kadar şehit verdikten sonra tekrar başa dönmenin ağır bir sorumluluk olacağını kaydetti.

Güçlü ve büyük Türkiye için çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akar, bu konuda çok çalışmak gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir