Bakan Dönmez günlük 100 bin varil petrol üretim hedefine yaklaşıldığını bildirdi

Bakan Dönmez günlük 100 bin varil petrol üretim hedefine yaklaşıldığını bildirdi

Bakan Dönmez günlük 100 bin varil petrol üretim hedefine yaklaşıldığını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlük 100 bin varil petrol üretim hedefine yaklaşıldığını bildirdi.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, artan günlük petrol üretimi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dönmez, “Tebrikler arkadaÅŸlar, Türkiye yüzyılında hedeflediÄŸimiz kamu+özel günlük 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.” ifadesini kullandı.

TPAO’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise ÅŸunlar kaydedilmiÅŸti:

“Türkiye’nin en çok üreten petrol sahası artık Şırnak’ta. Åžehit Esma Çevik-7 kuyusu 1.613 vpe (varil petrol eÅŸ deÄŸer) ilave üretimle toplam 7.714 vpe günlük üretime ulaÅŸtı. Yılın son gününde 66.639 vpe günlük üretimle son 30 yılın en yüksek üretim rakamına ulaÅŸtık.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir