Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu’nun dün ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olmadığını bildirdi

Dönmez, Kılıçdaroğlu’nun Keçiören’de elektriğinin 4 aydır kesik olduğunu iddia ettiği abonenin evinde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23 Nisan 2022 itibarıyla elektriğinin kesik olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız? Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23 Nisan 2022 itibarıyla borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Keçiören’de borcu yüzünden 4 aydır elektriğinin kesik olduğunu iddia ettiği bir vatandaşın evini ziyaret etmişti.

Keçiören Kaymakamlığından “4 aydır elektriği kesik olduğu” iddia edilen aboneye ilişkin açıklama

Keçiören Kaymakamlığından yapılan açıklamada da söz konusu vatandaşın ikametgahının elektriğinin öne sürüldüğü gibi 4 aydır kesik olmadığının belirlendiği aktarıldı.

Elektriğin, borcu nedeniyle, dağıtıcı şirket tarafından 31 Mart’ta kesildiğinin, 5 gün sonra, 5 Nisan’da ödemenin yapılması üzerine açıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Vatandaşımıza 2021’de 2 kez pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı, 2022 şubat ayında doğal gaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 lira destek sağlandığı, ailenin bugüne kadar pandemi ve doğal gaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir