Bakan Işıkhan: 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak
Bakan Işıkhan: 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme baÅŸvurularını almaya baÅŸlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak.” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme baÅŸvurularını almaya baÅŸlayacaklar. 28 Mart itibarıyla da inÅŸallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak.” dedi.
Bakan Işıkhan, AK Parti Mamak Seçim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen istiÅŸare ve deÄŸerlendirme toplantısındaki konuÅŸmasında, 31 Mart seçimlerini Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir ÅŸekilde baÅŸarıyla atlatacaklarına inandıklarını söyledi.
31 Mart seçimlerinin önemine iÅŸaret eden Işıkhan, “Gerek büyükÅŸehirde gerek ilçelerde kaybedecek 5 yılımız yok. Çok iyi çalışmalıyız. 10 gün sonra zafere ulaÅŸacağız. Buna yürekten inanıyorum.” diye konuÅŸtu.
Bakanlık olarak kadın istihdamını öncelikli hale getirdiklerini belirten Işıkhan, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın öncülüğünde İstanbul’da, “İş-Pozitif” adı altında proje baÅŸlattıklarını söyledi.
Proje kapsamında 50 binden fazla kadının istihdama katıldığını bildiren Işıkhan, “Kadın istihdamının ne kadar önemli olduÄŸunun hepimiz farkındayız. Asım BaÅŸkanımızın da mazbatayı aldığında kadınların istihdamı noktasında projemize destek vereceÄŸine yürekten inanıyorum. Çünkü artık kadınlarımız da üretime, iÅŸ dünyasına ve çalışma hayatına girmek zorunda. Bu ÅŸekilde Türkiye Yüzyılı’nda çalışma hayatımızı daha güçlü hale getirebileceÄŸiz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Emeklilerin banka promosyonu
Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli aylıkları için ödemeleri bankalar aracılığıyla yaptığını anımsatan Işıkhan, “Emeklilerimiz için getirdiÄŸimiz önemli yeniliklerden bir tanesi de 2017’de uygulamaya baÅŸladığımız banka promosyonlarıydı. Promosyon düzenlememizle emeklilerimizin belli sürede gelir elde etmelerini saÄŸladık.” ifadelerini kullandı.
Bakan Vedat Işıkhan, 2024’ün “Emekliler Yılı” ilan edildiÄŸini belirterek, şöyle devam etti:
“Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yürüttüğü çalışmayla ilgili, kamu bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında olacak ÅŸekilde yükselttik. CumhurbaÅŸkanımız bunu Kayseri mitinginde kamuoyuyla ve emeklilerimizle paylaÅŸmıştı. Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme baÅŸvurularını almaya baÅŸlayacaklar. 28 Mart itibarıyla da inÅŸallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları da hesaplarına yatmış olacak. DiÄŸer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış saÄŸlanması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu geliÅŸmeleri takip ediyoruz, belirlendiÄŸinde ve sonuca vardığında emeklilerimizle paylaÅŸacağız.”
Kaynak: AA
