Bakan Kasapoğlu, TFF Başkanı Özdemir ve alt liglerin kulüp başkanlarıyla görüştü
Bakan Kasapoğlu, TFF Başkanı Özdemir ve alt liglerin kulüp başkanlarıyla görüştü
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu,TFF Başkanı Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Can ile video konferans aracılığıyla bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin aralarında belirledikleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.
Toplantının açılış konuÅŸmasını yapan Bakan KasapoÄŸlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı olduÄŸu gibi ülkemizi de etkilediÄŸini ancak CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın liderliÄŸinde bu süreci en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduÄŸunu vurguladı.
Birlik ve beraberlik ruhuyla bu sürecin en az kayıpla atlatılacağına inandığını aktaran Bakan KasapoÄŸlu, salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavi görenlere ise ÅŸifa diledi.
Bu süreçte ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının iptal veya tehir edildiÄŸini belirten KasapoÄŸlu, daha önce de Süper Lig kulüpleriyle de bir araya geldiklerini de anımsatarak, “Bu süreç tüm dünyayı, sektörleri etkilediÄŸi gibi sporu da çok etkiledi. Bugün de 1, 2, 3. lig ile amatör kulüp temsilcilerimizle birlikteyiz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi bizler için çok ama çok deÄŸerli ve önemli. O yüzden tüm kulüpler Süper Lig, 1, 2 ve 3. ligler, amatör olsun her birinin sorunu derdi bizler için çok önemli. Bu dertlere birlikte yaklaÅŸmak, çözüm önerileri getirmek, bu süreci yönetmek açısından anlamlı. Bu toplantının bu çerçevede önemli olduÄŸunu belirtiyor ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Spor tarihinin en kapsamlı çalıştayını yaptıklarını hatırlatan Bakan KasapoÄŸlu, sorunları ortak akılla çözmek istediklerini dile getirerek, “İdari, mali, sportif anlamda kaynaklarımızı, imkanlarımızı nasıl daha etkili, verimli ve sürdürülebilir ÅŸekilde kullanacağız, bunlara odaklanacağız. Sadece kısa vadeli yaklaşımla deÄŸil, köklü çözüm anlayışıyla yaklaşımlar geliÅŸtireceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
Türk sporu açısından bu sürecin bir fırsata dönmesi gerektiÄŸinin altını çizen KasapoÄŸlu, “Yarınların Türk sporu için önemli bir mücadeleyi ortaya koyacağımıza ve bunu hep birlikte gerçekleÅŸtireceÄŸimize inanıyorum. Yarınlara daha güçlü hazırlanmamız için önemli bir imkan olduÄŸunu ifade etmek istiyorum. Sorunları net bir ÅŸekilde teÅŸhis edeceÄŸiz. Uzun vadeli anlayışlarla yaklaÅŸacağız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“Üretim yapmadan tüketme anlayışını artık bir kenara bırakmalıyız”
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, bu süreci iyi analiz ederek sporda artık dışa bağımlılığın olmaması gerektiğinin altını çizdi.
Üretimin önceliğini anlatan ve bakanlık olarak da stratejilerinin her zaman bu yönde olduğunu söyleyen Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Ayağımızı yorganımıza göre uzatma ve tabiri caizse bundan sonra genel bir bakış açısıyla, kolektif bir anlayışla, sadece kendimizi, kulübümüzü deÄŸil, tüm camiayı önceleyen yaklaşımlarla hareket etmeliyiz. Bu süreci ve sonrasını iyi analiz etme zorunluluÄŸumuz var. Futbolun ve diÄŸer tüm branÅŸların dışa bağımlılık, üretim yapmadan tüketme anlayışını artık bir kenara bırakması gerektiÄŸini her daim ifade ediyoruz. Bu çerçevede hakikaten ülkemizin son 18 yılda tesisleri, tüm imkanlarıyla dünyaya meydan okuyacak altyapıya sahip olduÄŸunu görüyoruz. Bunu saÄŸlıkta bu süreç yaÅŸadığımız gibi… Sayın CumhurbaÅŸkanımızın vizyonuna, sporu ve sporcuyu önemseyen anlayışına müteÅŸekkiriz. Bundan sonraki süreçte milli teknoloji, milli ekonomi, milli sanayi diyorsak, sporda da millileÅŸme bizler için önemli bir iddiadır. Ekonomisi, sanayisi, turizmiyle her alanda olduÄŸu gibi sporda da zirveye olan yürüyüşümüzü, iddiamızı her alanda ortaya koyacağız.”
Bakan KasapoÄŸlu, 2019’da sporda önemli baÅŸarıların elde edildiÄŸine iÅŸaret ederek, “Her branÅŸta sporcularımızın baÅŸarılarıyla gurur duyduk. Bundan sonraki organizasyonlarda da çok güçlü bir ÅŸekilde yarınlara yürüyeceÄŸiz. Sporcularımız ve gençlerimizle gurur duymaya devam edeceÄŸiz. Bu bizler için çok önemli bir imkandır. Bu süreçleri yine ortak akılla ve kararlıkla uygulayarak inÅŸallah yarınlara yürüyeceÄŸiz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Futbolda altyapıya yönelinmesi gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Nasıl daha fazla transfer yaparım, nasıl yabancı oyunculardan alınan vergiler düşer de daha çok yabancı transfer yaparım mantalitesindeki anlayışlar yerine, bundan sonra maliyetleri nasıl düşürürüz, harcamaları nasıl azaltırız ve nasıl altyapıdan daha fazla oyuncu yetiÅŸtiririz anlayışını egemen kılmamız lazım. ‘İki amatör branşın bütçesini bir oyuncuya veririm.’ anlayışının yerine, ‘Amatöre, altyapıya nasıl daha çok harcama yaparım.’ anlayışını hep birlikte ortaya koymalıyız. Aklın yolu bir; ortak akıl, istiÅŸare çok önemli. Bugün bunun için bir aradayız. Bundan sonra yine bir arada olmaya devam edeceÄŸiz. Hem bu süreçte hem de öncesinde sizlerin birlik tablosu ve bu anlamdaki dik duruÅŸunuz, bu mücadeleye olan kararlı ve anlamlı katkılarınız için müteÅŸekkirim.”
Kaynak: AA
