Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak

Bakan Kurum Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak

Bakan Kurum Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, “Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak. Yaptığımız projelerle de buna imkan saÄŸlayacağız.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yüksek kira ve konut fiyatlarına ilişkin Bakanlığın konuyla ilgili çalışmalarının sorulması üzerine Kurum, konuyla ilgili şikayetlerin takibini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptıklarını söyledi.

Bakan Kurum, Bakanlığın kira ve konut artışını titizlikle takip ettiÄŸini belirterek “Kira ve konut fiyatlarında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle de buna imkan saÄŸlayacağız. Ä°nÅŸallah vatandaşımızı her iÅŸte olduÄŸu gibi konut iÅŸinde de açıkta bırakmayacağız.” ifadesini kullandı.

“Kira artışı suni bir artıştı, bunu hep söylüyoruz. Bizim hamlelerimizle durumda iyileÅŸme olacak. Arzda sıkıntı varsa sıkıntıyı giderecek süreci Sayın CumhurbaÅŸkanımız paylaÅŸacak. Fiyatların gerilemesine neden olacak ve sistem oturacak.” ifadesini kullanan Kurum, sosyal konut projesinin detaylarının eylül ayında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından paylaşılacağını söyledi.

Dünyadaki tedarik zincirinin oturmasıyla ülkelerin üretime geçtiÄŸini, inÅŸaat sektörünün ana maliyetlerinden demir ve çimento maliyetlerinin de gerilemeye baÅŸladığının altını çizen Kurum, “Arz arttı, talep aynı kalınca mecburen fiyatlar da geriliyor.” dedi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir