Bakan Varank, TÜBİTAK SAGE’nin TEKNOFEST’teki atölyesinde gençlerle roket tasarladı

Bakan Varank, TÜBİTAK SAGE'nin TEKNOFEST'teki atölyesinde gençlerle roket tasarladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Savunma Sanayii AraÅŸtırma ve GeliÅŸtirme Enstitüsünün (SAGE) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’teki atölyesinde, gençlerle birlikte roket tasarladı.
Varank, TÜBİTAK SAGE’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST‘teki standını ziyaret etti. Ziyaretinde Varank’a CumhurbaÅŸkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi BaÅŸkanı Ali Taha Koç, TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan OkumuÅŸ ve Delta V Uzay Teknolojileri AÅž Genel Müdürü Arif KarabeyoÄŸlu da eÅŸlik etti.
Burada, “Roketimi Tasarlıyorum” atölyesi ve roket yarışması sergi alanı hakkında OkumuÅŸ’tan bilgi alan Varank, atölyede gençlerle birlikte roket tasarladı.
TEKNOFEST’te roket yarışması çadırında, TÜBİTAK SAGE’nin Roketsan ile yürütücülüğünü paylaÅŸtığı roket yarışması finalistleri roketlerini sergileyip tecrübelerini ziyaretçilere aktarma fırsatı buluyor.
TÜBİTAK SAGE mühendisleri tarafından roketin tanıtıldığı ve model roket maketinin yaptırıldığı “Roketimi Tasarlıyorum” atölyesi, çocuk ve genç katılımcılardan büyük ilgi görüyor.
TEKNOFEST boyunca günde 5 seans şeklinde yapılan, çocukların uzay ve havacılık konusunda bilgi ve farkındalığının artması amaçlanan atölyede, roket hakkında bilgi verildikten sonra model roket maketinin yapım aşamaları tamamlanıyor.
İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin daha fazla ilgi gösterdiği atölyeye, festivalin ilk 3 gününde yaklaşık 1000 öğrenci katıldı.​​​​​​​
Kaynak: AA