Belçika’da okullar 18 Mayıs’ta açılacak

Belçika'da okullar 18 Mayıs'ta açılacak
Belçika, Kovid-19 kapsamında alınan önlemleri kademeli olarak gevşetmeye devam ediyor. Ülkede okulların yanı sıra kuaförler, berberler, müzeler ve hayvanat bahçeleri de kapılarını açacak.
Belçika, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında alınan önlemleri kademeli olarak gevşetmeye devam ediyor.
Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi, normalleÅŸme sürecinin ilk aÅŸamasının 4 Mayıs’ta baÅŸlamasının ardından bugün tekrar toplandı. Toplantının ardından konuÅŸan BaÅŸbakan Sophie Wilmes, tüm kültürel, sportif ve diÄŸer etkinliklerin 30 Haziran’a kadar yasaklandığını belirterek, “Muhtemelen yazdan önce normal hayata dönüş olmayacak.” dedi.
Toplantıda alınan karara göre, okullar 18 Mayıs’ta sıkı tedbirler altında tekrar eÄŸitim-öğretime baÅŸlayacak.
Müze ile hayvanat bahçeleri gerekli önlemleri almak ve bilet satışlarını internetten yapmak kaydıyla yeniden kapılarını açacak. Aynı koşullar altında kütüphaneler de hizmet verebilecek.
Berber ve kuaförler randevuyla müşteri kabul edebilecek.
Azami 30 kişinin katılımıyla düğün ve cenaze törenleri yapılabilecek.
Spor kulüpleri en çok 20 kişiyle ve açık havada antrenman yapabilecek.
İş yerlerinde uzaktan çalışma esas olacak.
Bir sonraki aÅŸamaya ise en erken 8 Haziran’da geçilecek. Spor müsabakalarının ve iç turizmin baÅŸlaması daha sonra deÄŸerlendirilecek.
Kaynak: AA