Beşiktaş 3 maç sonra kazandı

Beşiktaş 3 maç sonra kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş sahasında Altay’ı 1-0 mağlup etti.

3. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Güven’den aldığı pasla ceza sahasına giren Necip, açısını düzeltip şutunu attı. Kaleci Lis sağına yatıp golü önledi, boşta kalan topu savunma taça gönderdi.

12. dakikada Altay’ın hızlı gelişen atağında Thaciano, sağdan bindiren Kappel’e pasını attı. Ceza sahasına giren Kappel’in sağ çaprazdan şutunda kaleci Ersin topu kornere çeldi.

23. dakikada Beşiktaş’ın gelişen atağında Teixeira ile paslaşan Kenan Karaman ceza sahasına girdi. Kenan’ın sol çaprazdan şutunda top kaleci Lis’te kaldı.

31. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Kenan Karaman ile verkaç yapan Alex Teixeira, kaleci Lis ile karşı karşıya kaldı. Teixeira’nın sol çaprazdan şutunu Lis son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

58. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Ghezzal’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Vida ön direkte kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

64. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Ghezzal’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte yükselen Vida kafa ile topu ağlara yolladı: 1-0.

72. dakikada Beşiktaş ikinci golüne çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Ghezzal’ın ceza sahasına gönderdiği topa Kenan Karaman kayarak vurdu, meşin yuvarlak yan direğe çarptı. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahası önünde kontrol eden Alex Teixeira rakibinden kurtulup şutunu attı, top bir kez daha yan direğe çarptı. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

84. dakikada Montero’nun uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Teixeira, kaleci Lis ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun aşırtma vuruşunu, kaleci Lis zorlanmadan kontrol etti.

90+3. dakikada Altay’ın gelişen atağında İbrahim Öztürk’ün sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Paixao kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90+4. dakikada Altay beraberlik golüne çok yaklaştı. Kappel çalımlarla ceza sahasına girdi, sol çaprazdan şutunda, Vida’nın ayak koyduğu top yan direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Beşiktaş 3 maç sonra kazandı

Beşiktaş, ligde 3 maç sonra galibiyet alabildi.

Ligin 23. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, sonraki lig maçlarında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor maçlarını 1-1, Fraport TAV Antalyaspor maçını ise 0-0 beraberlikle tamamlamıştı.

Yenilmezlik serisi 7 maça çıktı

Siyah-beyazlı ekip, ligdeki yenilmezlik serisini ise 7 maça çıkardı.

Ligin 19. haftasında İttifak Holding Konyaspor’a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, son 7 maçta ise 3 galibiyet ve 4 beraberlikle 13 puan elde etti.

Gol attığı son 5 maçta birer kez fileleri havalandırdı

Ligdeki son 6 maçın beşinde gol bulan Beşiktaş, yine tek golle bir karşılaşmayı tamamladı.

Fraport TAV Antalyaspor maçında gol atma başarısı gösteremeyen siyah-beyazlı ekip, Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor ve Altay maçlarında ise birer gol bulabildi.

Vida bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı

Siyah-beyazlı takımı 64. dakikada 1-0 öne geçiren Domagoj Vida bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş formasıyla son golünü geçen sezonun son haftasında Göztepe ile 15 Mayıs 2021’de oynanan maçta atan Vida, 9 ay sonra fileleri havalandırdı.

Altay 90+4. dakikada penaltı bekledi

Altaylı futbolcular karşılaşmanın 90+4. ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası penaltı bekledi.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan, Video Yardımcı Hakem (VAR) değerlendirmesinin ardından devam kararı verdi.

Karşılaşma sonrası Altaylı oyuncular hakem Bayarslan’a itirazlarını sürdürdü. Saha içine giren Altay Sportif Direktörü Tuna Üzümcü itirazları sonrası kırmızı kart gördü.

Altay iki maç sonra mağlup oldu. Geride kalan 2 maçta Göztepe’yi 2-0 yenen ve Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan İzmir temsilcisi, Beşiktaş’a 1-0 yenildi. Süper Lig’de 16. yenilgisini alan Altay 22 puanda kaldı.

Karaveli: Oyuncularımız bugün büyük takım reaksiyonu gösterdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımın hepsi yapmalarını beklediğimiz birçok şeyi gösterdi. Üç maçtır berabere kalıyorduk. Oyuncularıma maç öncesi bugün büyük takım reaksiyonu gösterme günü olduğunu söyledim. Oyuncularımız bugün büyük takım reaksiyonu gösterdi.” dedi.

İlk yarıda kenarları iyi kullandıklarını belirten Karaveli, “Yine doğru vuruşu yapma istediğimiz düzeyde gelmedi. İlk yarıda merkezden yeteri kadar üretemedik. Alex’i yeteri kadar kullanamadık. İkinci yarıda Alex’i daha fazla topla buluşturma düşüncemiz vardı. İkinci yarıda bunu yaptık. Pozisyonlarımız var, yine direkten dönen toplar var. Merkez orta sahayı elimizde tuttuk.” diye konuştu.

Kenan Karaman’ın ortaya koyduğu performansın en sevindirici konulardan biri olduğunu kaydeden Karaveli, “Kenan çok çalışkan bir oyuncu. Çok fazla iyi olmak istiyor, çaba harcıyor. Bugünkü oyunda neredeyse onunla ilgili isteklerimizi kusursuz şekilde yerine getirdi. Ben ondan daha çok sevindim. Taraftarların ilgisine ihtiyacı var. A Milli Takım oyuncusu. Gol de atsaydı hem o hem biz sevinecektik.” değerlendirmesinde bulundu.

Rakipleri karşısında 1-0 öne geçtikten sonra oyuncularının sonucun değişmesine izin vermediğini anlatan Karaveli, “1-0 devam eden oyun, kalemizde pozisyon vermesek de ‘acaba’ dediğimiz şekilde oldu. Oyuncularımız da sonucun değişmesine izin vermedi. En sevindirici taraflardan biri de 1-0 ile yetinmedik. Sonra da başka pozisyonlar da var. İkiyi bulmak için çok çaba harcadık. İki olsaydı daha fazla olacağını düşünüyordum.” ifadelerini kullandı.

“Altyapıda çok cevherler var”

Beşiktaş’ta iki ayı aşkın süredir çalıştığını hatırlatan Karaveli, şunları söyledi:

“Beşiktaş A takımı teknik direktörü olmaktan gurur duyuyorum. Hayal bile edemediğim şeydi. Beşiktaş Yönetim Kurulu bunu bana layık gördüğü için onlara sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. Sevdiğini kollayan Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum. Ben bir şeyi daha gururla yaptım. Altyapı antrenörüyüm, 22 yıldır Türk gençleri için çalışan, emek harcayan, hayatını onlara adamış, onlar için çok şey de yapacak altyapı antrenörüyüm. Evet altyapı antrenörüyüm. Bununla da gurur duyuyorum. Ülkedeki bütün altyapı antrenörleriyle gurur duyuyorum. Neden altyapıdaydım, Süper Lig’de hiçbir teklif gelmedi, o yüzden oradaydım. Diğer kulüplerde o insanları da bulmaya çalışsın. Önder Karaveli ile kalmasın. Beşiktaş cesaret gösterdi, cesaretle arkamda duruyor. Altyapıda çok cevherler var, değerli antrenörler var. Lütfen onlara bu fırsatı tanıyın, oradan çok güzel şeyler çıkacaktır.”

Genç oyuncular konusunda kendisine yönelik eleştirilere tepki gösteren Karaveli, “Beni birçok konuda eleştirebilirsiniz. Kazanılamayan maçlar, oynanan oyunlar konusunda eleştirebilirsiniz. Kaybettiğimiz bir maç var, onu da Konya’da kaybettik. Nasıl kaybettiğimizi herkes hatırlıyordur. Genç oyuncular konusunda da eleştiri alıyorum. Diğer konularda eleştirebilirsiniz ama lütfen genç oyuncular konusunda, hayatını onlara adamış kişiyi eleştirirken lütfen bir nefes alıp öyle eleştirin. Bu çocukları korumak istiyorum. Onları rahat bırakmak lazım. Bir şeyi iyi yaptıklarında onları yukarı çıkarmayalım. Kötü yaptıklarında yerin dibine sokmayalım. Çok kırılganlar, biraz yardımcı olalım.” değerlendirmesinde bulundu.

Sadece Beşiktaş’ın değil ülkenin tüm genç oyuncularının kendisi için değerli olduğunu anlatan Karaveli, “Lütfen çocuklarımızı, koruyalım, rahat bırakalım. Net söylüyorum. Onlar ne zaman oyunda olmaları gerekiyorsa o zaman oyunda olacaklar. Bazen maçın başında, bazen devresinde, bazen sonunda olacaklar. Kim ne zaman hak ediyorsa o zaman oyunda olacak. Bu genç oyuncular artmaya devam edecek. Her kulüpte çok değerli oyuncular var. Özellikle 19 yaş altı seviyesinde çok değerli oyuncular. Onlar bu ülkenin yarını olacaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Özbalta: Oyunu koparabilirdik ama Beşiktaş üstünlük sağladı

Altay’ın teknik direktörü Serkan Özbalta, “Zaman zaman iyi şeyler yaptık, oyunu koparabilirdik ama Beşiktaş üstünlük sağladı.” dedi.

Hafta içinde galibiyet için organizasyonlar üzerinde çalıştıklarına dikkati çeken Özbalta, “Beşiktaş geçen hafta özellikle ikinci yarıda oyunu istediği gibi yönlendirememişti. Bize karşı ekstra bir tepki vermelerine olanak sağladı. Zaman zaman iyi şeyler yaptık. Bu maçta da fena mesajlar vermedik. Rakip golden sonra da net pozisyonlar yakaladı, o anlarda şanslıydık.” diye konuştu.

Yedikleri golün ardından biraz daha risk aldıklarını kaydeden Özbalta, oyuncularının penaltı beklediği pozisyon konusunda, “En sonunda bir penaltı pozisyonu var. Ben henüz izlemedim. O pozisyon beni heyecanlandırmadı, bende penaltı kanısı oluşmadı ama ekipteki arkadaşlarım ve oyuncularım olabileceğini söyledi.” değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu değişikliği sırasında yedek kulübesinde yaşananlarla ilgili soruyu yanıtlayan Özbalta, şunları söyledi:

“İki oyuncu birden değiştirecektik. Hakem arkadaşlarımız dalgınlıkla tek oyuncuyu soktular. Bu durumda oyuncu değişiklik hakkımızı kullanamama durumda kaldık. Hakemlerin de dalgınlığına geldi. Bu nedenle bir oyuncu değişikliğini yapamadık. Sahada yabancı, Türk oyuncu sayısı konusunda sıkıntımız yoktu. Hakemler kararsız kaldı ve o yüzden bir değişiklik sonrası oyunu sürdürdü. Mecbur oyuna devam etmek zorunda kaldık.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir