BeÅŸiktaÅŸ konuk ettiÄŸi Gaziantep’i 2-1 yendi

BeÅŸiktaÅŸ konuk ettiÄŸi Gaziantep'i 2-1 yendi

BeÅŸiktaÅŸ konuk ettiÄŸi Gaziantep'i 2-1 yendi

Süper Lig’in 29. haftasında BeÅŸiktaÅŸ, konuk ettiÄŸi Gaziantep’i 2-1 yenerek üst üste 5. galibiyetini aldı.

15. dakikada BeÅŸiktaş öne geçti. Ghezzal’ın savunmanın arkasına attığı pasta topu kaleci Günay Güvenç’in üzerinden aşırarak kurtaran Aboubakar, meÅŸin yuvarlağı boÅŸ kaleye gönderdi: 1-0

25. dakikada Welinton savunmadan aldığı topla rakip ceza sahası önünde Aboubakar’la duvar pasına girdi. Ceza sahası saÄŸ çaprazında topla yeniden buluÅŸan Welinton’un sert ÅŸutunda meÅŸin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

33. dakikada Ghezzal’ın saÄŸ kanattan yaptığı ortaya Rosier, altıpas önünde bekletmeden vurdu. Oyuncunun yarım vole ÅŸeklinde çektiÄŸi ÅŸutta meÅŸin yuvarlak kalecide kaldı.

KarşılaÅŸmanın ilk yarısı BeÅŸiktaÅŸ’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

57. dakikada Ghezzal’ın saÄŸ kanattan kullandığı köşe vuruÅŸunda Gaziantep savunmasından seken top ceza sahası ön çizgisi civarında Rıdvan Yılmaz’ın önünde kaldı. Rıdvan’ın ÅŸutunda meÅŸin yuvarlak üstten dışarı gitti.

61. dakikada Aboubakar sol çizgiden taşıdığı topu ceza sahası dışındaki Atiba’yla buluÅŸturdu. Bu oyuncunun ÅŸutunda meÅŸin yuvarlak üstten auta çıktı.

72. dakikada BeÅŸiktaÅŸ farkı 2’ye çıkardı. Larin’in sol kanattan gönderdiÄŸi pasla topu sürerek ceza sahasına giren Aboubakar rakibinden kurtularak meÅŸin yuvarlağı düzgün bir vuruÅŸla aÄŸlara gönderdi: 2-0

75. dakikada Rosier’in saÄŸ kanattan savunmanın arkasına yaptığı ortayı göğsüyle düzeltip bekletmeden vuran Aboubakar’ın ÅŸutunda top üstten oyun alanını terk etti.

76. dakikada Aboubakar’ın pasıyla ceza sahasına giren Ghezzal, kaleciyi de geçti ancak Gaziantep savunması son anda araya girerek topu uzaklaÅŸtırdı.

83. dakikada Josef de Souza’nın sol kanattan savunmanın arkasına attığı pasla ceza sahasına giren Larin’in çaprazdan çektiÄŸi ÅŸutta kaleci Günay Güvenç gole izin vermedi.

86. dakikada ceza sahası saÄŸ çaprazında topla buluÅŸan Enver Cenk Åžahin’in sert ÅŸutunda meÅŸin yuvarlak kaleci Ersin DestanoÄŸlu’nda kaldı.

89. dakikada Gaziantep penaltı kazandı. Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Dicko, ceza sahası sol çaprazında kaleci Ersin’e çalım atarken yerde kaldı ve hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

90. dakikada Gaziantep farkı 1’e indirdi. Dicko’nun kullandığı penaltıda top aÄŸlarla buluÅŸtu: 2-1

90+3. dakikada Gaziantep beraberliğe yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen topu Djilobodji arka direğe aşırdı. Ceza sahası içinde dar açıda topla buluşarak sert bir şut çıkaran Ribeiro de Souza üst direği geçemedi.

Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

“Pozisyonlarda rahat davranınca istediÄŸimiz gibi sonuçlandıramadık”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan BeÅŸiktaÅŸ Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Zorlu bir rakibe karşı üstün bir oyunla 3 puan almak bizi mutlu etti. Takımın oyunundan, bireysel performanslardan, takım savunmasında yaptığımız iÅŸler beni sevindirdi. Çok iyi bir oyun oynadık. Oyundan da skordan da çok memnunum. Oyunun tamamında kontrol bizdeydi. Ä°kinci golden sonra 3-4 pozisyonumuz var. Pozisyonlarda rahat davranınca istediÄŸimiz gibi sonuçlandıramadık. Bugün için en üzücü taraf oydu.” diye konuÅŸtu.

Takımın performansını değerlendiren Yalçın şunları kaydetti:

“90 dakikanın tamamında tek pozisyon bile vermedik. Demek ki nasıl bir oyun oynadığımızın, hangi pozisyonda olduÄŸumuzun oyuncularımız farkında. Umarım bundan sonra emin adımlarla yolumuza devam ederiz. Ä°yi bir birliktelik yakaladığımızı düşünüyorum. Oyuncularımız çok mücadele ediyor. 5 maçta 15 puan aldık ve 1 gol yedik. Bunlar önemli deÄŸerler futbolda. Hedefe giderken gol yememek, pozisyon vermemek çok deÄŸerli ÅŸeyler. Bazı maçlarda 1 pozisyon veriyoruz ama 15 pozisyon vermiÅŸiz gibi anlatılıyor. Takımımızın büyüklüğü buradan anlaşılıyor. Pozisyona da giriyoruz, rakip alanda da iyi pozisyonlar buluyoruz, koÅŸuyoruz, oyuncularımız sahada savaşıyor.”

Üç puanın önemli olduÄŸu haftalara girildiÄŸini ve her zaman iyi oyun beklenmemesi gerektiÄŸini aktaran Yalçın, “Bazen maçlar sonuca odaklı oynanabiliyor. Malatya’da çok iyi bir oyun olmadı. Bir takım her zaman iyi oynayamaz. Futbol sonuç oyunudur. 3 puanın önemli olduÄŸunu biliyoruz. Gaziantep ilk 6-7 içinde olacak bir kadroya sahip. Oyuncularımızın birlikte hareket etmesi bizim için çok sevindirici.” ifadelerini kullandı.

Zorlu bir periyoda gireceklerini söyleyen Sergen Yalçın, “Ä°lk yarıya göre puan olarak önde gidiyoruz. Ä°lk yarıda Konya ve Gaziantep’e kaybetmiÅŸtik, o maçları kazandık. Zor maçlar geliyor. Milli maç öncesi 2 BaÅŸakÅŸehir ve 1 Fenerbahçe derbisi var. Hepsi zor olacak ama iyi hazırlanacağız.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

Sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi ile ilgili de konuşan Yalçın, şunları kaydetti:

“Åžaşırttım biraz herkesi. Oyuncular bekliyorlardı sarı kart için ama ben dörtledim sarı kartı. Bazen konuÅŸmalar hakem arkadaÅŸları rahatsız ediyor. Mete hoca bugün sarı kart gösterdi. Gösterebilir, normal. Rakip takım antrenörü benden daha fazla itiraz etti ama sarı kartı ben gördüm. Hakem arkadaÅŸlar bugün maçı iyi yönetti. Gördüğünü çaldı. Bizim istediÄŸimiz de buydu. Sezon başından bu yana VAR’dan herhangi bir ÅŸey almadık. 10 haftadır lehimize penaltı bile çalınmadı. Ne VAR devreye girdi ne de hakem arkadaÅŸlar gördü. Demek ki biz penaltı atamayacağız ama rakipler atacak. Bugünkü pozisyon için söylemiyorum, bugünkü penaltı pozisyonu doÄŸruydu.”

“BeÅŸiktaÅŸ çok pozisyona girdiÄŸinden deÄŸil konsantrasyon eksikliÄŸinden kendi hatamızla golü yedik”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Gaziantep Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto, “Maça iyi baÅŸladık. Pozisyonlara da girdik. Dicko’nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kırmızı kart verilmesi gerekirken hakem bir ÅŸey yapmadı. VAR’a bile gidilmedi. BeÅŸiktaÅŸ çok pozisyona girdiÄŸinden deÄŸil konsantrasyon eksikliÄŸinden kendi hatamızla golü yedik.” diye konuÅŸtu.

Ä°kinci yarıda daha istekli olduklarını söyleyen Sa Pinto, “Biz de pozisyonlara girdik. Ä°kinci yarıya daha iyi baÅŸladık. Daha kontrollü ve istekliydik. Rakibimizi hataya zorladık. Biz iyi oynuyorduk, rakibimiz pozisyon bulamıyordu. Ä°ki deÄŸiÅŸiklik yaptık. Bir ÅŸey yaptıklarından deÄŸil kendi hatamızla ikinci golü yedik. Aboubakar gibi bir oyuncuya karşı hata yapar ve boÅŸluk verirseniz golü rahatça atar.” ifadelerini kullandı.

Beraberliği hak ettiklerini kaydeden Portekizli teknik adam, şunları aktardı:

“Ä°ki oyuncu daha deÄŸiÅŸtirerek sistem deÄŸiÅŸikliÄŸine gittik. Takım hala puan almaya çalışıyordu. Gol de bulduk. Direkten dönen topumuz gol olsa buradan puanla dönerdik, bunu da hak ettiÄŸimizi düşünüyoruz. Takım hiçbir zaman oyundan düşmedi, puan almaya çalıştı. Son dakikaya kadar isteÄŸini sürdürdü. DiÄŸer maçlarda da bunu yapıyoruz. BeÅŸiktaÅŸ ligin en iyi oynayan takımı. Rahat oynamalarına izin vermedik. Bireysel olarak iyi oyuncuları ve çok seçenekleri var.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir