Beylikdüzü Oyun Terapisi

Beylikdüzü Oyun Terapisi

Beylikdüzü Oyun Terapisi

Beylikdüzü oyun terapisi 2 – 12 yaş arası çocuklar için uygulanan bir psikolojik tedavi yöntemidir. Çocuklar yetişkinler gibi duyguları ve yaşamış oldukları olaylar hakkında konuşamazlar. Bununla birlikte çocuklar şahit oldukları olaylara yetişkinler gibi anlam yükleyemezler. Bu nedenle de yetişkinler için uygulanan psikolog eşliğinde konuşmayı terapisi çocuklara uygulanamaz. Fakat Yüksel psikoloji Beylikdüzü oyun terapisi ile çocuklar kendilerine oldukça rahat bir şekilde ifade edebilirler. Oyun terapisi ile çocuklar davranışlarını etkileyen korku kızgınlık üzüntü endişe hayal kırıklığı çaresizlik gibi durumları dışa vurur ve bunları oynayarak anlatırlar. Bu açıdan bakıldığı zaman oyun terapisi çocukların iç dünyasına ulaşmanın en kolay yoludur.

Çocuk Oyun Terapisi

Beylikdüzü oyun terapisi Çocuk oyun terapisi ile birçok farklı psikolojik sorun çözülebilir. Travmalar ve istismar sorunları, ayrılık ansikisi, yemek yeme uyku ve tuvalet problemlerinin tedavisi çocuk oyun terapisi ile mümkündür. Bununla birlikte birtakım kaygılar korkular fobiler tikler alt ıslatma boşanma sonrası sorunlar evlatlık edinilme durumu kardeş kıskançlığı gibi pek çok sorunun tedavisi çocuk oyun terapisi sayesinde sağlanabilir. Oyun terapisi ile çocuklar çevreleri ile iletişim kurmayı duygularını net bir şekilde ifade edebilmeyi davranışlarını düzeltme problem çözme ve becerilerini geliştirme gibi birçok konuda gelişim gösterir.

Oyun terapisinde çocuklar yalnızca yaşadıkları zorluklarla başa çıkmayı değil Kendi kendilerine çözüm üretme konusunda da gelişirler. Ayrıca oyun terapisi çocuklara kendilerine saygı duymayı sorumluluk almayı ve problemlerle karşı karşıya kalındığı zaman çözüm yoluna gidebilmeyi de öğretir. Çocuk oyun terapisi muhakkak alanında uzman bir çocuk psikoloğu tarafından uygulanmalıdır. Uygulanan bu tedavi ile çocuklarda görülen psikolojik sorunların tedavi edilmesi mümkün olur.  Yüksel psikoloji merkeze çocuk oyun terapisi ve kendi yer tedavi yöntemlerinde sizlere uzman desteği sağlar.

Kaynak: https://www.yukselpsikoloji.com/oyun-terapisi/

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir