Biden, ABD’nin Los Angeles kentinde “soykırım destekçisi” sloganlarıyla karşılandı

Biden, ABD'nin Los Angeles kentinde soykırım destekçisi sloganlarıyla karşılandı
ABD’nin Los Angeles kentine giden BaÅŸkan Joe Biden’ı bir grup gösterici, “soykırım destekçisi” sloganlarıyla karşıladı.
Los Angeles ziyareti kapsamında Culver City Julian Dixon Kütüphanesi’ne konuÅŸma yapmaya giden Biden, Filistin yanlısı göstericiler tarafından protesto edildi.
Konvoy eÅŸliÄŸinde binaya yöneldiÄŸi esnada Biden’ı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına destek vermekle eleÅŸtiren bir grup gösterici, “soykırım destekçisi” sloganları attı.
Kütüphanede ABD’deki öğrencilerin borçlarının azaltılmasına yönelik konuÅŸan Biden’ın sözleri göstericiler tarafından kesildi.
KonuÅŸmasının ardından Biden’ın konvoyu yine protestolar ve sloganlar eÅŸliÄŸinde uÄŸurlandı.
ABD, ateşkes çağrılarını veto etmişti
Gazze’de çoÄŸunluÄŸu kadın ve çocuk büyük sivil kayıplara ve BM yetkilileri tarafından da teyit edildiÄŸi üzere İsrail’in defalarca iÅŸlediÄŸi savaÅŸ suçlarına raÄŸmen BMGK’de veto yetkisi olan ABD, ateÅŸkes çaÄŸrılarını veto ederek BMGK’yi iÅŸlevsiz hale getiriyor.
ABD, daha önce 16, 18 ve 25 Ekim 2023 ile 8 Aralık 2023’te BMGK’de Gazze’ye iliÅŸkin sunulan karar tasarılarını veto etmiÅŸti.
Washington yönetimi, son olarak 20 Åžubat’ta Cezayir tarafından sunulan ve Gazze’de acil insani ateÅŸkes istenen karar tasarısını veto etmiÅŸti. BMGK üyesi 15 ülkeden 13’ünün “evet” oyu verdiÄŸi tasarı konusunda İngiltere “çekimser” kalmıştı.
Kaynak: AA