İğneleyici paylaşım! Ölmüşsünüz haberiniz yok!

İğneleyici paylaşım! Ölmüşsünüz haberiniz yok!

-Aşı olmayanlar bilim düşmanı ilan edildi,
-Cahillikle suçlandı,
-Başkalarının hayatını tehlikeye atmakla suçlandı,
-Eve kapatılmakla,
-Doğal seleksiyona uğrayıp ölüp gitmekle müjdelendi…

Peki neden aşı olmuyorlar?

Binlerce sebepten sadece en basit ve genel olanını açıklamaya çalışacağım:

-Güvensizlik ve tereddüt!

Bu güven eksikliği ve tereddüt Bilim’ e değil bilimi kullananlara…

***
Sadece birkaç haber başlığı ve haber özeti ile açıklamaya çalışalım:

–  Covid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle ilk kez bir hastaya tazminat ödenecek. Danimarka’nın başkenti Kopenhag yakınlarında AstraZenaca aşısının neden olduğu yan etkilerinden dolayı ilk kez bir hastaya tazminat ödenmesine karar verildi. (29/05/2021)

–  Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) hastalıkların sıklık ve yayılma düzenini inceleyen epidemioloji birimi direktörü Profesör Ulrich Keil, “Domuz gribi salgını ilaç üreticilerinin kârlarını artırmak için bu şirketlerle ortak olarak üretilen bir korku kampanyasıydı” dedi.

–  WHO’da kalp hastalıkları konusunda bir numaralı uzman olarak kabul edilen Profesör Keil, Avrupa Konseyi’ndeki ifadesinde şu sözleri kullandı: “WHO, SARS ve kuş giribi konusunda da tüm tahminlerinde yanıldı. Kamu sağlığını ilgilendiren onca şey varken domuz gribi konusunda halkta büyük bir panik yaşanmasına sebep olduk ve bu tamamen abartılmış bir korkuydu. WHO’nun kararları ülkelerin sağlık bütçelerine çok büyük yük getirdi. İnsanların ölümüne sebep olan en önemli etkenlerin hipertansiyon, sigara, yüksek kolesterol, obezite, egzersiz yapmama, sebze ve meyve tüketiminin azlığı olduğunu çok iyi biliyoruz. Hükümetler, WHO’nun tavsiyesi doğrultusunda bu alanlara yatırım yapmaları gerekirken küresel bir salgın yaşanması yönündeki deliller çok zayıf olmasına rağmen domuz gribine yatırım yapmak zorunda bırakıldı.”

–  Hollanda hükümeti, 2009 yılında Meksika’da patlak veren ve bütün dünyaya yayılan domuz gribine karşı aşı yaptırdıktan sonra narkolepsi hastalığına yakalanan vatandaşlarına milyonlarca euro tazminat ödeyecek. İsveçli bilim insanlarının yaptığı araştırmada, narkolepsi hastalığının, domuz gribine karşı geliştirilen Pandemrix adlı aşıyı olanlarda daha yaygın görüldüğü ortaya çıktı.

Teflon‘da bulunan bir maddenin kanserojen olduğu, sonsuza dek vucutta kalarak ölümcül etkileri olduğu ve DuPont firmasının bunun kanserojen olduğunu bilerek 1984’yılından beri kullandığı ıspatlandı. 70 bine yakın insandan kan örneği alınarak binlerce tazminat davaları açıldı. DuPont davacılara 670,7 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı ve halen tazminat ödeyerek üretime devam ediyor…

–  Alman ilaç tekeli Bayer‘in 1980’lerde sattığı bir hemofili ilacında, AIDS virüsüne rastlandı. Şirket, Şubat 1984’te bu riski ortadan kaldıran yeni bir ilaç üretti ve Batıya sattı ancak elindekileri de yine az gelişmiş ülkelere satmaya devam etti. O yıllarda AİDS testi ve hasta kaydı olmadığından olay kaynayıp gitti…

– 1930-1940 yıllarında Doktorların  hastalarına sigarayı önermesi ve reçetelerine CAMELS marka sigarayı yazmaları konusunda anlaşma yapıldı.

Tütün şirketlerinin sigara hakkındaki iddialara cevapları şöyleydi:

  • Tüm ürünlerimiz güvenlidir.
  • Nikotin bağımlılık yapmaz.
  • Sigara içmek kansere neden olmaz.
  • Sigaraya saldıran insanlar bilim karşıtıdır.
  • Doktorların çoğu CAMELS markasını diğer sigaralardan daha fazla önerir.
  • Amerikan Tıbbi Dergisi ürünlerimizi tanıtmaktadır.
  • Hükümet yetkilileri bile sigara içilmesinin halk sağlığına zararsız olduğunu söylüyor.
  • Sigara içmenin zarar verdiğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

1940 Yılında akciğer kanserleri patlama yaptı ancak şüphe duyulan sigara firmaları halen: ‘’Markamız tahrişe ve öksürüğe neden olmaz, hekim onaylıdır.’’ diyordu. Sonraki yıllarda bilimsel çalışmalarda ortaya çıkan gerçekler ya örtbas edildi ya da yeterince duyurulmadı. 80 yıl önce üretildi,  şu an halen kullanımda ve üzerinde “Kanser’e neden olur” yazdığı halde tüketilmeye devam edilmekte.

Moderna Covid-19 aşısının Japonya’ya satılan partisinde “Paslanmaz çelik parçacıklarına” rastlandı. Bu aşıdan yaptıran 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, şahısların içerisinde yabancı madde tespit edilen ve toplatma kararı alınan dozlardan yaptırdığı ortaya çıkmasına rağmen firma: “Moderna’nın Covid-19 aşılarında nadir görülen paslanmaz çelik parçacıkları insan sağlığı için ciddi tehlike arz etmemekte, maddenin, aşının fayda/zarar profiline tesir etkisi bulunmamaktadır” açıklaması yaptı. Ölen kişilere yapılan aşı şişeciklerinde yabancı madde saptanmadığını kaydeden bakanlık, “ölümlerle Moderna aşısı arasında sebepsel ilişkinin henüz bilinmez durumunu koruduğunu” bildirdi. (Yeni)

–  Japonya’da Pfizer Üretimi Kovid-19 Aşısı Şişelerinde Yabancı Madde Saptandı.Yerel yönetimlerin araştırmaları sonucunda Tokyo yakınlarındaki Sagamihara ve Kamakura ilçeleri ile Osaka yakınlarındaki Sakai ilçesinde, Pfizer üretimi kullanılmamış 5 Kovid-19 aşı şişesinde yabancı madde tespit edildi.Yabancı madde saptanan şişeler kullanılmadı. İlçe idareleri, üretici firma Pfizer’dan, bu şişelerin üretildiği seri numaralarını analiz etmesini istedi. (Yeni)

– Sağlık Bakanlığı, ‘acil’ koduyla etkin maddesi ‘ranitidin’ olan 15 mide ilacının piyasadan çekileceğini duyurdu. Bu karar, Nitrozaminlerin insan kanserojeni olması ve söz konusu ilaçlarda izin verilen limitin üzerinde bulundurulması nedeniyle alındı. (09.12.2020)

Tıp Tarihinin Kara Lekesi! Bebeklerin Uzuvları Olmadan Doğmasına Sebep Olan Korkunç İlaç: Thalidomide: Firma ilacı yeteri kadar test etmemiş olsa da yapılan bazı denemelerde yan etkiler gözlemleniyor. Ancak buna rağmen firma ilacı piyasaya sürmeyi tercih ediyor ve Contergan, kısa süre içerisinde en çok satılan ilaçlardan biri oluyor. 90 binden fazla düşük ve 10 binin üzerinde kolsuz ve bacaksız bebek doğdu: Gelişimini tamamlayamamış parmaklar, sağırlık, körlük, yarık damak ve kalpte, sinirlerde, cinsel organlarda, böbreklerde, sindirim sisteminde malformasyonlar… Normalde kullanımı yasaklanması gereken ilaç 1998’de Contergan’ın lepra tedavisinde, 2008’de ise multipl myelom tedavisinde kullanılması için yeniden onay alıyor. Günümüzde, Almanya’da yaşları 45 ila 55 arasında değişen yaklaşık 2500’ün üzerinde Contergan mağduru bulunuyor.

– Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye’de en çok kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücülerden olan Paranox fitilin piyasadan toplatılacağını açıkladı. (12.06.2021)

–  ABD’de 4 ilaç devi, 26 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Covid aşısı üreten firmalardan olan Johnson & Johnson, 5 yıllık dönemde 5 milyar dolar ödemeyi teklif etti.

–  Alman ilaç devi Bayer, glifosatlı tarım ilacı için tüketicilere 10 milyar dolar tazminat ödeyecek. Bayer’in alt firması Monsanto tarafından satılan tarım ilacı, kansere neden olduğu iddiasıyla ABD’de davalık olmuştu.

–  Amerikan ilaç şirketi Pfizer‘ın başı 1996 yılında Nijerya’da 11 çocuğun ölümüne yol açan bir ilaç yüzünden dertte. Nijerya, yardım adı altında çocukları öldürmekle suçladığı şirkete karşı 7 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Temmuz 2009’da, Pfizer ve Nijerya’nın Kano Eyaleti 75 milyon dolarlık bir anlaşma ile olayı yargıya taşımama kararı aldı. Anlaşmaya göre, hükümetinin ABD devinin yargılamasını durdurması karşılığında, kurbanlara 35 milyon dolar tazminat ve bir çocuk hastanesi inşaatı için 30 milyon dolar sağladı.

– Dünya devi kozmetik şirketlerinden Covid aşısı üreten firmalardan da olan Johnson&Johnson, içinde kanserojen madde tespit edilen bazı güneş ürünlerini toplatıyor. (16 Temmuz 2021)

– İspanyol bilim insanı Profesör Juan Carlos Izpisúa Belmonte, Çin’deki bir laboratuvarda insan ve maymun genlerini birleştirerek, dünyanın ilk insan-maymun melezini elde ettiğini iddia etti. İnsan hücrelerine sahip maymun embriyolarının ileride organ nakli amacıyla kullanılacağı kaydedildi. (04.08.2019)

***

Yukarıdaki yaşanmış örnekleri okuduktan sonra;

“Bilime güvenin” diyenler burada mı?

Aşının yan etkisi yok diyenler burada mı?

Biz en basit ekmeği ve içindeki katkı maddelerini yıllardır tartışırken, içinde ne olduğunu bilmedikleri bir şey için “Yan etkisi yok” diyenler…

Hamilelere tavsiye edenler, çocuklara hatta 6 aylık bebeklere aşı için izin almaya çalışanlar…

Evet, onlar belki aşı firması ve tek amaçları kar olabilir ama “Dünya yaptırıyor” demek sizi kurtarıyor mu?

Dünyada sigara içiliyor!
Dünyada uyuşturucu kullanılıyor!
Sigaraya izin veren devletler aşıya mı karşı çıkacak?
Sigaranın kanser yaptığını 80 yıl gizleyenler mRNA aşısının etkisini ne zaman açıklar sizce?

Bilim ve teknolojiyi sadece para, mevki ve insan nüfusunu kontrol etmek için kullananlar, bunları hiç sorgulamayan “Kerizlerden” aldıkları üstün cesareti kendilerinde buldukları sürece bunlar devam edip gider…

Sizi korkudan öldürüp; “Kanseri gösterip sıtmaya razı edip” sonra da gerçekler ortaya çıkınca özür dileyip geçerler (Önceki sahte salgınlarda yaptıkları gibi)

Yukarıdaki binlerce bilgiden sadece birkaçını bilseniz bile halen “tereddüt ya da güvensizlik” duymuyorsanız, sorgulama ihtiyacı hissetmiyorsanız siz zaten yıllar evvel ölmüşsünüz ama saygıdan dolayı gömmemişler o kadar!  İnanın ölüye aşı da bir şey yapmaz zehir de!

Buraya kadarki kısım sadece olayın genel boyutu!

“Dünyaya 2020’de reset atacağız” diyenlerden, aşıların etkisinden, virüsün yapay mı doğal mı olmasından, PCR testlerinin güvenilirliğinden, korkudan ölen ya da yanlış teşhis, geç-yanlış tedavi konularına girersek çıkamayız…

Ama başka bir yazıda bunlara girmeden geçersek içimizde kalır…

Çok yakında…

Not: Biliyorum ki aşı olanların “çoğu” da aşı oldukları halde bir şüphe ve tereddüt yaşıyorlardır. Bu düşünen-sorgulayan normal insanlardan beklenen bir davranış. Bu yazının muhatabı siz değilsiniz; Bu yazının muhatabı tereddüt gösterenlere, sorgulayanlara, araştıranlara aptal muamelesi yapıp, cahillikle suçlayanlardır! Bunlara yaşayan ölüler diyorum…!

Haberegider.com/ Arif Altekin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir