Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama Nedir?

Bölgesel zayıflama; vücutta kabaca birikmiş halde bulunan kiloların ve zamanla toplanarak birikmiş olan yağ kütlelerinin olduğu bölgelerin, çeşitli cihazlar yardımıyla zayıflatılması işlemidir. Sıklıkla kollar, bacaklar, basenler ve göbek gibi bölgelerde yoğun yağ oluşumu meydana geldiği için işlemler daha çok bu bölgelerde yapılır. Yaş ilerlemesine paralel gelişen vücut yağlanmaları veya ani kilo alıp vermeler sonrasında meydana gelen fiziksel sorunlar kişide birtakım estetik kaygılara yol açabilir. Bu estetik kaygılar bazen estetik sıkıntılar ile sınırlı kalmayarak sağlık açısından ciddi tehditlere dönebilmektedir. Bu sağlık sorunları kalp ve damar rahatsızlıkları gibi dolaşım merkezlerinin başını çektiği birçok farklı bölgede sorun teşkil edebilir.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Bölgesel zayıflama yöntemleri ameliyatlı yöntemler ve ameliyatsız yöntemler olarak ikiye ayrılmaktadır. Ameliyatlı yöntemlerde soğuk lipoliz, fokuslu ultrason, lipomatik veya akustik dalga gibi yöntemler başı çekerken, bunların hangilerinin tercih edileceği uzman hekimin yapacağı muayene sonucunda belirlenmektedir. Ameliyatsız yöntemlerde ise spor programları ve beslenme diyetleri bulunmaktadır ancak bunların etki derecesi ameliyatlı yöntemlere göre daha düşük ve garantisizdir. Bu yüzden asıl tavsiye edilen uygulama cihazların kullanımına ek olarak spor ve diyet kombinleridir.

Odaklı Ultrason

Bölgesel zayıflama işlemleri arasında en çok tercih edileni odaklı ultrason kullanımıdır. Bu uygulama daha çok karın ve basen bölgesinde etkili olduğu için sıkça kullanılmaktadır. Belirlenen bölge için yaklaşık 10-15 günlük aralar ile 3 seans olarak uygulanır ve bu uygulamalar son derece pratik ve konforlu uygulamalardır.

Soğuk Lipoliz ve Akustik Dalga

Soğuk lipoliz & akustik dalga uygulamalarıyla yağ hücresine hasar vererek tabakanın sıkılaşarak toparlanması sağlanır. Genellikle iç bacak ve basen kısımlarında uygulanır. Seans sayısı bölgeye göre değişmekle birlikte genellikle 8-10 seans şeklinde uygulanır ve haftada 1-2 kez yapılır.

Lipomatik

Lipomatik uygulaması da yine bölgesel zayıflama amacıyla kullanılan bir yöntemdir ve her bölge için tercih edilebilir. Lipomatik yöntemi de tıpkı diğer yöntemler gibi bir zayıflama yöntemi değil, bölgesel yağlanma sorununu çözen bir yöntemdir.

Zayıflığı Koruma

Zayıf ve ince görünüşü korumak elbette ki hastanın inisiyatifindedir. Spor ve egzersiz uygulamalarının istikrarlı bir şekilde devam ettirilmesinin yanı sıra beslenme ve diyet programların sadık kalınması sayesinde bölgesel zayıflık korunur ve yeniden yağlanmanın önüne geçilir. Zaten bu uygulamalar da spor ve diyet eşliğinde yapılan uygulamalardır, aksi taktirde etki oranı tam potansiyeline ulaşamaz.

Ankara Bölgesel Zayıflama

Bölgesel zayıflama, birçok farklı alternatif uygulamaya sahiptir ve seçim inisiyatifi uzman diyetisyene aittir. Seçilen cihazın kullanımıyla birlikte kişiye en uygun spor ve diyet programlarının belirlenmesi, iradeli ve istikrarlı bir sürecin idaresi ve kişinin sabırlı tutumu sayesinde başarıya ulaşmak mümkündür. Bu konudaki tek ciddi husus spor ve diyet programlarının kişiye özel olarak hazırlanmasıdır. Bu yüzden hastanın kişisel hedeflerinin yanı sıra diyetisyen tarafından da hastanın vücut yapısına en uygun olan programlar hazırlanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir