BOTAÅž’tan doÄŸal gaz zammına iliÅŸkin açıklama

BOTAŞ'tan doğal gaz zammına ilişkin açıklama
BOTAÅž tarafından tüm dünyada yaÅŸanan yüksek enerji fiyatlarının bugüne kadar tüketicilere yansıtılmadığı belirtilerek, “1 Haziran itibarıyla doÄŸal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluÄŸu ortaya çıkmıştır.” ifadesi kullanıldı.
BOTAÅž’tan yapılan açıklamada, doÄŸal gazın ithal bir enerji kaynağı olduÄŸu ve yüzde 99’dan fazlasının yapılan uluslararası anlaÅŸmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edildiÄŸi anımsatıldı.
Geçen yıl başından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarında yaşanmaya başlayan ve halen devam eden fiyat artışlarının etkisiyle tüketicilerin yüksek enerji fiyatlarına maruz kaldıklarının kamuoyu tarafından da bilindiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bütün dünyada yaÅŸanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. 1 Haziran itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek ÅŸekilde doÄŸal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluÄŸu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere, sanayide kullanılan doÄŸal gazın satış fiyatında yüzde 10,23, elektrik üretimi için kullanılan doÄŸal gazın satış fiyatında yüzde 16,28, konutlarda kullanılan doÄŸal gazın satış fiyatında yüzde 30 artış yapılmıştır. Bu artışlara raÄŸmen özellikle konutlarda kullanılan doÄŸal gazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir.”
Kaynak: AA