Bulaşık Makinesinde Çamaşır Suyu Kullanılabilir Mi?

Derinlemesine ve yüzde yüz hijyen konusunda en etkili ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. İçeriğinde bulunan formülü ile her türlü bakteri ve lekeye karşı en etkili temizlik ürünü olması da günümüzde ev hanımlarının ev işleri ve temizliğinde en önemli yardımcıları konumunda bulunmaktadır. Bu durumda evde yapılacak temizliklerde çamaşır suyunun yoğun miktarda kullanılmasına yol açıyor. Ancak çamaşır suyunun güçlü formülü nedeniyle teknolojik ürünlerle arasının nasıl olduğu en fazla merak edilen konulardan birisidir. İstanbul Arçelik Servisi merkezimizdeki uzmanlarımızın en fazla aldığı sorulardan birisi de bulaşık makinesinde çamaşır suyunun kullanıp, kullanılamayacağı yönünde oluyor.

Çamaşır makinesinin içerisinde bulunan teknik aksam ve metalik materyallerin, çamaşır suyunda bulunan güçlü formülle nasıl bir tepkimeye gireceği, sıcak suyun nasıl bir etkileşim yaratabileceği konusunda sorular sorulmaktadır. Kavacık Arçelik Servisi uzmanları, bulaşık makinelerinde yıkanan bulaşıklarda derinlemesine temizlik için çamaşır suyu kullanmak isteyen kullanıcıların, çamaşır suyunu kullanabileceğini belirtiyor. Ancak bu kullanımın mutlaka ideal ve düşük seviyelerde olması da ayrı bir önem taşımaktadır.

Bulaşık Makinesinde Ne Kadar Çamaşır Suyu Kullanılır?

Bulaşık makinesinde yıkanacak bulaşıklarda daha etkili bir temizlik arzusu ile kullanılmak istenen çamaşır suyunun muhakkak uygun miktarda ve aşırıya kaçmadan kullanılması gerekir. Çamaşır suyunun güçlü formülü ile bulaşıklarda ve makinede zarara yol açmamak için uygun miktarda kullanım gerçekleştirilmelidir. Aynı zamanda da çamaşır suyunun yoğun kıvamı nedeniyle sağlığı riske edebilecek düzeyde bulaşıkların üzerinde kalması gibi bir durumun oluşmamasına dikkat edilmelidir. Bu doğrultuda Kurtköy Arçelik Servisi merkezi uzmanlarımız, bulaşık makinelerinde çamaşır suyu kullanım miktarının bir ya da iki damlayı geçmemesini tavsiye ediyor. Aynı şekilde bulaşık makinesinin genel temizliği içinde alt yüzeyine çamaşır suyu dökerken bir ya da iki damlanın üzerine çıkılmaması çok önemlidir. Bu kullanım miktarı ile bulaşık makinesinde çamaşır suyu kullanımını hem güvenli hem de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek mümkündür. Çamaşır suyu kullanımından kaynaklı olarak bulaşık makinesinde görülebilecek her türlü teknik probleme istinaden ise mutlaka profesyonel destek almaya dikkat edilmesi de çok önemli bir konudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir