Burun Dolgusu Nedir?

Burun Dolgusu Nedir?

Burun Dolgusu Nedir?

Burun Dolgusu, burnun daha şık ve estetik bir görünüme kavuşturulması adına yapılan ve pratik bir şekilde sonuçlandırılan basit bir müdahaledir. Bu müdahalede burun yapısına uygun dolgu malzemeleri tercih edilir ve burun hattı kişinin talep ve dilekleri de göz önünde bulundurularak mümkün olan en şık yapıda şekillendirilir. Burnun yüz yapısı ile uyumlu olması da sağlanmaktadır.

Burun Dolgusu Neden Yapılır?

  • Burun ve burun bölgesindeki yapısal sorunları düzeltmek için.
  • Deri, kıkırdak ve dokudaki çökmelerin düzeltilmesi için.
  • Şayet varsa burundaki asimetrik görünüşün düzeltilmesi için.
  • Kişinin estetik arzularının yerine getirilmesi için.

Burun Dolgusu İşlemi Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu öncesinde kişinin talep ve dilekleri dinlenerek örnek bir hedef şekil belirlenir. Burun dolgusu işlemi öncesinde mutlaka örnek model uygulaması yapılır zira kişinin bu noktada değiştirmek istediği kısımlar olursa model üzerinden örnek gösterimi yapabilir. Bu sürecin sona ermesinin ardından dolgunun uygulanacağı burun bölgesine anestezik işlem uygulanır ve yaklaşık olarak 15-20 dakika boyunca bölgenin hissiyatını kaybetmesi beklenir. Bölgenin hissizleşmesinin ardından küçük uçlu iğneler aracılığıyla mevcut dolgu malzemesi burna enjekte edilir ve işlem son derece pratik bir şekilde 15-20 dakika gibi kısa bir sürede sona erdirilir.

İşlem hakkında verilen süreler ortalama veriler olmakla birlikte kişinin burun yapısı, cilt yapısı ve talepleri doğrultusunda işlem süreci daha kısa ya da daha uzun sürebilir.

Burun Dolgusu Kalıcılık mıdır?

Burun dolgusu işlemi herhangi bir şekilde ömür boyu sürecek kalıcılığı sağlamaz zira bu süreçte burun kemiğinde veya kıkırdağında herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Yani burun yapısında kesin ve keskin bir dönüşüm söz konusu değildir. Bu bağlamda kalıcılık ömrünü kullanılan dolgu malzemesi, kişinin burun ve cilt yapısı ve çevresel faktörler belirlemektedir. Bu süreç de genel olarak 16 ila 20 ay kadar sürmektedir.

Kişi dilerse ilerleyen zamanlarda yeniden işlem yaptırarak kalıcılık ömrünü dilediği gibi uzatabilir.

Burun Dolgusunun İşleminin Avantajları Nelerdir?

Burun Dolgusu işlemi diğer cerrahi işlemlere kıyasla çok daha pratiktir.

Bu işlemde herhangi bir ağrı ya da acı hissiyatı oluşmaz, ameliyat hissi oluşmaz.

Kesin bir kalıcılık olmadığı için değişim mümkündür.

İşlem sonrasında kalıcı izler oluşmaz.

Burun Dolgusu İşlemi Sonrası

Bu süreçte burnun dış darbeler karşı korunması çok önemlidir zira ilk günler sürecin sağlığını ve uzunluğunu belirlemektedir. Bu bağlamda kişini ilk günlerden itibaren etkiyi fark etmesi mümkündür lakin kesin etkiler kendisini 2-3 aylık bir süreçte belli eder.

Bu iyileşme sürecinde kişi kolaylıkla iş hayatına veya sosyal yaşantısına dönebilir ancak ilk dönemde burnun aşırı sıcak ve soğuktan korunması gerektiği gibi burun yoluyla yapılan temizleme ya da su çekme işlemlerinde de yavaş ne nazik olunması önerilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir