Çamaşır Makinesi Neden Hiç Dönmüyor? Nasıl Çözülür?

Çamaşır Makinesi Neden Hiç Dönmüyor? Nasıl Çözülür?

Çamaşır Makinesi Neden Hiç Dönmüyor? Nasıl Çözülür?

Elektronik cihazlar modern yaşam standartlarını şekillendiriyor. Gündelik ev işlerini kolaylaştıran elektronik ürünler ise kullanım yoğunluğu açısından ilk sırada yer alıyor. Profesyonel ve gelişmiş özelliklere sahip olan çamaşır makineleri de bu cihazlardan birisidir. Çamaşır makinesinin kullanımının yoğun olması profesyonel servis hizmetlerine olan ihtiyacında paralel olarak artışına yol açıyor. Çamaşır makinesinin kullanımında karşılaşılabilen makine kazanının hiç hareket etmemesi sorunu öne çıkıyor. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizde de en fazla gelen arıza bildirimlerinin konusunu bu husus oluşturuyor. Çamaşır makinesinin kazanın dönmemesine neden olabilecek birden fazla etken söz konusudur.

Çamaşır Makinesi Kazanının Dönmeme Nedenleri

Çamaşır makinesinin kazanının hiç dönmemesi sorunu birden fazla faktöre bağlı olarak meydana gelir. Kullanıcı olarak çamaşır makinesi kazanının dönmediği fark edilir ise ilk yapılması gereken dengesiz yükleme ihtimalinin değerlendirilmelidir. Çamaşır makinesinin kullanım kılavuzunda belirtilenden çok daha az veya çok daha fazla doldurmak dengesiz yüklemedir. Eğer makinede böyle bir durum var ise kazanının dönüşü gerçekleşmez. Bu nedenle de yanlış yükleme kontrol edilmelidir. Ancak çamaşır makinesinin hatalı yüklenmesi gibi bir durum söz konusu değil ise teknik bir problem olduğunu gösterir. Bu durumda özellikle profesyonel ve uzman müdahalesini gerektirdiğinden en hızlı şekilde Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulmalıdır.

Çamaşır Makinesi Kazanı Dönmeme Sorunu Çözümü

Çamaşır makinesinin kazanın dönmemesi sorunu program aygıtının arızalanmasından devreye alınamamasından kaynaklanabilir. Bu nedenle öncelikle program aygıtı kontrol edilir. Eğer yazılımsal veya fiziksel bir arıza var ise kalite standartlarından ödün vermeden onarımı amaçlanır. Bunun dışında çamaşır makinesinin kazanının dönmesini sağlayan ve motorla bağlantısını sağlayan kasnak yerinden çıkmış ya da kopmuş olabilir. Böyle bir durumda kasnak yerine takılır veya yeni kasnak takılır. Ancak kasnak sorunu da mevcut değil ise motor kömürleri bitmiş olabilir. Makinenin alt kısmındaki motorun kömürleri yenilenerek de çözüm sağlanabilir. Son ihtimal olarak ise Bulgurlu Arçelik Servisi merkezi uzmanlarımız tarafından yıkama motoru arızası göz önünde bulundurulur. Arızalanmış olan motorda kaliteli onarım veya doğrudan orijinal Arçelik yedek motoru ile değişimi gerçekleştirilir. Bu şekilde uzun ömürlü bir kullanım performansı sunabilecek dayanıklılıkta olacak şekilde makinenin onarımı sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir