Çavuşoğlu: Yunanistan Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın karşılığını alır
Çavuşoğlu Yunanistan Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın karşılığını alır
DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, DoÄŸu Akdeniz’de yaÅŸanan geliÅŸmelere iliÅŸkin, “Yunanistan’ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi giriÅŸimlerde bulunmasın. Karşılığını alır.” dedi.
DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, İsviçre’ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında, mevkidaşı Ignazio Cassis ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸtu.
ÇavuÅŸoÄŸlu, Yunanistan’ın, DoÄŸu Akdeniz’de Mısır ile yaptığı anlaÅŸma ve Oruç Reis’i taciz etme giriÅŸimlerine yönelik, “Yunanistan’ın böyle bir adım atması kabul edilemez. Bu noktada suçlanacak bir ülke varsa o da Yunanistan’dır. Yunanistan’ın aklıselim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi giriÅŸimlerde bulunmasın. Karşılığını alır.” ifadelerini kullandı.

#Canlı: DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, Bern’de İsviçreli mevkidaşı Ignazio Cassis ile ortak basın toplantısı düzenliyor https://www.pscp.tv/w/1mnxelWRqzYJXÂ
Anadolu Ajansı @anadoluajansi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bern’de İsviçreli mevkidaşı Ignazio Cassis ile ortak basın toplantısı düzenliyor
pscp.tv
Türkiye’nin bu konuda her zaman diplomasiden yana olduÄŸunu hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
“Biz her zaman siyasi diyalogla barışçıl yoldan tüm meselelerin halledilmesinden yanayız. CumhurbaÅŸkanımız (Recep Tayyip ErdoÄŸan) da ‘Tüm ülkelerle oturup DoÄŸu Akdeniz’de herkesin kabul edebileceÄŸi, hakça paylaşım konusunda iÅŸ birliÄŸine ve anlaÅŸmaya varız.’ dedi ama Yunanistan ‘Kuralları ben belirlerim, ondan sonra gel oturalım.’ diyorsa bu böyle iÅŸlemez. Bunun da hem masada hem sahada iÅŸlemeyeceÄŸini gösterdik.”
Fransa’nın DoÄŸu Akdeniz’de gerginliÄŸi artırmaya yönelik adımlarına da deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, “Fransa’nın özellikle gerginliÄŸi artıracak adımlardan kaçınması lazım. Böyle kabadayılıkla bir yere varamazlar. Bu tür adımların da Türkiye üzerinde bir etkisinin olmayacağını söylemek isterim.” diye konuÅŸtu.
Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) güvenilir bir örgüt olarak diyaloÄŸu ve diplomasiyi desteklemesi gerektiÄŸini de bildirdi.
Kaynak: AA

