Çelik: DEAŞ’a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK’ya karşı da yapılmalı

AK Parti Sözcüsü Çelik,”Tüm terör örgütleriyle mücadele, herkesin ilkeli bir şekilde hepsine karşı aynı tavrı almasıyla mümkündür. DEAŞ’a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK’ya karşı da aynısının yapılması gerekir.” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısına ilişkin yaptığı açıklamalarda, DEAŞ elebaşının öldürülmesi ile ilgili, “Bir terör örgütünün liderinin öldürülmesi söz konusuyken, bir başka terör örgütünün sözde liderinin ABD’ye davet edilmesinin terörle mücadele konusunda ne kadar büyük bir çelişki oluşturduğunun altını çiziyoruz.” dedi.

“DEAŞ liderinin öldürülmesi terörle mücadele noktasında bir dönüm noktası. Umarız bütün terör örgütlerine karşı aynı ilkeli yaklaşım devam eder.” ifadelerini kullanan Çelik, “YPG/PYD terör örgütünün varlığı DEAŞ’ı geriletmek değil, tam tersine DEAŞ’ın zemin bulmasına imkan vermektedir.” şeklinde konuştu.

Çelik, “Tüm terör örgütleriyle mücadele, herkesin ilkeli bir şekilde hepsine karşı aynı tavrı almasıyla mümkündür. DEAŞ’a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK’ya karşı da aynısının yapılması gerekir.” açıklamasında bulundu.

“Türkiye kimsenin mülteci kampı değildir”

“Türkiye, kimsenin mülteci kampı değildir.” diyen Çelik, “Dolayısıyla (AB) yapacakları işi, bu meselenin sürdürülebilir insani standartların korunması açısından hassasiyetle ele almaları ve ciddi bir eylem planıyla önümüze gelmeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir