Çelik: Önümüzdeki seçimlerde Sayın CumhurbaÅŸkanımız kuÅŸkusuz Cumhur İttifakı’nın CumhurbaÅŸkanı adayıdır

Çelik Önümüzdeki seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımız kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıdır
AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Önümüzdeki seçimlerde Sayın CumhurbaÅŸkanımız kuÅŸkusuz Cumhur İttifakı’nın CumhurbaÅŸkanı adayıdır.” dedi.
Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 750 engelli öğretmen atamasının yapılacağını belirten Çelik, “Buradaki pozitif ayrımcılık ve bunu bir yardım olarak deÄŸil bütün bu yaklaşımları bir hak olarak gördüğümüzün bir kere daha göstergesi olarak 3 Aralık Engelliler Günü’nde gündeme gelecektir.” ifadelerini kullandı.
Çelik, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın son dönemde yaptığı görüşmelere iliÅŸkin, ÅŸu bilgileri verdi:
“Tabii son aylardaki ve haftalardaki trafiÄŸi iyi takip edersek Sayın CumhurbaÅŸkanımızın, Afrika seyahatinden G-20 Zirvesine çok geniÅŸ bir çerçevede bir dış politika etkinliÄŸi gerçekleÅŸiyor, bir yoÄŸunluk içerisinde. Son olarak da bir Türkmenistan zirvesi oradaki ekonomik iÅŸ birliÄŸi toplantısı bütün bu süreci belli bir aÅŸamaya ulaÅŸtıran çok yönlü, çok boyutlu yoÄŸun diplomasi trafiÄŸinin bir ayağı olarak gündeme geldi. Aynı zamanda eÅŸ zamanlı olarak Körfez’deki ülkelerle yeni sayfaların açılması, CumhurbaÅŸkanımızın Türkmenistan dönüşü verdiÄŸi mesajlar çerçevesinde baÅŸka ülkelerle de bu sayfaların açılacak olması, dış politikadaki geniÅŸliÄŸin, etkinliÄŸin ve yoÄŸunlaÅŸmanın aynı zamanda derinleÅŸme olarak aynı zamanda da geçmiÅŸten bugüne gelen bazı sorunların artık yeni aÅŸamalarda birer çözüm dosyasına dönüşme iradesi olarak da önümüzde durmaktadır.”
AK Parti’nin tarihçi Milletvekili Doç. Dr. Halil ÖzÅŸavlı’nın, İngiliz arÅŸivinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Le Temps gazetesinden Paul Gentizon’a verdiÄŸi ve bugüne kadar bilinmeyen röportajını gün yüzüne çıkarmasına iliÅŸkin Çelik, “DeÄŸerli milletvekilimizin ortaya çıkardığı, ÅŸimdiye kadar yayınlanmamış olan bu röportaja bütün kamuoyunun dikkatini çekiyorum.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Çelik, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kapılarının herkese açık olduğunu ve her kesimle çalışmalar yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“24 Kasım 2021 tarihinde Genel Merkez Kadın Kolları BaÅŸkanlığımız bütün bileÅŸenleri bir araya getiren bir çalıştay düzenledi. Bunun amacı ÅŸimdiye kadar alınan tedbirlerin nasıl pekiÅŸtirileceÄŸi, bundan sonra da ek ilave tedbirler alınması gerekiyorsa bunların nasıl ortaya koyulacağı, bunların neler olabileceÄŸi ile ilgili. Kadın Kollarının yaptığı bu çalışmayı da çok deÄŸerli buluyoruz. Çünkü bütün bileÅŸenler ile birlikte çalışan sivil toplum örgütleri ile birlikte aktivistler ile birlikte siyasiler sivil toplum örgütleri hep beraber yapıyorlar. Böylece bu çerçevede bir sonuç raporları ortaya çıktığı zaman kuÅŸkusuz bu MYK’mızın gündemine gelecektir. MYK’mız buradaki sonuçları siyasi açıdan nelerin yapılabileceÄŸi konusunda deÄŸerlendirecektir.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın MYK toplantısında Türkiye’deki iç meseleler ve dış meselelerle ilgili olarak kapsamlı bir deÄŸerlendirme yaptığını aktaran Çelik, çeÅŸitli konuları ve dış politikadaki çeÅŸitli meseleleri nasıl gördüklerine dair, kararlı bir ÅŸekilde, güçlü bir ÅŸekilde politikaların uygulanmaya devam edeceÄŸine dair ve bundan sonraki temasları hakkında deÄŸerlendirmelerde bulunduÄŸunu kaydetti.
“Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın CumhurbaÅŸkanımızdır”
Çelik, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) BaÅŸkanı Bülent Arınç’ın “ErdoÄŸan’a rakip olmayacağım diye içtihatta bulundum, beni fazla zorlamasınlar içtihatlar deÄŸiÅŸtirilebilir.” açıklamalarının sorulması üzerine, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:
“CumhurbaÅŸkanımızın tekrar aday olup olmayacağı konusu herhangi bir spekülasyon konusu ya da sorgulama alanı deÄŸil AK Parti açısından. Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla da bütün bir Cumhur İttifakı açısından bunun net bir ÅŸekilde ortada olduÄŸu gözüküyor. Cumhur İttifakı’nın adayı tabii ki Sayın CumhurbaÅŸkanımızdır 2023 seçimlerinde. AK Parti’den bir açıklama yapılmadığı da doÄŸru deÄŸildir. Yani bu hemen hemen her İl Danışma Meclisi’mizde hemen hemen bütün il kongrelerimizde, teÅŸkilatlarımızla ve belediye baÅŸkanlarımızla bir araya geldiÄŸimiz her zeminde bütün AK Parti kurmayları, AK Parti yöneticileri ve arkadaÅŸlarımız bunu zaten güçlü bir ÅŸekilde açıklıyor. Daha da önemlisi zaten Cumhur İttifakı’nın tabanının görüşü budur, vatandaÅŸlarımızın görüşü budur. Nihayetinde hepimiz siyasetçi olarak vatandaşın emrindeyiz. Bu açıdan hiçbir tereddüt, hiçbir gölgeli alan, hiçbir gri alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Sayın CumhurbaÅŸkanımız kuÅŸkusuz Cumhur İttifakı’nın CumhurbaÅŸkanı adayıdır. Bununla ilgili herhangi bir spekülasyon yok, ÅŸimdiye kadar açıklanmadı denecek bir ÅŸey de yok, defalarca açıklanmış bir husus ben de açıkladım, baÅŸka arkadaÅŸlarımız da açıkladı.”
“Çok yakışıksız bir laf”
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun “Åžimdi bir de kendisini güçlü kılmak için MGK’yı bu iÅŸlere meze yapmaya baÅŸladı. Devletin en saygın kurumunu getirip de kendi siyasi ikbalin için nasıl siyasi meze yaparsın? Hani askeri vesayet vardı, ne oldu o askeri vesayete?” sözlerinin sorulması üzerine Çelik, ÅŸunları kaydetti:
“DemiÅŸ ki Sayın KılıçdaroÄŸlu ‘Türkiye’nin en itibarlı kurumu’ diye. KuÅŸkusuz Milli Güvenlik Kurulu çok itibarlı bir kurumdur ama kurumlar arasında böyle en itibarlı, daha az itibarlı diye bir yarış bir siyasetçi bir devlet adamı mantığı açısından doÄŸru bir ÅŸey deÄŸildir. KuÅŸkusuz Milli Güvenlik Kurulu, çok itibarlı bir kurumdur, ülkemiz için vazgeçilmez bir kurumdur. YaÅŸadığımız coÄŸrafya, karşı karşıya kaldığımız bölgesel ve küresel riskler açısından da Milli Güvenlik Kurulu’nun ürettiÄŸi perspektif ve ürettiÄŸi stratejiler, orada ele alınan konular son derece önemli olmaktadır. Ama bu ‘meze’ lafı doÄŸrusu çok yakışıksız bir laf yani, bazen gerçekten Türkiye’nin ulusal meseleleri ile ilgili yani büyük meseleleri ile ilgili konuları ele alan kurumlarının, orada çıkan kararların bu ÅŸekilde hedef alınması kuÅŸkusuz meseleye bir devlet adamı gözüyle bakılmadığını gösteriyor.”
DW Türkçe’nin, “Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye’dedir. En büyük asimilasyon da Türkiye’dedir.” ifadelerine yer verdiÄŸi paylaşımıyla ilgili soru üzerine Çelik, “Bağımsız medya, bağımsız gazetecilik diyoruz ama bazı yayın organlarının, sistematik olarak Türkiye’deki onlara göre etnik meseleleri, bir takım fay hatlarını kurcalamak istediklerini de görüyoruz. Biz buna defalarca ÅŸahitlik ettik. Burada Çerkes kardeÅŸlerimizin asimilasyona uÄŸradığı gibi bir ÅŸeyi, biz bağımsız bir habercilik olarak kabul etmiyoruz. Bu bir fitne haberciliÄŸidir.” diye konuÅŸtu.
Çerkes Forumunun bu iddialara, “Bu yaklaşım, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliÄŸine karşı bir yaklaşımdır. Biz Çerkesiz, bizden hain çıkmaz.” diyerek çok güzel bir cevap verdiÄŸini söyleyen Çelik, Çerkeslerin bu cevabı verirken kendilerini Türkiye Cumhuriyeti mensubiyeti içinde konumlandırdıklarını kaydetti.
AK Parti Sözcüsü Çelik, “Onları Türkiye Cumhuriyeti mensubiyetinin dışında bir yerde konumlamak, azınlıkmış gibi bir yaklaşım sergilemek son derece provokatif bir yaklaşım. Türkiye’de Çerkescenin öğrenilmesi de kültürünün yaÅŸatılması da tabi ki teminat altındadır, Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde. Burada en ufak bir şüphe ve tereddüt yoktur. Herhangi bir ayrılık gayrılık da yoktur. Çerkes kardeÅŸlerimizin bu habere verdiÄŸi cevabın sonuna kadar arkasındayız ve yüzde 100 katılıyoruz.” dedi.
2022’de uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi
Çelik, yarın ilk toplantısı yapılacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine de Bakanlığın bir yetki alanının bulunduğunu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile değerli sendikaların görüşlerinin olduğunu belirtti. Herhangi bir şekilde onların sahasına girmekten kaçınmak istediğini dile getiren AK Partili Çelik, hakkaniyetli, makul bir asgari ücret tablosunun ortaya çıkması için bütün enstrümanların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ömer Çelik, hem geçen hafta yapılan hem de bu MYK toplantısında asgari ücretle ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, çeşitli görüşlerin ortaya koyulduğunu söyledi.
“Asgari ücret belirlenirken, vergi enstrümanı gibi enstrüman kullanılmalı, rakamlar ÅŸu ÅŸekilde olmalı” gibi bir ÅŸey söylemesinin doÄŸru olmayacağını belirten Çelik, ÅŸunları kaydetti:
“Orada komisyon var. Nitekim müzakereler olacak. KuÅŸkusuz bizim bir yaklaşımımız var ama dediÄŸim gibi hakkaniyetli, makul, adil ve sorun çözücü bir çerçevede… Åžundan deÄŸerli vatandaÅŸlarımızın hiçbir kuÅŸkusu olmasın, bize iletilen her mesajı alıyoruz, hassas bir ÅŸekilde deÄŸerlendiriyoruz. Zaten hepimiz sahadayız. VatandaÅŸlarımızla oturuyoruz, konuÅŸuyoruz, çeÅŸitli deÄŸerlendirmeler yapıyoruz. KuÅŸkusuz alınan çeÅŸitli kararların, yürünen yolun zor ve kolay zamanları oluyor. Zor zamanların da kolay zamanların da farkındayız. Pek çok krizi, önümüze gelen türbülansı, doÄŸru siyasetler üreterek aÅŸma deneyimine sahip bir siyasi kadroyuz. Son aylarda ortaya çıkan sıkıntıları da aÅŸabilecek mekanizmaları, siyasetleri üretmeye çalışıyoruz. Åžunun bilinmesini isterim, tabi ki AK Parti MYK’sı bu sıcak gündemle ilgili olarak kapsamlı bir deÄŸerlendirme yapmıştır. DediÄŸim gibi bu enstrümanların hepsi masadadır.”
Çelik, Kovid-19 ile ilgili yeni varyant haberlerinin geldiğine de dikkat çekti. Çelik, Sağlık Bakanlığının tavsiyelerinin iyi izlenmesi gerektiğini belirterek, virüsten en büyük koruyucuların maske, mesafe ve temizlik olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA