“Çember-18” operasyonlarında 4 bin 995 firari yakalandı

Çember-18 operasyonlarında 4 bin 995 firari yakalandı

Çember-18 operasyonlarında 4 bin 995 firari yakalandı

İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde son 5 günde düzenlenen “Çember-18” operasyonlarında, arama kaydı bulunan 4 bin 995 firarinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 ilde jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekiplerince arama kaydı olanlara yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda 4 bin 995 firarinin yakalandığı bilgisini veren Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceÄŸiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

Operasyonlarda yakalanan 10 yıl ve üstü suçtan arananların sayısının 28, 5 ila 10 sene arasından kesilmiÅŸ ceza ile arananların sayısının 29, 5 yıl ve altı kesilmiÅŸ ceza ile aranan kiÅŸi sayısının ise 4 bin 938 olduÄŸunu aktaran Yerlikaya, bu kiÅŸilerden 822’sinin hırsızlık, 424’ünün dolandırıcılık, 182’sinin yaÄŸma, 118’inin cinsel suçlar, 73’ünün adam öldürme, 817’sinin narkotik, 50’sinin terör, 495’inin kaçakçılık ve organize suçlardan, geri kalanının ise deÄŸiÅŸik bazı suçlardan arandığını kaydetti.

İzmir’de “Çember-18” operasyonu kapsamında aranan 77 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde düzenlenen “Çember-18” operasyonları kapsamında, İzmir’de çeÅŸitli suçlardan aranması olan 77 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranması olanların yakalanmasına yönelik kent genelindeki 124 adrese, 450 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda kasten öldürme, hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti yapma/kullanma, dolandırıcılık, cinsel istismar gibi çeşitli suçlardan aranması olan toplam 77 şüpheli yakalandı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA