Cezayir Dışişleri Bakanı: Türkiye ile ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Cezayir Dışişleri Bakanı Türkiye ile ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Cezayir Dışişleri Bakanı Türkiye ile ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı toplantının ardından ülkesinin Türkiye ile ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Cezayir resmi haber ajansı APS’nin sosyal medya hesabında yer alan habere göre, Fidan ve Attaf, ülkede düzenlenen Türkiye-Cezayir Üçüncü Ortak Planlama Grubu Toplantısı’na katıldı.

Attaf, toplantıda “Türkiye-Cezayir iliÅŸkilerinde Cezayir CumhurbaÅŸkanı Abdulmecid Tebbun ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatları çerçevesinde elde edilen sonuçlara” deÄŸindi.

“GeçtiÄŸimiz yıl karşılıklı ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaÅŸarak benzeri görülmemiÅŸ seviyelere ulaÅŸtı ve iki ülke liderinin talimatı doÄŸrultusunda bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullanan Attaf, stratejik hedeflere ulaÅŸma yolunda engellerin aşılması gerektiÄŸini vurguladı.

Attaf ayrıca, Cezayir ekonomisinin, yenilenebilir enerji, ilaç endüstrileri, ikili ortaklık ve işbirliğini genişletmeyi umdukları birçok alanda yatırım fırsatları sunmaya devam ettiğini dile getirdi.

DışiÅŸleri Bakanı Hakan Fidan, Cezayir’e gerçekleÅŸtirdiÄŸi resmi ziyaret kapsamında Cezayirli mevkidaşı Ahmed Attaf ile bir araya gelmiÅŸti.

Kaynak: AA