Çinli çocuğa yapılan test sonucunda Koronavirüs değil İnfluenza B çıktı
Sağlık Bakanı Koca, Çapa Tıp Fakültesinde takip edilen Çinli çocuğa yapılan test sonucunun İnfluenza B çıktığını bildirdi.
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Ä°stanbul’da 6 yaşındaki Çinli çocuÄŸun saÄŸlık durumuna iliÅŸkin, “Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Åžangay ÅŸehrinden geldiÄŸi için tedbiren gözlem altına alınmıştır. Çapa Tıp Fakültesinde yapılan influenza testinin sonucu influenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Çapa Tıp Fakültesine halsizlik ve ateş şikayetiyle başvuran 6 yaşındaki Çinli çocuğun durumuyla ilgili sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine yönelik açıklamaya gerek görüldüğünü bildirdi.
Genel durumu iyi olan çocuÄŸun ateÅŸinin düştüğünü belirten Koca, “Solunum sıkıntısı ve benzeri bir ÅŸikayeti de bulunmamaktadır. Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Åžangay ÅŸehrinden geldiÄŸi için tedbiren gözlem altına alınmıştır. Çapa Tıp Fakültesinde yapılan influenza testinin sonucu influenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.
Koca, sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta henüz numune çalışılmadan önce hasta bilgi giriş formunun kesin tanı gibi işaretlendiğini ve servis edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu fotoÄŸrafla, kasten panik oluÅŸturulmaya çalışıldığı açıktır. VatandaÅŸlarımızın Bakanlık tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip etmelerini ve bunun dışındaki bilgilere itimat etmemelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”
Kaynak: AA