Çocuğum Matematiği Seviyor! Nasıl mı?

Evrensel bir dil olan ve hayatın her alanında kullandığımız matematik, eğitim sisteminde yapılan hatalar ya da önyargılar yüzünden çoğu ebeveynin ve çocuğun korkulu rüyası olmuş durumda. Başarılı bir eğitim hayatı, iş hayatı ve hatta sosyal hayat için ise matematik bilmek son derece önemli. Çocuğuma matematik sevgisini nasıl aşılarım diye düşünen ebeveynler için ise artık bunu sağlamak oldukça kolay. Çünkü günümüzde eğitim alanında yapılan araştırmalar doğrultusunda elde edilen sonuçlara bağlı olarak farklı eğitim disiplinleri oluşturuluyor. Bu eğitim disiplinleri ise çocuğun matematiği çok daha keyifli ve etkili bir biçimde öğrenmesini sağlıyor.

Matematik sevgisini geliştirmek için bu eğitim disiplinlerine baktığınızda ise araştırmacılar özellikle erken yaşta ebeveynler için bazı önerilerde bulunuyor. Bu önerilerden bazılarına kısaca göz atacak olursak:

Matematiği bir oyuna dönüştürün

Söz konusu çocuklar olduğunda oyun oynamak ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü çocuklar yeni deneyimledikleri birçok soyut ve somut kavramı oyunlar ile tekrarlayarak yeni beceriler geliştirirler. Çocuğunuza matematik sevgisi aşılamak için oyun olmadan bir eğitim süreci düşünülemez. Bunun için ise çocuğunuzun keyfi aldığı oyunların içerisine matematik kavramlarını yerleştirebilirsiniz.

Hayatın içerisindeki matematiği gösterin

Matematiğin çocuklara zor gelmesinin en önemli nedenlerinden biri matematiğin soyut kavramlara dayanıyor olmasıdır. Ancak matematik günlük hayatta neredeyse her an karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden çocuğunuzun matematiği daha iyi anlayabilmesi için hayatın içerisindeki matematiği görmesini sağlayabilirsiniz. 2+2=4 olarak öğrenmek yerine alışverişe gittiğiniz 2 elma aldım 2 elma daha alınca 4 elma olarak çocuğunuzun öğrenmesini sağlamak çok daha etkili olacaktır.

Kısaca bahsettiğimiz bu yöntemler sayesinde siz de çocuğunuzun matematiği daha iyi anlamasını sağlayarak matematik sevgisi kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Erken Yaşta Matematik Öğretiminin Önemi

Çocuğunuzu hayatı boyunca matematik sevgisine sahip başarılı bir birey olarak yetiştirmek istiyorsanız erken yaşta matematik öğretiminin önemi hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. Okul öncesi dönemde dünyayı yeni keşfetmeye ve anlamaya başlayan çocuk, etrafındaki her şey hakkında büyük bir merak içerisindedir. Bu merak sayesinde birçok önemli beceriyi deneyimleyerek kazanmaya başlar. Bu süreç içerisinde verilen eğitimler ise çocuğun psikolojik, zihinsel, bilişsel ya da sosyolojik birçok beceri kazanmasına yardımcı olacağı gibi ilerleyen hayatına da yansıyacaktır. Hatta yetişkinlik dönemini bile etkileyecektir. Çocuğun yaşayacağı merak dolu bu süreçte onu matematik ile tanıştırmak matematik sevgisine sahip olabilmesi açısından oldukça önemlidir. Erken yaşlarda matematiği çocuğun hayatına dahil etmek ilerleyen süreçte matematiği daha iyi algılayabilmesini, anlayabilmesini ve böylece daha kolay bir matematik eğitim süreci geçirmesini sağlayacaktır.

Mathazone ile Matematik Öğretimi

Mathazone, erken çocukluk döneminin ne kadar önemli olduğunun farkında olan bir ekip tarafından hazırlanmış bir matematik öğretim sistemidir. Bu ekip içerisinde yer alan matematikçi, işletmeci, eğitim uzmanı, psikolog, tiyatrocu, grafik tasarımcı, yazılımcı ve teknoloji uzmanları sayesinde matematik öğretimi Mathazone’da çok daha eğlenceli, keyifli ve hayatın içinden bir bilim haline gelmektedir. Mathazone matematik eğitim sisteminde amaç; matematiği müzik, sanat, oyun, bilim, dil ve duygular aracılığı ile çocuklar tarafından farklı deneyimler ile etkili bir biçimde öğretmektir.

Mathazone ekibi olarak bu yazımızda çocuğum matematiği seviyor, nasıl mı sorusuyla birlikte erken yaşta matematik öğretiminin önemi ve Mathazone ile matematik öğretimi hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Siz de çocuklara matematiği eğlenceli bir oyun haline getirerek, keyif alarak öğrenmesini istiyorsanız özenle hazırladığımız Mathazone programı ile mutlaka tanışmalısınız. Mathazone programı ile ilgili merak ettikleriniz ve daha detaylı bilgi için sitemize göz atabilir, sitemizde bulunan iletişim kanalları üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir