Covid 19 Salgını Peak Seviyesine Ulaştı Mı?

Covid 19 Salgını Peak Seviyesine Ulaştı Mı

Covid 19 Salgını Peak Seviyesine Ulaştı Mı

Haber365 Corona karşısında toplumun nasıl bir algısının olduğunu araştırmaya devam ediyor. Bu noktada salgının geçtiği gibi bir algının oluşmasının büyük bir tehlike olduğunu bilmelisiniz. Özellikle son döneklerde yaz aylarının etkisi ile rehavet daha da üst seviyeye çıkmıştır. Bu konuda ayrıca dikkatli olmanız gerekmektedir. Covid 19 salgını sebebi ile siz de tedbirlerinizi alarak günlük hayatınıza devam etmelisiniz. Ancak bu şekilde sarf edilen çabaların net bir biçimde sonuç vermesi mümkün kılınır.

Salgın En Yüksek Noktasına Ulaştı Mı?

Son dakika haberler incelendiği zaman İstanbul’da peak seviyesine gelindiği görülmektedir. Bu noktada Türkiye’nin diğer bölgelerinde peak seviyesine Nisan ayı gibi ulaşılmış olması kişilerin İstanbul’da durumun ne derece kritik olduğunu anlaması için çok daha net bir biçimde kavrayış sahibi olmasını sağlar!

Peak noktasına bir diğer deyiş ile zirve noktasına ulaşım sürecinin neden bu derece önemli olduğu da merak ediliyor. Bu peak seviyesine ulaşmak demek salgında vaka sayılarının artık düşme eğilimi göstereceği manasına gelmektedir. Salgının yüksek noktaya erişmesinin sonrasında da tedbirler aynı şekilde uygulanmaya devam edilmelidir.

İkinci Dalga Bekleniyor Mu?

Haber365 virüs ile mücadelemizin henüz tam manası ile bitmediğinizi vurgulamaya devam etmektedir. İkinci dalganın beklenmediği fakat birinci dalganın da etkisinin hala ortadan kalkmadığı daha net biri biçimde anlaşılmaktadır. 1 Haziran itibari ile normalleşme sürecine geçilmesi ilke beraber temasın artması kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu noktada kişilerin özellikle rehavete kapılmaması ve taşıyıcı olmaları ihtimaline karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Belirti göstermeyen vakaların salgın için en temel tehlike arz eden husus olduğu da belirtilmelidir.

Teması Azaltacak Tedbirlere Dikkat!

E-Devlet sayesinde temasın azaltılacağı tedbirlerden sorunsuz şekilde istifade edebilirsiniz. Evrak işleri ya da yardım başvuruları için kişilerin direkt olarak devlet dairelerine gelmelerine gerek kalmayacaktır. Bunun yerine e-devlet sistemi üzerinden sorunsuz biri biçimde gerekli olan online başvuruların yapılması mümkün kılınmıştır. Temasın azaltılması salgına karşı elimizde yer alan en temel kozlar arasında kendini gösteriyor. Teması minimum seviyeye çekerek tehlikeyi de ortadan kaldırın!

https://www.haber365.com.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir