CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 36 yıl önce PKK’nın İkiyaka katliamında yaÅŸamını kaybedenlerin aileleriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 36 yıl önce PKK'nın İkiyaka katliamında yaşamını kaybedenlerin aileleriyle görüştü
CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, İkiyaka köyünde PKK’lı teröristlerce katledilen Aykut ve Boz ailelerinin yakınlarını kabul etti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleÅŸen kabulde, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine baÄŸlı köyde 36 yıl önce katledilen Aykut ve Boz ailelerinin yakınlarıyla bir araya geldi.

Kabulde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da hazır bulundu.

Terör örgütü PKK mensupları, 24 Kasım 1989’da Yüksekova ilçesine yaklaşık 50 kilometre mesafedeki İkiyaka köyünde masum sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlemiÅŸti.

“İkiyaka katliamı” olarak anılan bu saldırı sonucunda, Aykut ve Boz ailelerinden aralarında bebeklerin de bulunduÄŸu 28 kiÅŸi yaÅŸamını kaybetmiÅŸti.

Kaynak: AA
