Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aziz milletimize hizmet yolunda, 2024 yılında da durmadan, dinlenmeden aşkla çalıştık
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 2024’te Türkiye’ye kazandırılan hizmetleri deÄŸerlendirdi.
Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, millete hizmet yolunda, 2024 yılında da durmadan, dinlenmeden, gece gündüz demeden aşkla çalıştıklarını, ülkeye her alanda çok önemli eserler, hizmetler, projeler, yatırımlar kazandırdıklarını vurguladı.
Yeni bir yıla girerken 2024’te yapılanları özetleyerek, hatırlatan ErdoÄŸan, 105 helikopter, 27 uçak ve 14 Ä°HA ile orman yangınlarına karşı etkin mücadele verildiÄŸini belirtti.
Erdoğan, Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında yaklaşık 5 bin işletmeye 32,8 milyar lira kredi kullandırıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
“496 milyar liralık kaynakla 570 bini aÅŸkın ilave istihdamın önünü açacak olan Yeni GAP Eylem Planımızı kamuoyuyla paylaÅŸtık. Mal ihracatçılarımıza yönelik destek bütçemizi 17,6 milyar liraya çıkardık. Aile Sosyal Destek Programı ile 1,2 milyondan fazla hanemize ulaÅŸtık, ihtiyaçları yerinde gözlemledik, ailelerimizin sıkıntılarını çözüme kavuÅŸturduk. Milli otomobilimiz Togg’un üretiminde 47 bin adetin üstüne çıktık. Ãœlkemizin elektrikli araç pazarının lider markası olan Toggumuzu inÅŸallah dünyanın farklı yerlerindeki yollarda da göreceÄŸiz. Ayderimizin eÅŸsiz doÄŸal güzelliklerini muhafaza etmek için devreye aldığımız Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi’ni tamamladık. 81 ilimizdeki 130 DENEYAP teknoloji atölyemizde 35 bin öğrencimizi ücretsiz olarak teknoloji eÄŸitimleriyle buluÅŸturduk. Kırsal kalkınmayı 6 milyar liralık hibeyle destekledik. 42 ilimizde bulunan kırsal kalkınma hibe programımız IPARD’ı 81 vilayetimize yaydık.”
Kaynak: AA