Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerle ilgili, “Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceÄŸiz.” dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) Merkez Binası’ndaki Kabine Toplantısı öncesi AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki görevlilere hitap etti.

AFAD’ın, tüm birimleriyle büyük felaketin başından itibaren büyük bir mücadeleyi sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam ettiÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, “Gece gündüz demeden devam eden bir mücadele. Bu felaket, hani ‘asrın felaketi’ ÅŸeklinde de ifade ediliyor, bu aslında çok çok mübalaÄŸalı bir ifade deÄŸil. Dünyada deprem konusunda söz sahibi olanlar, konuÅŸacak sözü olanlar, bizdeki bu felaketi gerçekten bu ÅŸekilde ifade ediyorlar.” diye konuÅŸtu.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ÅŸifa dileyen ErdoÄŸan, mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini belirtti.

Dün İstanbul BaÅŸakÅŸehir Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi’ni ziyaret ettiÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, “Hastanedeki yavrularımızı ve bu felaket esnasında doÄŸumu gerçekleÅŸen anneleri ziyaret ettim. Orada gerek annelerde gerekse babalardaki metaneti gördüm. Yavruların özellikle duruÅŸunu gördüm. Bunların içinde iki aylık, bir aylık yavrular hatta daha doÄŸumu yeni gerçekleÅŸmiÅŸ olanlar vardı. EÅŸimle beraber ziyaret ettik.” ifadesini kullandı.

“Büyük bir felaket, takip ediyoruz” diyen ErdoÄŸan, hedeflerinin, 1 yıl içinde yıkılan konutları yeniden inÅŸa ve ihya olduÄŸunu dile getirdi.

DolaÅŸtığı 10 ildeki vatandaÅŸların ilk söyledikleri ÅŸeyin “konut” olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Benim evim ne olacak? Biz de diyoruz ki ‘Daha önce Van’da, Bingöl’de, İzmir’de, Manavgat’ta, MuÄŸla’da, sel afetlerinde, Kastamonu’da vesaire bütün buralarda nasıl kısa zamanda bunları inÅŸa ve ihya ettiysek inÅŸallah burada da aynısını gerçekleÅŸtireceÄŸiz, endiÅŸeniz olmasın’. Çünkü bu millet, bu tür felaketlerin altından bugüne kadar nasıl kalktıysa bundan sonra da kalkar ve kalkacağız. Hiç endiÅŸemiz yok. Sizler iÅŸin ÅŸu anda AFAD’ın merkezinden takipçisi, yönlendiricileri olarak milletimize vereceÄŸiniz sinyallerle, morallerle inÅŸallah milletimiz de AFAD’dan aldığı iÅŸaretlerle Allah’ın izniyle yarına güvenle bakacaktır. EndiÅŸemiz yok, endiÅŸeniz olmasın. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz. İnÅŸallah bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceÄŸiz. Çok teÅŸekkür ediyorum. Eliniz dert görmesin.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir