Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğal gaz dağıtım merkezi için Trakya en önemli yer olarak görülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğal gaz dağıtım merkezi için Trakya en önemli yer olarak görülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğal gaz dağıtım merkezi için Trakya en önemli yer olarak görülüyor

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’de büyük bir doÄŸal gaz merkezi kurulmasıyla ilgili açıklamalarına iliÅŸkin “En uygun yer neresiyse orada inÅŸallah kurmuÅŸ olacağız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ErdoÄŸan, Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana’da düzenlenen Asya’da İşbirliÄŸi ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’nden dönüşünde, uçakta açıklamalarda bulunduÄŸu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kazakistan’a yaptıkları iki günlük ziyareti baÅŸarıyla tamamladıklarını belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ziyaretinin ilk gününde Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Kasım Cömert Tokayev ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliÄŸi Konseyinin dördüncü toplantısına baÅŸkanlık ettiklerini hatırlattı.

Heyetinde yer alan bakanların da mevkidaÅŸlarıyla iÅŸ birliÄŸi konularını ele aldıklarını belirten ErdoÄŸan, “Kazak kardeÅŸlerimizle yaptığımız ikili ve heyetlerarası görüşmelerde iliÅŸkilerimizi ve bölgesel geliÅŸmeleri deÄŸerlendirme imkanı bulduk. İş birliÄŸimizi her alanda derinleÅŸtirme kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Önümüzdeki dönemin yol haritasını belirledik.” ifadesini kullandı.

Muhtelif alanlarda imzalanan 6 yeni anlaşmayla iki ülke iş birliğini daha da güçlendirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Daha önce mayısta Sayın Tokayev’in yaptığı ziyarette 14 anlaÅŸma imzalamıştık. Bununla beraber 20 anlaÅŸmayı aramızda gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduk. CumhurbaÅŸkanı Sayın Tokayev’in ÅŸahsıma takdim ettiÄŸi Birinci Derece Dostluk Devlet NiÅŸanı’nı ülkemiz ve milletimiz adına kabul ettik. BaÅŸta Türk Devletleri TeÅŸkilatımız olmak üzere, uluslararası kuruluÅŸlardaki mevcut dayanışmamızı geliÅŸtirme hususunda mutabık kaldık. Konseyimizin Dördüncü Toplantısının hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Yeniden Asya GiriÅŸimimiz kapsamında, Kıta’daki bölgesel ve uluslararası forum ve teÅŸkilatlarla iliÅŸkilerimizin geliÅŸtirilmesine özel önem atfediyorum. Bu platformların en öne çıkanlarından biri de Asya’daki İşbirliÄŸi ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı’dır. Konferans, kardeÅŸ ülke Kuveyt’in de katılımıyla 28 üye devlet, 8 gözlemci ülke ve 5 gözlemci uluslararası kuruluÅŸla Asya’da barış, güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine büyük katkı saÄŸlıyor. KuruluÅŸundan itibaren Konferans’ın önde gelen üyelerinden olduk. 2010-2014 yılları arasında dönem baÅŸkanlığını baÅŸarıyla yürüterek, üst düzeyli muhtelif toplantılar ve forumlar düzenledik. Dönem baÅŸkanlığımız sırasında İş Konseyi ve Gençlik Konseyi kuruldu. Konferansın ‘Askeri ve Siyasi Boyutu’ ile ‘Yeni Sınamalar ve Tehditler’, ‘Ticaret ve Yatırım’ ve ‘KOBİ’ler’ öncelik alanlarının koordinatörlük veya eÅŸ koordinatörlük görevlerini yürütüyoruz.”

Bu yıl Konferansın 30’uncu kuruluÅŸ yıl dönümü olmasının zirveye tarihi bir anlam kattığını aktaran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konferansın mevcut yapısının uluslararası teÅŸkilata dönüşüm sürecini baÅŸlattıklarını bildirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ekonomi, çevre, insan, yeni sınama ve tehditler ile askeri-siyasi boyutta Türkiye’nin izlediÄŸi politikaları mevkidaÅŸlarıyla paylaÅŸtığını belirtti.

ErdoÄŸan, Türkiye’nin insan odaklı dış politikasına iliÅŸkin önceliklerini ve hassasiyetini, teröre karşı yürüttüğü mücadeledeki haklı duruÅŸunu vurguladığını anlattı. Türkiye’nin, bölgesini ilgilendiren en önemli mesele olarak gördüğü güvenlik ve istikrarın saÄŸlanması için iÅŸ birliÄŸine verdiÄŸi önemi muhataplarına bir kez daha hatırlattığını kaydeden ErdoÄŸan, “Bu vesileyle Özbekistan CumhurbaÅŸkanı Mirziyoyev, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Belarus CumhurbaÅŸkanı LukaÅŸenko ve Vietnam Devlet BaÅŸkanı Yardımcısı Anh Xuan ile ikili görüşmelerimiz oldu. Görüşmelerimizde izlediÄŸimiz politikaların, üye ülkeler tarafından ilgi ve takdirle karşılandığını görmekten büyük memnuniyet duydum. Kazakistan’da yaptığımız tüm görüşmelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada kurmuÅŸ olacağız”

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in “Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir” sözleri hatırlatılarak, “Türkiye’nin böyle bir projeye bakışı nasıl olur? Kimi uzmanlar projenin ‘barış vanası’ olabileceÄŸine dair görüşler belirtmeye baÅŸladılar. Ukrayna’daki bu çatışmaların sona ermesinde ve daha istikrarlı bir bölge siyaseti inÅŸa edilmesine böyle bir ÅŸeyin katkısı olabilir mi? Bir de son dönemde Putin, Türk Akımı’nın güvenliÄŸiyle ilgili endiÅŸelerini dile getiriyor. Hakikaten böyle bir endiÅŸe var mı, Türkiye’nin önlemleri neler?” sorusuna CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸu yanıtı verdi:

“İfade edildiÄŸi ÅŸekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, bu iÅŸ için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz baÅŸta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inÅŸallah kurmuÅŸ olacağız. Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabii ÅŸimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Rusya tarafı çalışmayı yapıp bize sunacaklar ve ondan sonra da adımı atmış olacağız. Burada bekleme diye bir ÅŸey yok. Kararı bugün hemen süratle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza verdik. Aynı ÅŸekilde aynı anda Rusya’dan (Gazprom BaÅŸkanı) Miller de bu toplantıdaydı, o da talimatı aldı. Åžimdi arkadaÅŸlarımız birbirleriyle görüşmek suretiyle çalışmaya baÅŸlayacaklar. Güvenlik noktasında biz her türlü adımı atarken tabii ki burada da güvenlik neyi gerektiriyorsa bu güvenlik ağımızı da süratle kuruyor ve ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Türkiye hala barış noktasında, merkezi önemde bir ülke”

“Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devamını daha ziyade ABD ve İngiltere’nin istediÄŸi, Kıta Avrupası’nın bundan biraz zararlı çıktığı görülüyor. Türkiye hala barış noktasında merkezi önemde bir ülke, baÅŸka imkan yok gibi görünüyor. Bu konuda yeni bir geliÅŸme olacak mı?” sorusu üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Aramızda yaptığımız görüşmede bu kanaat aslında gücünü koruyor. Yani Türkiye’nin arabuluculuÄŸu hususunda Rusya’nın da diÄŸer bazı ülkelerin de Türkiye’ye olan güvenleri aynen devam ediyor. Bu konuyla ilgili, Kerç Köprüsü’yle ilgili hassasiyetleri de yine kendisiyle paylaÅŸtık. O da bize bazı teknik bilgileri de verdi ve bu konuda biz aynı hassasiyeti koruyarak çalışmalarımızı devam ettireceÄŸiz. Türkiye’ye olan güvenin devam etmesi de bizi ayrıca mutlu etti.” yanıtını verdi.

Bir süredir Ege’de bazı geliÅŸmeler yaÅŸandığı belirtilerek, “DedeaÄŸaç’tan baÅŸlayarak Midilli üzerinde, Ege Adaları üzerinde ABD destekli silahlandırmalar kamuoyunu meÅŸgul ediyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?” sorusu üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Tabii bu konuda uyarılarımızı yapıyoruz. Amerika’yla da bu konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığımız muhatabıyla görüşüyor. Hatta ÅŸu anda NATO Savunma Bakanları Toplantısı vardı. Bakanımız da bu toplantılarda muhataplarıyla bu konuları etraflıca görüşme fırsatını buldu. Neticesini dönünce Hulusi PaÅŸa’yla görüşeceÄŸiz. DedeaÄŸaç’ta veya farklı adalarda yapılanları elbette görüyoruz. Biz zırhımızı kuÅŸandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez. Tedbirimiz var, her ÅŸeyimiz hazır. Dolayısıyla da adımlarımızı buna göre atıyoruz. O düşünsün.”

“Sabrımızın taÅŸtığı sınır var mı?” denmesi üzerine de ErdoÄŸan, “Bu iÅŸin tarihi olmaz. Bir gece ansızın gelebiliriz o ayrı. Tarihi kayda girecek. Ama burada tarih verilmez. Nerede, ne olacağı, ne zaman olacağı konuÅŸulur mu?” dedi.

ABD ile yürütülen F16 süreci

ABD ile F16 sürecinde bir ön koÅŸul olduÄŸu hatırlatılarak, “O ön koÅŸulun kaldırıldığını duyurdular. Yaklaşık bir yıl oldu bu süreç. Onunla birlikte bugünkü görüşmeyle ilgili, Putin ile yaptığınız görüşmede Ukrayna-Rusya çatışmasının gündeme gelip gelmemesiyle alakalı Kremlin’in açıklaması olmuÅŸtu. DeÄŸerlendirmeniz nedir?” sorusunu yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Özellikle F16 konusunda bu son atılan adımlar veya son geliÅŸmeler bir ÅŸeylerin deÄŸiÅŸtiÄŸini gösteriyor. Tabii bütün bu adımları aynı anda Rusya da takip ediyor. Ne oluyor, ne gidiyor? Åžimdi bize düşen de tabii burada ilgili arkadaÅŸlar gerek DışiÅŸleri Bakanımız, gerek Milli Savunma Bakanımız gerekse bunun dışında bizim liderlerle yaptığımız görüşmelerde bunları konuÅŸuyoruz, paylaşıyoruz, Hatta son BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu’na gittiÄŸimizde orada tabii Amerikalı senatörlerle de görüşmeler yaptım. Onlarla da bu konuları görüştüm. Yani az önce söylediÄŸim ifadeyle bunu bütünleÅŸtiriyorum; bunların hepsi tedbir paketinin içerisinde yer alan konulardır. Bunları da orada Cumhuriyetçi, Demokrat senatörlerle görüştük. Hatta Efkan Bey ve arkadaÅŸlarımızı orada bıraktık. Onlar orada yaklaşık bir hafta daha kaldılar. Onlar da Kongre üyeleriyle görüşmeler yaptılar. Bu görüşmelerle de aradaki iliÅŸkileri sıcak tuttuk, sıcak tutuyoruz, tutmaya da devam edeceÄŸiz.”

Ermenistan BaÅŸbakanı PaÅŸinyan ile Prag’da yaptığı görüşme hatırlatılarak, “Hala Zengezur Koridoru ile ilgili sorunların olduÄŸunu biliyoruz. Prag’daki görüşmeden sonra PaÅŸinyan’ın kendi ülkesinde kamuoyunu bu konuda ikna edebileceÄŸini düşünüyor musunuz? İkincisi orada Zengezur Koridoru ile ilgili bir görüşme oldu mu?” sorusunu da yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Åžimdi orada bir dar kapsamlı görüşme yaptık. O dar kapsamlıda PaÅŸinyan, aynı zamanda İlham Bey ve Macaristan BaÅŸbakanı Orban da vardı. Ondan sonra bir de tabii heyetler arası yaptık ve bu konuları tabii ki görüştük. Ama Zengezur Koridoru ile ilgili olarak ben herhangi bir sıkıntı görmüyorum.” dedi.

“Dün yapmış olduÄŸunuz ortak basın açıklamasında ‘Kazakistan’la Orta Koridor’un geliÅŸtirilmesi için çalışmayı sürdüreceÄŸiz’ ifadelerini kullandınız. Ev sahibi mevkidaşınız Tokayev ise ‘Taşımacılık ve transit alanında Orta Koridor’un geliÅŸtirilmesi büyük önem arz etmektedir’ açıklamasında bulundu. Türkiye konumu itibarıyla çok önemli bir noktada. Marmaray gibi Asya ve Avrupa yakasını birleÅŸtiren tüm projeler aslında bu büyük adımın da bir parçası. Burada akıllara Kanal İstanbul projesi de geliyor. Kanal İstanbul projesinin Orta Koridor’a olası katkısı üzerine görüşmeleriniz oldu mu ya da projenin bir parçası olacağı düşünülebilir mi? Yakın dönemde Orta Koridor ile ilgili hangi adımların atılmasını öngörüyorsunuz?” sorusu üzerine ErdoÄŸan, dünyadaki ticaret hacminin ÅŸu anda 12 milyar ton olduÄŸunu, bu rakamın 2030’da 25 milyar tona çıkacağını söyledi.

Ticaret hacminin hareketliliÄŸinin yüzde 90’a yakınının denizden saÄŸlandığını dile getiren ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu:

“Sonuçta bugün İstanbul BoÄŸazı’ndaki sıkıntılar belli. Önümüzdeki yıllarda bu çok daha artacak. Ayrıca bizim doÄŸu-batı aksında Orta Koridor’daki hedeflerimiz var. Kuzey Koridor’da yaÅŸanan sıkıntılardan dolayı Orta Koridor’a büyük bir yük binecek. Bunların hepsi düşünüldüğünde, özellikle kuzey-güney aksında Kanal İstanbul olmazsa olmaz. Önümüzdeki günlerde, yıllarda bu çok çok daha gündemimizde olacak. Bizim de bir taraftan planlamalarımız, fizibilitelerimiz devam ediyor. Dünyanın ÅŸu anda en çok odaklandığı konu çevrecilik. Biz, Kanal İstanbul ile çevrecilikte de dünyaya örnek bir ders vereceÄŸiz. BoÄŸaz’da bir defa ciddi manada bir çevre tehdidi var. Her an her ÅŸey olabilir. Biz, hiçbir zaman Sarayburnu’ndaki, Selimiye’nin önündeki Independenta yangınını unutmayız. Zaman zaman yalılara bindiren gemileri unutmayız. Ama ÅŸimdi bizim Kanal İstanbul ile bütün bu sıkıntıları ortadan kaldırmış olacağız. Bugün Bakırköy, Samatya sahillere baktığınızda günlerce beklemeler, birikmeler var. Bir de Karadeniz’deki birikmeler var. Yarın bunlar çok çok daha artacak. Bir de gemi boyutları çok büyüdü. Yüzde 30’u da tehlikeli madde taşıyor. Riskin boyutları çok daha arttı. Bundan 10 yıl önceki 3 tane gemi, ÅŸu anda tek gemi oldu. Sayı bir miktar azaldı ama risk daha da büyüdü. Gemi sayısı azaldı ama taşınan yük miktarı tam yüzde 40 arttı son 10 senede.”

“Başörtüsüne anayasal zırh çerçevesinde çalışmalar var. Meclis grubu da çalışıyor. Kaç madde olacak? İçinde aile maddeleri olacak mı? Bir de neden Anayasa 24 ve 10 üzerinden ilerleniyor? DiÄŸer taraftan CHP’nin verdiÄŸi bir yasa teklifi var. Siz anayasa teklifi verdiniz. Bu denkleme baktığımız zaman, yasa teklifinin AK Parti’ye, anayasa teklifinin de CHP’ye ihtiyacı var. Kemal Bey’in tavrı ortada. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?” sorusuna ErdoÄŸan, ÅŸu yanıtı verdi:

“Burada madde noktasında, fazla madde olmasından yana deÄŸiliz. ArkadaÅŸlar ÅŸu anda çalışmayı sürdürüyor. Efradını cami aÄŸyarını mani ÅŸekilde ama az maddede bunları toparlamayı planladık. Konu olarak da olay sadece başörtüsü olayı deÄŸil, bir de bunun yanına en önemli derdimiz olan aile konusunu da yine bu düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz ve bu çalışmayı da arkadaÅŸlarımız yürütüyor. Bu çalışmayla birlikte de süratle vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis’e sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz döndükten sonra arkadaÅŸlar bize bir sunum yapacaklar. Bu sunumu yaptıktan sonra da fazla gecikmeden hemen istiyoruz ki bunu Meclis’e sunalım.”

“Sana altılı masa bile destek vermiyor”

Aile konusundaki maddenin de tartışıldığının belirtilmesi üzerine Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim sunduÄŸumuz her madde tartışılır. Zaten tartışılmazsa demek ki bir iÅŸ yapmıyoruz. Tartışılacak ki bir iÅŸ yaptığımız ortaya çıksın. Çünkü bunlar hayati. Yoksa Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir konu mu vardı? Yanımda başörtülü var. Böyle bir dert var mı? Kimse sana ‘niye takıyorsun’ dedi mi? Bunların hepsi aşıldı, geçti ama gündemde böyle bir ÅŸey yokken bayram deÄŸil, seyran deÄŸil meselesi. Böyle bir noktaya geldi iÅŸ. Adamın derdi de yok aslında. Niye bunu gündeme getirdi, bunu anlamak da mümkün deÄŸil. Åžu an itibarıyla biz hazırlığımızı yapacağız ki yine birileri çıkıp zaman zaman ‘başörtüsü’ demesin, ‘aile’ demesin diye gelin artık anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini yapalım, adımı ona göre atalım. EÄŸer hakikaten güveniyorsanız kendinize, dürüstseniz, samimiyseniz yapalım. Çünkü yasal bir deÄŸiÅŸikliÄŸe zaten ihtiyaç yok. Yasal olarak her ÅŸey, düzenlemeler de yapılmış zaten var ama burada onların niyeti sadece bir ÅŸeyleri bulandırmak, güya ‘bak ben savundum ama destek vermedi’ demek. Sana altılı masa bile destek vermiyor. Türkiye’nin böyle bir düzenlemeye ihtiyacı yok.”

“Aile maddesi, LGBT’nin muhalefet partileri tarafından siyasallaÅŸtırılmasına ön alma gibi bir ÅŸey içerecek mi?” sorusuna ErdoÄŸan, “Öyleyse demek anlamışlar. Güçlü aile, güçlü milleti oluÅŸturur.” karşılığını verdi.

“Kapımızı kimseye kapayamayız”

Bir gazetecinin, eski CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçtiÄŸini hatırlatarak, bundan sonra çeÅŸitli isimlere davetinin olup olmayacağını sorması üzerine ErdoÄŸan, davetlerinin her zaman baki olduÄŸunu, kapılarının açık olduÄŸunu belirtti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Biz, kapımızı kimseye kapayamayız. Yeter ki gelenin milli ve yerli yanı güçlü olsun. Mehmet Ali Bey kendisi de açıklama yaptı. İnÅŸallah çarÅŸamba günü grup toplantısında da rozetini bizzat takacağım ve böylece ÅŸu anda resmen AK Parti’ye girmiÅŸ olsa da o gün grup toplantısında herkesin huzurunda rozetini takarak çok daha farklı bir anlamda o ruhu istiyorum ki grubumuz da yaÅŸasın.” dedi.

Eski Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) büyükelçi olarak atandığının hatırlatılması üzerine ErdoÄŸan, FeyzioÄŸlu’nun iyi bir hukukçu olduÄŸunu ifade etti.

Metin FeyzioÄŸlu’nun uluslararası hukuk ve Kıbrıs konularında kendileriyle güzel çalışmalar yaptığını aktaran ErdoÄŸan, “Kendisine bu teklifi yaptığımda o da ‘bunun için çok müteÅŸekkir olurum’ dedi. Metin Bey’in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki geliÅŸmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi deÄŸil aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli iÅŸler baÅŸaracağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de ayrı bir sıçramayı getirecek”

“İlk Evim İlk İş Yerim” kampanyası ve esnaf destek paketlerinin büyük ilgi gördüğüne iÅŸaret edilerek, yeni müjdelerin sorulması üzerine ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

“Aslında ilk yaptığım açıklamadan sonra bu sürece yönelik yeni açıklama arsa üzerinde oldu. Ne dedik? Arsadaki sayıyı ilk etapta 1 milyon olarak düşünüyoruz. 1 milyon arsa. Bunu da nasıl yapacağız? Kura çekimiyle oradaki dağıtımları yapacağız. Derdimiz altyapısı yapılmış arsalara kendi imkanıyla bankaların vereceÄŸi düşük faiz krediyle gelsin benim vatandaşım evini oraya kendisi yapsın. Bu, Türkiye’de ayrı bir sıçramayı getirecek. Bu, zemin artı 1 veya sadece zemin, bu ÅŸekilde 1 milyon arsayı inÅŸallah vatandaÅŸlarımıza ucuz imkanlarla verme anlayışını getiriyor. Bu konuyla ilgili de iki gün önce bakanımla görüştüm. O da ‘biz bütün hazırlıkları Çevre, Åžehircilik ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı olarak yaptık, hazırız, her an bununla ilgili adımı atabiliriz’ dedi. Åžu an itibariyle inÅŸallah Bakanlığımızın takibinde bu adımı da atacağız.”

Bir gazetecinin, “28 Ekim’de AK Parti’nin seçim stratejisinin ilk adımı olan Seçim Vizyon Belgesi’ni açıklayacaksınız. Bu belgede neler var?” sorusuna ErdoÄŸan, “Her ÅŸeyden önce, iddiası olmayan müddei olamaz. Önce iddianız olacak ki müddei olasınız. Biz, iddia sahibiyiz, öyle çıktık yola. Gayet güzel bir çalışma var. Bu çalışmayı arkadaÅŸlarımız yürütüyorlar. O gün de orada çok farklı bir sunumla inÅŸallah tüm ülkemize hitap edeceÄŸiz.” yanıtını verdi.

“Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuÅŸuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?” sorusu üzerine ErdoÄŸan, “Åžu anda bu konuyla ilgili çalışmaları baÅŸta Vedat hocamız olmak üzere arkadaÅŸlarımız yapıyorlar. İnÅŸallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduÄŸunu biliyorum ama biz, havada uçuÅŸan deÄŸil de yere saÄŸlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleÅŸsin.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir