Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Elektrik faturaları) Kabine toplantısında görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan (Elektrik faturaları) Kabine toplantısında görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan (Elektrik faturaları) Kabine toplantısında görüşeceğiz

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, elektrik faturalarına iliÅŸkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının hazırlıklarını yaptığını belirterek, “Kabine toplantısında görüşeceÄŸiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız.” dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, resmi ziyaret için gittiÄŸi BirleÅŸik Arap Emirlikleri‘nden dönüşünde uçakta gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ziyareti baÅŸarıyla tamamladıklarını belirten ErdoÄŸan, ilk gün Abu Dabi Veliaht Prensi Åžeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile son derece verimli görüşmeler gerçekleÅŸtirdiklerini vurguladı. ErdoÄŸan, “Türkiye-BirleÅŸik Arap Emirlikleri iliÅŸkilerinin daha da geliÅŸtirilmesine yönelik atabileceÄŸimiz ortak adımları ele aldık. İş birliÄŸimizde, son dönemde saÄŸlanan ivmeyi muhafaza etmek ve ileri taşımak konusundaki iradenin karşılıklı olduÄŸunu memnuniyetle müşahede ettik.” ifadesini kullandı.

Temaslarında ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunduklarını vurgulayan ErdoÄŸan, “Bu noktada BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin güvenlik ve istikrarına verdiÄŸimiz desteÄŸin altını çizdik. Körfez Bölgesi’nin güvenliÄŸini, kendi güvenliÄŸimizden ayrı görmediÄŸimizi vurguladık.” diye konuÅŸtu.

Ziyaret vesilesiyle çeşitli alanlarda 13 mutabakat zaptı ve protokol imzaladıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Savunma sanayisi alanında imzalanan niyet mektubuyla önümüzdeki dönemde atılacak ortak adımlara iliÅŸkin koordinasyonu saÄŸlamak üzere anlayış birliÄŸine vardık. Kara ve deniz taşımacılığı alanlarında akdedilen mutabakat muhtırasıyla lojistik maliyetlerinin düşürülmesi saÄŸlandı. Kapsamlı Ekonomik Ortaklık AnlaÅŸması müzakerelerinin gecikmeksizin baÅŸlatılması hususunda mutabık kaldık. Ayrıca saÄŸlık ve tıp bilimleri, sanayi ve ileri teknolojiler, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle mücadele, tarım, kültür, gençlik, iletiÅŸim, arÅŸiv, meteoroloji, afet ve acil durum yönetimi alanlarında da iÅŸ birliÄŸine yönelik önemli anlaÅŸmalar imzaladık. Dost ve kardeÅŸ BirleÅŸik Arap Emirlikleri ile iliÅŸkilerimizin ahdi zeminini daha da güçlendirecek tüm bu anlaÅŸmaların ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Dubai temasları

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, önde gelen iÅŸ adamlarıyla bir araya geldikleri toplantıda ise özellikle BirleÅŸik Arap Emirlikleri’ndeki yatırımcıların Türkiye’ye gösterdikleri alakanın ne denli yüksek olduÄŸunu gözlemlediklerini, Türkiye’nin teknoloji ÅŸirketlerine ve hızla geliÅŸen dinamik iÅŸ ortamına büyük ilgi duyduklarını müşahede ettiklerini kaydetti. ErdoÄŸan, “Önümüzdeki dönemde büyük projelere, geleneksel ÅŸirketlerimize olduÄŸu kadar startup firmalarımıza, kuluçka merkezlerimize ve teknoparklarımıza da yatırımcı olarak katkıda bulunmak istiyorlar. Bu süreçte biz de kendilerine gereken her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduÄŸumuzu ifade ettik.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Dubai’de ayrıca BirleÅŸik Arap Emirlikleri Devlet BaÅŸkan Yardımcısı, BaÅŸbakan ve Dubai Emiri Åžeyh Muhammed bin RaÅŸid Al Maktum ile de bir araya geldiÄŸini ve kapsamlı bir görüşme gerçekleÅŸtirdiklerini vurgulayan ErdoÄŸan, Türk müteÅŸebbislerin Dubai’nin ekonomik ve ticari geliÅŸimine saÄŸladıkları katkının artarak sürmesi için atılabilecek adımlar konusunda fikir alışveriÅŸinde bulunduklarını söyledi.

Erdoğan, EXPO 2020 Dubai sergi alanında Türkiye Milli Günü etkinliklerine iştirak ettiklerini belirterek temasları arasında en önemlilerinden biri olan gençlerle buluşmada, umut ve heyecan dolu, yüksek enerjili bir sohbet gerçekleştirdiklerine işaret etti.

Daha sonra Azerbaycan reyonunu gezme ve burada Azerbaycan’ın meÅŸhur sanatçılarını dinleme fırsatı bulduÄŸuna deÄŸinen ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“Ziyaretimin BirleÅŸik Arap Emirlikleri ile iÅŸ birliÄŸimizin güçlü bir ivmeyle yeni ufuklara taşınması bakımından önemli bir aÅŸama teÅŸkil ettiÄŸine inanıyorum. Ortak çıkarlarımız ve bölgemizin istikbali için bu gayreti, karşılıklı saygı ve güven temelinde sürdürmekte kararlıyız. Ziyaretimiz süresince BirleÅŸik Arap Emirlikleri’ndeki kardeÅŸlerimizden büyük muhabbet ve yakınlık gördüğümü özellikle dile getirmek istiyorum. Bu vesileyle ÅŸahsıma ve heyetime gösterilen nazik ev sahipliÄŸinden dolayı kendilerine bir kez daha teÅŸekkür ediyorum.”

“Suudi Arabistan’la da olumlu diyalogumuzu sürdürüyoruz”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, BAE ile iliÅŸkilerde yeni bir dönemin baÅŸladığı ve aynı çerçevede Suudi Arabistan ile de benzer bir yakınlaÅŸma olacağı haberlerinin anımsatılarak “Yakın zamanda bir Riyad ziyareti söz konusu mu? Oradaki görüşmeler nasıl ilerliyor? İsrail CumhurbaÅŸkanı mart başında Türkiye’ye geliyor. Bu ziyaretten beklentileriniz nelerdir?” sorusu üzerine, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:

“Biz Suudi Arabistan’la da olumlu diyaloÄŸumuzu sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde somut adımlarla ilerleme arzusundayız. Suudi Arabistan ile bu süreci olumlu istikamette geliÅŸtirelim istiyoruz. İsrail CumhurbaÅŸkanı Sayın Herzog’la da muhtelif vesilelerle olumlu telefon görüşmeleri gerçekleÅŸtirmiÅŸtik. Kendisinin mart ayında ülkemize bir ziyareti öngörülüyor. Tabii bu ziyareti olumlu karşılıyoruz. İnÅŸallah uzun bir aradan sonra böyle bir adımın atılması Türkiye-İsrail iliÅŸkileri açısından iyi olacaktır.”

“Bölgenin saÄŸlığı açısından isabetli olmaz”

Ukrayna-Rusya krizinde son günlerde Avrupa ve ABD’nin iÅŸgal noktasında sürekli tansiyonu yüksek tutmaya çalıştığı hatırlatılarak “Batı’nın bu tutumunu nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz? Sayın Zelenski ile görüşmeniz olmuÅŸtu. Sayın Putin ile görüşmeniz, deÄŸerlendirmeniz olacak mı? Olası bir iÅŸgal, Türkiye’yi nasıl etkiler?” sorusuna ErdoÄŸan, ÅŸu yanıtı verdi:

“Sayın Zelenski kendisiyle yaptığımız görüşmede, ‘Putin, Zelenski, ErdoÄŸan’ olarak yapılacak üçlü bir görüşmeye olumlu yaklaÅŸtığını ifade etti. Sayın Putin’in de bu konuya olumlu yaklaÅŸması halinde İstanbul veya Ankara’da bir araya gelmeyi inÅŸallah gerçekleÅŸtirebiliriz. Bu arada da Sayın Putin ile telefon diplomasisi yapmak suretiyle buna nasıl baktığını kendisinden öğrenmek isteyeceÄŸim. Buna göre de iÅŸi takip etme gayreti içerisinde olacağız. Zira bölgede gerçekten bir savaÅŸ çıkması hayra alamet deÄŸildir. Böyle bir ÅŸey bölgenin saÄŸlığı açısından isabetli olmaz.”

“Gündemde tutmayı sürdüreceÄŸiz”

Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki adaları silahlandırması sorunu çerçevesinde Türkiye’nin, “Yunanistan bundan vazgeçmezse bu adaların egemenliÄŸi tartışılır” sözlerine Atina’dan “Bu suçlamaları reddediyoruz.” yanıtının geldiÄŸinin anımsatılarak “NetleÅŸtirmek adına bizim itirazımız ne? Silahlandırma sürerse Türkiye’nin Atina’ya karşı ne tür adımları olabilir?” sorusunu CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸu sözlerle deÄŸerlendirdi:

“Silahsızlandırılmış statüde bulunan adalarda anlaÅŸmalara aykırı olarak yürütülen askeri faaliyetlere sessiz kalmamız mümkün deÄŸil. Nitekim bu konuyu BM’nin gündemine taşıdık. Önümüzdeki dönemde de gündemde tutmayı sürdüreceÄŸiz. Bu konuda ayrıca Bakanımız bunlara bir uyarıda bulundu. Fakat Yunanistan’ın bu iÅŸi böyle devam ettirmesi halinde tabii ki gerekli olan neyse bu uyarıyı biz de en üst düzeyde yaparız. Çünkü malum, adalar konusu hep tartışmalıdır. Bizi bu tartışmalı konuları gündeme getirme mecburiyetinde bırakabilirler. Bunun için de Bakanım ‘Bizi bu konuları tartışmaya açmak zorunda bırakmasınlar.’ diye onlara alt düzeyden bir uyarı yaptı. Hayırlı da oldu.”

“19 insanın donarak ölmesi yenilir yutulur bir olay deÄŸil”

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Yakın zamanda AB ülkelerine herhangi bir ziyaret olacak mı? Mültecilerle ilgili baÅŸlatılan süreç çerçevesinde görüşmeler devam edecek mi? Bununla ilgili AB’den Türkiye’ye yardım konusunda yeni bir taahhüt söz konusu mu? Kıyafetlerine el konularak sınır dışı edilen mültecilerin Yunanistan sınırında donarak ölmesine yönelik yorumunuz nedir?” sorularına ÅŸu yanıtı verdi:

“Özellikle Yunanistan sınırında 19 insanın donarak ölmesi yenilir yutulur bir olay deÄŸil. Tabii biz bunu Avrupalılara her halükarda duyuruyoruz. Elbette göçmenler için kendi yaptıklarımızı da duyuruyoruz. Bundan sonra da yine duyurmaya devam edeceÄŸiz. DiÄŸer taraftan, Avrupa’da ‘Görüşme yapalım’ diyen devlet baÅŸkanları var. Onlarla da belki bu hafta veya önümüzdeki hafta içerisinde video konferans görüşmeleri yapmaya devam edeceÄŸiz. Bu arada mesela Hazine ve Maliye Bakanımızın (Nureddin Nebati) bir İngiltere seyahati oldu ve buradaki görüşmeleri çok çok verimli geçti. Tabii Ukrayna ve BAE’ye gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz ziyaretlerimizin yanı sıra yakın bir zamanda gerek İsrail’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret gerekse bizim Senegal ve Kongo’ya yapacağımız ziyaretler de önümüzdeki dönemin en can alıcı hareketliliÄŸi olacak. Temennimiz o ki bu ziyaretleri verimli bir ÅŸekilde sürdürmeye devam edelim. Bu konuda ilgili bakan arkadaÅŸlarımız da yeni ziyaretlerini sürdürmeye devam edecekler. ÖrneÄŸin önümüzde bir Münih Konferansı var. Münih Konferansı’na DışiÅŸleri Bakanımız katılıyor, orada bazı görüşmeler yapacaklar. Bunun dışında, CumhurbaÅŸkanlığı Sözcümüz İbrahim Kalın ve DışiÅŸleri Bakan Yardımcımız Sedat Önal’ın bir İsrail ziyareti olacak. Sayın Herzog’un ülkemize planlanan ziyaretinin hazırlıklarını ele alacaklar. Bu trafiÄŸi biz bu ÅŸekilde devam ettiriyoruz.”

“Gerek Putin gerek Zelenski ile yakın bir diyalog ve iÅŸ birliÄŸi içindeyiz”

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron’a yönelik tavrı hatırlatılarak, “Bu konudaki deÄŸerlendirmenizi merak ediyorum. Bu gerçekten de sizin ‘Avrupa’da bu krizi çözecek lider yok’ ifadenizin bir anlamda teyidi mi oldu?” diye sorulması üzerine ErdoÄŸan, Putin ile Macron’un görüşmesindeki görüntünün ne anlama geldiÄŸine iliÅŸkin ilave bir yorum yapmasına gerek olmadığını söyledi.

Ukrayna-Rusya arasındaki krizin diplomatik ve barışçıl yollarla çözüme kavuÅŸması için üzerine düşen sorumluluÄŸu samimi bir ÅŸekilde yerine getirmeye çalıştığına iÅŸaret eden ErdoÄŸan, “Gerek Sayın Putin ile gerek Sayın Zelenski ile yakın bir diyalog ve iÅŸ birliÄŸi içindeyiz. Bunun tansiyonun düşürülmesi için kullanılabilecek önemli bir imkan olduÄŸunu düşünüyorum.” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Libya’daki son geliÅŸmeler hatırlatılarak, “Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar neler olacak? Bugün BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin de Libya’da bir anlamda Türkiye’ye muhalefet eden politikalarından geri adım attığını duyduk. Daha kolaylaÅŸacak mı bundan sonraki süreç, yoksa zorlaÅŸacak mı?” sorusu üzerine Türkiye’nin Libya’da geri durmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Libya’ya başından itibaren elden gelen her türlü desteÄŸin verildiÄŸini, bundan sonra da verileceÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün mesele Libya’da liderler seviyesinde bir süreci takip etmek mi; yoksa Libya halkının müreffeh, huzurlu bir geleceÄŸini saÄŸlayacak bir seçime yardımcı olmak mı? Biz ikinciyi tercih ediyoruz. İstiyoruz ki öyle bir seçim yapılsın ki bu seçimle beraber Libya halkı hakikaten istediÄŸi, arzu ettiÄŸi bir yönetim biçimine kavuÅŸsun. Åžu anda bunun arayışı içerisindeyiz.

Sayın Dibeybe’ye karşı yapılan giriÅŸim üzücüdür. DiÄŸer taraftan Fethi BaÅŸaÄŸa da adaylığını açıkladı. Bizim Fethi BaÅŸaÄŸa ile olan münasebetlerimiz iyidir. Öbür tarafta Dibeybe ile de iyidir. Bunun yanında yine Halid el-MiÅŸri ile de münasebetlerimiz iyidir. Bütün mesele, Libya halkının burada tercihini kimden yana yapacağı, nasıl yapacağıdır. İnÅŸallah en kısa zamanda hayırlısıyla bir neticeye varılmasını arzu ediyoruz. Fakat burada bir geçici yönetim mantığı var. Bu geçici yönetim mantığında da ‘1,5 yıllık bir hükümet kurulsun’ deniliyor. Ben böyle bir yaklaşımı Libya için doÄŸru bulmuyorum. Burada adam gibi bir seçim yapılmalı ki Libya bu noktada güçlü bir yönetim kadrosuyla uzun süreli bir adımı atmış olsun.”

Kabine toplantısında elektrik tarifeleri de ele alınacak

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, elektrik faturalarına yönelik bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının hazırlıklarını yaptığını belirterek, “Kabine toplantısında etraflıca görüşeceÄŸiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız.” ifadesini kullandı.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun, “İndirim yapılana kadar elektrik faturamı ödemeyeceÄŸim.” sözlerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmesi sorulan ErdoÄŸan, “Bir siyasi partinin genel baÅŸkanı, ‘Ben elektrik faturasını ödemeyeceÄŸim’ diyorsa bu ne anlama gelir? Sen elektrik faturanı ödemediÄŸin zaman yapılacak iÅŸlem nedir? ElektriÄŸin kesilmesidir.” diye konuÅŸtu.​​​​​​​

ErdoÄŸan, “6 muhalefet lideri ‘CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi keyfi ve kural tanımaz bir sistem’ dedi güçlendirilmiÅŸ parlamenter sistemi istediler. Bununla ilgili mutabakat metnini de 28 Åžubat’ta yayınlayacaklarını söylediler. Bu konuda görüşleriniz nedir?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ni bu milletin kendisi getirmiÅŸtir. Bunu kabul etmeyenler en baÅŸta millet iradesine saygısızlık yapıyor demektir. Bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Åžubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir ÅŸey çıkmaz.

Biz ise Cumhur İttifakı olarak; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi olarak emin adımlarla kararlı bir ÅŸekilde yolumuza devam ediyoruz, devam edeceÄŸiz. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. VatandaÅŸlarımızın herhangi bir sıkıntı çekmesine sebebiyet verecek adımlara fırsat vermeyiz. Zaman zaman ekonomi ile alakalı konularda yalan yanlış konuÅŸuyorlar. Ama gerek elektrik konusunda gerek diÄŸer konularda, bunların hiçbirine biz vatandaşımızı ezdirmeyeceÄŸiz ve vatandaÅŸlarımızla geleceÄŸe yönelik adımlarımızı kararlı bir ÅŸekilde atmaya devam edeceÄŸiz.”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “İleride bu 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?” sorusuna, “HaÅŸa. Öyle bir ÅŸey olur mu? Böyle bir ÅŸeye benim kendi tabanım da müsaade etmez.” cevabını verdi.

Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nda deÄŸiÅŸiklik çalışmalarına iliÅŸkin son durum sorulan ErdoÄŸan, hazırlanan taslak metni MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’ye takdim ettiÄŸini hatırlattı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Fethi Bey ile Hayati Bey çalışmalarını sürdürüyorlar. Büyük Birlik Partisinin yapmış olduÄŸu çalışma da zaten önlerine gelmiÅŸti. Çok kısa bir zaman içerisinde nihai kararı verip ona göre de adımı atabiliriz. Bu noktada herhangi bir sıkıntı söz konusu deÄŸil.” ifadelerini kullandı.

“Bunların üzerine üzerine gideceÄŸiz”

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bir gazetecinin gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e düşürüldüğünü ancak bazı zincir marketlerde fiyat indirimi yapılmadığını ifade ederek, “50 bin ÅŸubesi bulunan bu zincir marketlerin organize hareket etmesi maddi anlamda bir milli güvenlik sorunu teÅŸkil etmiyor mu? Enflasyonla Mücadele Timi kurulacağını söylemiÅŸtiniz. Bu tim enflasyonla mücadelede baÅŸarılı olabilir mi? Esnaf çocuÄŸu bir gazeteci olarak biraz endiÅŸeliyim.” sözlerine ÅŸu karşılığı verdi:

“Bir defa hiç endiÅŸeli olmayın. Åžu an itibarıyla gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız gerek Ticaret Bakanlığımız bunları yakın markaja almış durumda. Bazı ürünlerde KDV indirimi sonrası fiyatlar belli oranlarda geri gelmiÅŸ görünüyor. Öyle veya böyle inecek. Ben Hazine ve Maliye Bakanı’mıza ‘Süratle bunların üzerine gitmeniz gerekiyor’ dedim. Onların patronlarıyla da bizzat Nureddin Bey görüşmek suretiyle bunların üzerine gitmeye ve bir de bunları teftiÅŸe devam edeceÄŸiz.

Biz devlet olarak temel gıda ürünlerinde KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirdik ama bir de dedik ki ‘Siz de indireceksiniz. Biz nasıl KDV’yi 7 puan indirdiysek, buna ek olarak sizden de burada en az yüzde 7 fiyat indirimi bekliyoruz’ dedik. Bu toplamda 14 puan eder. Onlardan da daha sonra bu istikamette açıklamalar aldık. Åžimdi bu devam etmezse biz bunların üzerine çok farklı bir ÅŸekilde gideceÄŸiz. Bir defa vatandaşımızı bunlara ezdirmeyeceÄŸiz. Bunların üzerine üzerine gideceÄŸiz. Böylece meyveydi, sebzeydi, hububattı, yumurtaydı, süt ve süt mamulleriydi, aklınıza ne gelirse, tüm temel gıda ürünlerinde gerekli olanı yapacağız. Åžurada 1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiÄŸini hep beraber göreceÄŸiz. Hiç endiÅŸeniz olmasın.”

“Çalışmalarda sona gelindi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya yasası çalışmasının ne durumda olduğuna ilişkin soru üzerine, sosyal medyanın ciddi bir imkan olduğuna ancak bu imkanın dezenformasyon ve yalan haberle kişilik haklarını, toplum huzurunu, ülke güvenliğini tehdit eder şekilde kullanılmasına sessiz kalamayacaklarına değindi.

Dezenformasyonla daha etkin mücadele etmek adına yeni kanuni düzenlemeler yapılmasının zaruri hale geldiÄŸine dikkati çeken ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanlığının teknik çalışmalarını tamamladığını, ardından TBMM’de AK Parti Grubu’nun bunu tekamül ettirmek üzere çalıştığını, ortaya çıkan metin üzerinde CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın baÅŸkanlığında toplantılar gerçekleÅŸtirildiÄŸini anlattı.

ErdoÄŸan, “İçiÅŸleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, İletiÅŸim BaÅŸkanımız ve ilgili kurum kuruluÅŸlarımızın yöneticileri de çalışma toplantılarında yer aldı. Son toplantıyı da inÅŸallah pazartesi günü gerçekleÅŸtirecekler. Çalışmalarda sona gelindi diyebiliriz.” bilgisini paylaÅŸtı.

Sürecin Mecliste tamamlanacağını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu çalışmada üç ana unsur var. Her ÅŸeyden önce yalan haberin, dezenformasyonun yayılmasını, sistematik bir ÅŸekilde yaygınlaÅŸmasını engelleyecek bir düzenlemeden söz ediyoruz. İkincisi, yoÄŸunlukla sosyal medya üzerinden gerçekleÅŸtirilen dezenformasyon faaliyetlerine karşı sosyal aÄŸ saÄŸlayıcılarına, sosyal medya ÅŸirketlerine ve kullanıcılarına yönelik yeni düzenlemeler ve sorumluluklar gelmiÅŸ olacak. Üçüncüsü de internet haber sitelerine yine dezenformasyonu önleme adına bazı sorumluluklar getirilecek. Dezenformasyonla mücadeleyle ilgili adımları kararlı ve süratli bir ÅŸekilde takip ediyoruz ve gerekli adımları da atacağız.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir