CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Malezya BaÅŸbakanı Yakub’u resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Yakub'u resmi törenle karşıladı
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Malezya BaÅŸbakanı Ä°smail Sabri Yakub’u resmi törenle karşıladı.
Yakub’un bulunduÄŸu makam aracını CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eÅŸlik etti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Yakub’u, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi ana giriÅŸ kapısında karşıladı.
ErdoÄŸan ve Yakub’un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eÅŸliÄŸinde iki ülke milli marÅŸları çalındı. Yakub, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamladı.
Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.
İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yakub, merdivenlerde Türkiye ve Malezya bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.
Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Yakub, heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine iştirak edecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Törende, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.
Kaynak: AA