CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Netanyahu’nun, batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, büyük felakete yol açacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'nun, batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, büyük felakete yol açacaktır
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Netanyahu’nun, batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, büyük bir felakete yol açacaktır. Bu kanlı planlara karşı batıdan önce İslam alemi ve Orta DoÄŸu’daki kardeÅŸ ülkelerin tepki göstermesi gerekir.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Netanyahu’nun, batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, büyük bir felakete yol açacaktır. Bu kanlı planlara karşı batıdan önce İslam alemi ve Orta DoÄŸu’daki kardeÅŸ ülkelerin tepki göstermesi gerekir.” dedi.
ErdoÄŸan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuÅŸmada, geçen hafta idrak edilen Kurban Bayramı’nı kutladı, Allah’tan daha nice bayramlara saÄŸlık ve afiyet içerisinde kavuÅŸturmasını niyaz etti.
İslam’ın 5 ÅŸartından biri olan Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden vatandaÅŸların ibadetlerinin de Allah katında kabul ve makbul olmasını dileyen ErdoÄŸan, dini bayramların, Müslümanların, ebedi ve ezeli kardeÅŸliÄŸini hatırladığı; dünyadaki varlık gayelerinin sırrına erdiÄŸi; paylaÅŸmayı, dayanışmayı, ÅŸefkat ve merhamet medeniyetinin kadim deÄŸerlerini yücelttiÄŸi istisnai günler olduÄŸuna iÅŸaret etti.
Erdoğan, şunları kaydetti:
“Her ne kadar Gazze baÅŸta olmak üzere gönül coÄŸrafyamızda yaÅŸanan zulümler sebebiyle biraz buruk geçirsek de Kurban Bayramı’nın sevincini aileleri, komÅŸuları ve dostlarıyla paylaÅŸarak, bu mübarek günleri ihya eden tüm kardeÅŸlerimizden Allah razı olsun diyorum. Biz de Kurban Bayramı süresince İslam dünyasının önde gelen ülkelerinin liderleriyle görüşerek hem milletimiz adına onların bayramlarını tebrik ettik hem de Filistin, Lübnan, Sudan ve diÄŸer yerlerdeki kanayan yaralarımıza derman bulmaya çalıştık. İsrail, daha önceki bayramlarda olduÄŸu gibi bu bayramda da kan dökmeye, çocukların ve sivillerin üzerine bomba yaÄŸdırmaya devam etti. İsrail’in insanlık dışı saldırıları sebebiyle çadırlarda ve enkaza dönmüş binalarda hayata tutunma mücadelesi veren yüzlerce Filistinli kardeÅŸimiz ÅŸehit oldu.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail barbarlığının kurbanı olan 38 bini aşkın Filistinli şehidi bir kez daha rahmetle andı, yaralılara acil şifalar diledi.
“Çok daha fazla ülkenin Filistin’i tanıması için temaslarımızı sürdüreceÄŸiz”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yiyecek bir lokma ekmek bulamadığı için derisi sırtına yapışan Gazzeli çocukların fotoÄŸrafının, modern dünyanın utanç defterine yazıldığını dile getirerek, “Bu fotoÄŸraf, sadece küresel sistemin iflasının deÄŸil, aynı zamanda İslam aleminin acizliÄŸinin de bir sembolü olarak acıyla hatırlanacaktır.” diye konuÅŸtu.
Ecdad tarih boyunca Filistin’e nasıl sahip çıktıysa, Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdülhamid Filistin’e nasıl sahip çıktıysa, kuruluÅŸundan itibaren Türkiye Cumhuriyeti nasıl Filistin’e sahip çıktıysa, kendilerinin de aynı ruh, aynı kararlılık ve aynı cesaretle Filistin’e sahip çıktıklarını ve çıkacaklarını vurgulayan ErdoÄŸan, “Birileri Türkiye’de farklı, siyasi kariyerlerinin icazet kapısı olarak gördükleri Avrupa’da farklı konuÅŸabilir; birileri, batılı aÄŸababalarından aferin almak, onlara ÅŸirin gözükmek, onların gözüne girmek için Filistin direniÅŸine çamur atma peÅŸinde koÅŸabilir. Ama biz içeride ve dışarıda hakkı konuÅŸacak, hakikati savunacak, masumların yanında, katillerin ise dimdik karşısında duracağız. Kimse bizden küresel siyonist ÅŸebekenin baskılarına boyun eÄŸmemizi, zalimler karşısında düğme iliklememizi beklemesin.” deÄŸerlendirmelerinde bulundu.
ErdoÄŸan, Kurban Bayramı’nın hemen arifesinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi İspanya ve İtalya ziyaretlerinde Gazzelilere yönelik zulmü gündeme getirdiÄŸini; Filistin’de iÅŸgal ve katliam politikası devam ettikçe, dünyanın hiçbir yerinin güvende olmayacağını açıkça ifade ettiÄŸini; İsrail’in şımarıklığına ve hukuk tanımazlığına verilecek en etkili cevabın, Filistin devletinin tanınması olduÄŸunu vurguladığını anlattı.
Norveç, İrlanda ve Slovenya’nın sergilediÄŸi vicdanlı tavrın Avrupa’nın tamamına örnek olmasını temenni ettiklerini ifade eden ErdoÄŸan, “BaÅŸbakan Sayın PaÅŸinyan’ın liderliÄŸinde Ermenistan’ın da Filistin devletini tanıma kararından memnuniyet duyuyoruz. Alınan ve açıklanan son kararlarla özellikle 149’a yükselen tanıma adımlarının çok deÄŸerli, önemli olduÄŸunu ifade ediyorum. İnÅŸallah çok daha fazla sayıda ülkenin Filistin’i tanıması için temaslarımızı sürdüreceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Gazze’yi yakıp yıkan İsrail’in, ÅŸimdi de gözünü Lübnan’a diktiÄŸinin anlaşıldığı ikazında bulunarak, ÅŸunları kaydetti:
“Batılı güçlerin, kameralar önünde farklı konuÅŸsalar da, perde arkasında İsrail’in sırtını sıvazladıklarını, hatta desteklediklerini görüyoruz. Lafa gelince özgürlükten, insan hakları ve adaletten dem vuran devletlerin, Netanyahu gibi bir ruh hastasının esiri olmaları, son derece vahimdir, zavallılıktır. Netanyahu’nun, batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, açık söylüyorum, büyük bir felakete yol açacaktır. Bu kanlı planlara karşı batıdan önce İslam alemi ve Orta DoÄŸu’daki kardeÅŸ ülkelerin tepki göstermesi gerekir. Fakat İslam dünyasının, üzerine ölü toprağı serpilmiÅŸ gibi hareket ettiÄŸini üzülerek müşahede ediyoruz. Buna fırsat vermememiz lazım. Türkiye, kardeÅŸ Lübnan halkının ve devletinin yanındadır. Bölgedeki diÄŸer ülkeleri de Lübnan’la dayanışma içinde olmaya davet ediyorum.”
%2FAA-34975084.jpg)
“Yatırım düşmanlığı yapan çapsızlara kulak asmayacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte vatandaşların memleketlerine ve tatil bölgelerine seyahat ettiğini belirterek, sadece şehirler arası otobüs seferlerinin sayısının 108 bini bulduğunu, bu seferler sayesinde 3 milyon 782 bin vatandaşın sevdikleriyle buluştuğunu anlattı.
Demir yollarıyla seyahat edenlerin sayısının 7 milyon 520 bine yaklaÅŸtığını ifade eden ErdoÄŸan, otoyolları kullanan araç sayısının 21 milyonun üzerine çıktığını, Asya ve Avrupa’yı birleÅŸtiren Avrasya Tüneli’nden Bayram’ın son günü 94 bin 454 araç geçiÅŸi olduÄŸunu kaydetti. ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstanbul, Antalya ve diÄŸer pek çok uluslararası havalimanımız, bayram tatili boyunca yolcu ve uçak seferi itibarıyla yeni rekorlar kırdı. Aynı baÅŸarı Yavuz Sultan Selim, Orhangazi Köprüsü gibi diÄŸer projelerimiz için de geçerlidir. Uzakları yakınlaÅŸtırmak, sevenleri buluÅŸturmak, vatandaÅŸlarımıza güvenli, huzurlu ve konforlu seyahat imkanı sunmak amacıyla hizmete verdiÄŸimiz ulaÅŸtırma yatırımlarımızın karşılığını katbekat fazlasıyla aldık, alıyoruz. Bundan sonra da ‘Millet yol mu yiyecek’ diyerek yatırım düşmanlığı yapan çapsızlara kulak asmayacağız. Ülkemizin dört bir köşesini demir aÄŸlarla, yollarla, otobanlarla, viyadük, köprü, tünel, alt geçit ve üst geçitlerle örmeye devam edeceÄŸiz.”
Aldıkları önlemlere ve yaptıkları devasa yatırımlara raÄŸmen kazaların önünü tamamen kesemediklerine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, “Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen 7 bin 216 trafik kazasında 72 insanımız hayatını kaybederken, 12 bin 474 kiÅŸi de yaralandı. Kazalarda vefat eden tüm kardeÅŸlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyor; yaralılara Mevla’dan acil ÅŸifalar niyaz ediyorum.” dedi.
20 Haziran PerÅŸembe günü Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı’nda çıkan anız yangınının milletçe herkesin yüreÄŸini yaktığını dile getiren ErdoÄŸan, rüzgarın da etkisiyle çok kısa sürede geniÅŸ bir bölgeye yayılan yangında hayatını kaybeden vatandaÅŸlara da Allah’tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifa temennisinde bulundu.
ErdoÄŸan, “Mardinli ve Diyarbakırlı kardeÅŸlerimize bir kez daha geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiyoruz. Devletimizin ilgili tüm kurumları ilk andan itibaren yangını söndürmek için seferber olmuÅŸ, yangına müdahale noktasında gereken neyse yapılmıştır. Yangına müdahale öncelikle büyükÅŸehir belediyelerinin sorumluluÄŸunda olmasına, bunlar görevlerini yapmamalarına raÄŸmen, Bakanlığımız ve il valilerimiz olaya süratle vaziyet etmiÅŸlerdir. Yaraların sarılması, oluÅŸan zararın telafi edilmesiyle ilgili gerekli süreçler devam etmektedir. Acil Yardım ÖdeneÄŸi ile devletimiz maddi destek saÄŸlamaya baÅŸlamıştır.” diye konuÅŸtu.
%2FAA-34975274.jpg)
“Kandil’in militanlarına meydanı bırakmadık, bırakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli ve idari tahkikat neticesinde yangının çıkış nedenlerinin, hiçbir soru işaretine mahal bırakmayacak şekilde ortaya konacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hal böyleyken 15 insanımızı kaybettiÄŸimiz bir felaket üzerinde tepinenleri Allah’a ve milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Öyle bir siyasi fırsatçılıkla karşı karşıyayız ki, inanın biz bunları konuÅŸmaya hicap ediyoruz. Bir tarafta devletimiz, tüm kurumlarıyla, hava ve kara araçlarıyla yangını söndürmek için adeta canını diÅŸine takarak çalışıyor; diÄŸer tarafta, bakıyorsunuz, bir avuç kefen hırsızı, ahlaksızca selden kütük kapma yarışına giriyor. Kimse kusura bakmasın, ama bunun adı siyasi nebbaÅŸlıktır; milletin acısını, sıkıntısını, yürek yangınını istismar etmektir. Mardin’deki taziye evinde DEM Parti’li provokatörlerin sergilediÄŸi kepazelik ise bunların milletin deÄŸerlerinden nasıl yoksun olduÄŸunu göstermiÅŸtir. Mardin Valimizin ve yangında yakınlarını yitiren ev sahiplerinin basiretli ve soÄŸukkanlı tavrı, çok çirkin bir provokasyonun önüne geçmiÅŸtir.”
Erdoğan, bunların aslında kimin vekili olduğunun, sadece başlarına gelen felaketlerde değil, aynı zamanda milletçe birleşilen spor müsabakalarında da ortaya çıktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“85 milyonun kenetlendiÄŸi Avrupa Futbol Åžampiyonası’nda, Portekiz maçı sonrasında bu zihniyete mensup kansızların milletin sinir uçlarıyla oynama giriÅŸimleri asla masum deÄŸildir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin birliÄŸini bozamayacaklar. Ne kadar çirkefleÅŸseler de, toplumsal barışımıza kast edemeyecekler. AK Parti olarak, Kandil’in ayak takımına, azılı ve kadrolu militanlarına meydanı bırakmadık, Allah’ın izniyle, bundan sonra da bırakmayacağız. Türkiye’nin baÅŸarıları karşısında karalar baÄŸlayan müptezellere, yeni hezimetler yaÅŸatmayı sürdüreceÄŸiz.”
A Milli Futbol Takımı’nın, Gürcistan’ı 3-1 yenerek turnuvaya çok iyi bir baÅŸlangıç yaptığını belirten ErdoÄŸan, “Portekiz karşısında maalesef hiç hak etmediÄŸimiz bir sonuç aldık. Millilerimizin, bu akÅŸam Çekya karşısında inÅŸallah 85 milyonu gururlandıracak tarihi bir zafere imza atacaklarına inanıyorum. Aslanlarımıza Çekya maçında ÅŸimdiden baÅŸarılar diliyor, Rabb’im ayaklarına taÅŸ deÄŸdirmesin diyorum. İnÅŸallah bu akÅŸam 85 milyon tek yürek olarak, dualarımızla A Milli Futbol Takımı’mızın yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, AK Parti olarak yaklaşık 23 senedir Türkiye’ye ve millete siyaset yoluyla hizmet etmenin mücadelesini verdiklerini söyledi.
Türkiye büyüsün, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun diye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, mazlum gönüllere huzur veren, bağımsızlığın remzi ay yıldızlı al bayrağı gururla dalgalandırmak için ter dökdüklerini belirtti.
85 milyonun her bir ferdini kardeÅŸ, yoldaÅŸ, kader ortağı olarak gördüklerini ifade eden ErdoÄŸan, “AK Parti, kurulduÄŸu günden itibaren bugüne kadar kutuplaÅŸmanın, kamplaÅŸmanın tarafında hiç olmadı, asla ve asla gerilim siyaseti gütmedi. Türkiye’yi 81 vilayeti, 85 milyon vatandaşıyla bir bütün olarak kucakladık. Ne siyasetimizde ne dilimizde ne hizmet ve eserlerimizde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Bizim için doÄŸunun batıdan, kuzeyin güneyden farkı yoktur. Biz, milletten aldığımız yetkiyle hizmet üretirken, vatandaşımızın diline, rengine, inancına, kökenine, yaÅŸam tarzına bakmadık. Biz, ülkemizin her köşesine hizmet götürürken, yatırım götürürken, bize oy verip vermediklerini kesinlikle umursamadık.” diye konuÅŸtu.
“AK Parti, Türkiye’de kutuplaÅŸtırıcı siyasetin her zaman maÄŸduru olmuÅŸtur”
İnsan odaklı bir siyaset yürüttüklerini vurgulayan ErdoÄŸan, AK Parti’nin, Kasım 2002’den bu yana her seçimde milletin yoÄŸun teveccühüne mazhar olmasının, birleÅŸtirici siyasetinin, kardeÅŸlik siyasetinin, hizmet ve eser siyasetinin bir neticesi olduÄŸunu belirtti.
Gerilim siyasetiyle, kutuplaÅŸtırmayla, ayrıştırmayla deÄŸil bütünleÅŸtirmeyle, birleÅŸtirmeyle, yakınlaÅŸtırmayla milletten ilgi gördüklerini söyleyen ErdoÄŸan, AK Parti’nin, Türkiye’de kutuplaÅŸtırıcı, kamplaÅŸtırıcı, ayrıştırıcı siyasetin her zaman hedefi ve maÄŸduru olduÄŸunu ifade etti. ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu:
“Darbe senaryolarını bize karşı yazdılar. 27 Nisan’da muhtırayı bize, AK Parti’ye vermek istediler. Cumhuriyet mitinglerinde bizi hedef yaptılar. Gezi vandalizminin hedefi yine bizdik. 17-25 Aralık’ta bize yargı darbesi yapmak istediler. 15 Temmuz’da doÄŸrudan doÄŸruya bizi hedef aldılar. Bölücü terörün de FETÖ’nün de hedefinde daima biz olduk. Son 22 yılda daha bunlar gibi nice ihanet, nice darbe ve vesayet giriÅŸimi yaÅŸadık. Tüm bu saldırılarda, ana muhalefet partisi, bırakın bizim yanımızda durmayı; hukukun, demokrasinin, hatta siyasetin yanında bile yer almadı.
Geriye dönüp bakın. Ana muhalefetin, AK Parti’ye yönelik her saldırının yanında durduÄŸunu, arkasında durduÄŸunu, hatta kışkırttığını görürsünüz. Türkiye’yi kamplara, kutuplara bölerek, ayakta kalma mücadelesi içinde olduklarını görürsünüz. FETÖ’cü hainlerden Gezici vandallara kadar demokrasi düşmanlarının hepsine siyasi himaye saÄŸladıklarını görürsünüz. 14-28 Mayıs seçimlerinde olduÄŸu gibi siyasi çıkarları uÄŸruna toplumun fay hatlarıyla oynamaktan çekinmediklerini görürsünüz.”
“İktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak, siyasetin fıtratına aykırı”
Siyasette normalleÅŸme tartışmalarına deÄŸinen ErdoÄŸan, “Bizim; siyasette yumuÅŸama, muhataplarımızın ifadesiyle ‘normalleÅŸme’ çabamız, aslında muhalefeti normalleÅŸtirme çabasıdır.” dedi.
Sıkılı yumrukları açacak olanın muhalefet olduğunu vurgulayan Erdoğan, hançerleri kınına koyacak olanın, dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olanın, yumuşaması, normalleşmesi gerekenin muhalefet olduğunu bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bizim, son bir yılda üst üste yaÅŸanan üç seçim sebebiyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için attığımız adımları kimse yanlış anlamasın. İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. UzlaÅŸma olur, normalleÅŸme olur, yumuÅŸama olur ama ittifak olmaz. Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak, siyasetin de demokrasinin de çok partili sistemin de fıtratına aykırıdır. Biz de zaten böyle çaba içinde deÄŸiliz.
Biz, günlük siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiÄŸine inandığımız; ülkemize, milletimize ve devletimizin güvenliÄŸine dair konularda bir ortak bakış açısını, bir ortak duyguyu yakalamaya çalışıyoruz. Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde iç cepheyi saÄŸlamlaÅŸtırmanın gayretindeyiz. Biz, durduÄŸumuz yerde duruyoruz; muhalefetten ise bizim durduÄŸumuz yere, yani hoÅŸgörüye, yani birleÅŸtirici dile, yani kucaklaÅŸtırıcı siyasete, yani devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaÅŸmasını bekliyoruz.”
“Karşımızdakilerin hazım problemi yaÅŸadıkları anlaşılıyor”
Samimiyetlerine ve iyi niyetlerine raÄŸmen, muhalefetin çabalarının nasıl karşılık verdiÄŸini bütün milletin gördüğünü kaydeden ErdoÄŸan, “Biz ülkemizin, milletimizin çıkarları için yapıcı davranmaya çalışırken; CHP Genel BaÅŸkanı’nın, nezaket üslubunu da aÅŸarak, siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını bütün milletimiz yakından izliyor. İadeyi ziyaretimizin üzerinden daha iki gün bile geçmeden yapılan ve daha sonra dozu sürekli artırılan ‘çiÄŸlikleri’ herkes takip ediyor. Karşımızdakilerin ciddi bir ‘hazım problemi’ yaÅŸadıkları anlaşılıyor.” diye konuÅŸtu.
22 yıldır, kimi zaman yalnız kimi zaman da samimi dostlarıyla yürüdüklerini belirten ErdoÄŸan, bu 22 yıl boyunca CHP’den hoÅŸgörü de nezaket de görmediklerini, bundan dolayı da hiçbir ÅŸey kaybetmediklerini söyledi. Bugün de siyasi bir kazanç peÅŸinde olmadıklarını vurgulayan ErdoÄŸan, şöyle devam etti:
“İstiyoruz ki CHP gerilim siyasetini artık bıraksın, normalleÅŸsin, milli iradeyle barışsın ve bundan da milletimiz ve demokrasimiz kazançlı çıksın. DiyaloÄŸa ÅŸans tanıma arzumuz; partimize, hükümetimize ve Cumhur İttifakına yönelik hadsizlikleri kabulleneceÄŸiz manasına gelmez. Edepli olmamız, edepsizliÄŸe göz yumacağımız anlamına asla gelmez. YumuÅŸak baÅŸlıyız ama kimse unutmasın, boynu çekilecek uysal koyun da deÄŸiliz. Åžimdi çıkmışlar, sabah-akÅŸam sürekli ‘suç ortaklığından’ bahsediyorlar.
Suç ortağı arayanlar, kendilerini fazla yormasın, nereden geldiÄŸini ve halen nereye gittiÄŸini tam olarak açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Suç ortağı arayanlar, bize laf söylemeden, bize çamur atmadan evvel, sözde ‘kent uzlaşısında’ kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar.”
“BaÅŸarı hikayemize ortak etmeyiz”
Ülkeye ve millete hiçbir hayrı olmayan bu tür ikili münakaşalara girmemeye özellikle itina gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, muhalefetten de yapıcı davranmalarını, asgari siyasi nezakete uymalarını, eski alışkanlıklarını terk ederek normalleşmelerini beklediklerini ifade etti.
“Diyalog süreci, parti içi iktidar kavgasına kurban edilmemelidir.” diyen ErdoÄŸan, muhalefetten gelecek her türlü müspet eleÅŸtiriye de açık olduklarını belirtti. EleÅŸtiri sınırlarını aÅŸan yakışıksız ifadeleri sineye çekmeyeceklerini, cevabını misliyle vermekten geri durmayacaklarını dile getiren ErdoÄŸan, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:
“Tabii birilerinin ortaklık arayışı, ÅŸayet AK Parti’nin 22 yıllık baÅŸarı ve rekorlarla dolu hizmet, eser, yatırım ve reform destanından pay kapmaksa, kusura bakmasınlar ama kimseyi ‘baÅŸarı hikayemize’ ortak etmeyiz. Biz yasakları kaldırırken, iptali için Anayasa Mahkemesine koÅŸanlara, her devasa projemize karşı çıkmak için absürt bahaneler üretenlere, Türkiye’de parmakla gösterecekleri tek bir dikili taÅŸları dahi olmayanlara, darbeden sokak olaylarına milli iradeyi hedef alan her türlü giriÅŸime çanak tutanlara, son 22 yıldır AK Parti’nin hizmet ve reform siyasetine sürekli takoz koymaya çalışanlara, öyle kolay yoldan prim kazandırmayız. Bunlar iki fotoÄŸraf karesiyle hazıra konulacak baÅŸarılar deÄŸildir; her birinin gerisinde 22 yıllık emek, mücadele ve dökülmüş alın teri vardır.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “15 Temmuz darbe giriÅŸimine karşı ÅŸehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen Cumhur İttifakı, Türkiye’nin bekasının teminatı olmuÅŸtur.” diye konuÅŸtu.
Son 8 yıldır ülkeye hizmet mücadelesini, aynı hissiyatı taşıdıkları, ülke ve millet adına aynı duyguları paylaÅŸtıkları ittifak ortağı MHP ile omuz omuza yürüttüklerini belirten ErdoÄŸan, “Cumhur İttifakı, her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teÅŸekkül etmiÅŸ olsa bile Türkiye adına, milletimiz adına birdir, tek yürektir, tek ruh, tek vücuttur. Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doÄŸrudan doÄŸruya Cumhur İttifakı’nın birliÄŸine, bütünlüğüne, insicamına yapılmıştır. Biz bu saldırılara eyvallah demeyiz. Bu saldırılara müsamaha göstermeyiz, geçit vermeyiz. Oynanan oyunun da farkındayız.” ifadelerini kullandı.
“Cumhur İttifakı sapasaÄŸlam ayaktadır, birdir, bütündür”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İtibar suikastlarıyla, haysiyet cellatlarıyla, affedersiniz bitleri kanlanan FETÖ’nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiÄŸini çok iyi biliyoruz. Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse ÅŸahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, o saldırıların arkasındaki aklı, maksadı ve karanlık odaları gayet net biçimde görüyoruz. Åžunu açık açık ifade etmek isterim ki bunların meselesi, Milliyetçi Hareket Partisinden ziyade Türkiye’nin güvencesi olan Cumhur İttifakı’dır. Allah’ın izniyle bu tuzaÄŸa düşmeyeceÄŸiz, milletimizi de düşürmeyeceÄŸiz. Åžunu herkes görsün, anlasın ve zihnine adeta mıh gibi kazısın. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasaÄŸlam ayaktadır, birdir, bütündür ve ülkemizin, milletimizin selameti adına, sarsılmadan ayakta kalacaktır.”
Etrafı ateÅŸ çemberiyle kuÅŸatılmış olan Türkiye’yi karşılaÅŸtığı risklerden koruyan en güçlü kalkanın Cumhur İttifakı olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, Türkiye’yi bekasına yönelik tüm tehditlerden, sahil-i selamete çıkaracak olanın da yine Cumhur İttifakı olduÄŸunu söyledi.
“İttifaka katılamaz ama ana muhalefet de bu riskleri görsün”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Biz arzu ve temenni ediyoruz ki, ittifaka katılamaz ama ana muhalefet de bu riskleri görsün, bu tehditleri anlasın, Türkiye’nin geleceÄŸi adına daha makul, daha yerli ve milli bir zeminde dursun. En azından demokrasimizi, ülkemizin bekasını, milli çıkarlarımızı savunma konusunda eski kötü alışkanlıklarından vazgeçsinler. Bunu ister yaparlar isterlerse yapmazlar, elbette kendileri bilir.” diye konuÅŸtu.
Cumhur İttifakı’nın sarsılmadan yoluna devam edeceÄŸini, Türkiye’nin ve Türk milletinin umudu olmayı uzun seneler boyunca sürdüreceklerini kaydeden ErdoÄŸan, “Müttefikimiz MHP ile, Sayın Devlet Bahçeli ile hem Türkiye’ye ve milletimize yönelik saldırılara hem de tek tek partililerimize yönelik saldırılara, sinsi planlara, fitne hareketlerine bütün bunlara karşı bir olmaya, diri olmaya, tüm saldırılara birlikte göğüs germeye devam edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ile bugün saat 16.00’da CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde görüşerek gündemdeki konuları detaylıca ele alacaklarını açıklayan ErdoÄŸan, Cumhur İttifakı’nın hangi badireleri aÅŸarak bugünlere geldiÄŸini anlatan bir videoyu partililere izletti.
“1-2 Temmuz tarihlerinde belediye baÅŸkanlarımızla bir araya geleceÄŸiz”
Partisinin son grup toplantısının ardından çok geniÅŸ bir heyetle Kızılcahamam’da 31’inci İstiÅŸare ve DeÄŸerlendirme Toplantısı’nı baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdiklerini aktaran ErdoÄŸan, toplantıda ekonomiden dış politikaya, güvenlikten eÄŸitime, siyasetten seçim sonuçlarına farklı alanlarda kabine üyeleri ve parti yöneticilerinin sunum yaptıklarını anlattı.
Kızılcahamam toplantısında hem seçim sonuçlarının adeta MR’ını çektiklerini hem de gelecek döneme dair yol haritasını ÅŸekillendirdiklerini kaydeden ErdoÄŸan, “Önümüzdeki hafta başında, 1-2 Temmuz tarihlerinde bu sefer belediye baÅŸkanlarımızla bir araya geleceÄŸiz. İnÅŸallah bu toplantımızı da icra ettikten sonra artık tam kapasite ülkemize, milletimize ve ÅŸehirlerimize hizmet etmeye odaklanacağız.” dedi.
“Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateÅŸi düşecek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
“Hayat pahalılığı ve enflasyon kaynaklı sorunların toplumda, bilhassa sabit ücretle çalışanlarda oluÅŸturduÄŸu yükün farkındayız. Bu sorunu, ülkeye ve millete hiçbir faydası olmayan, hatta zararı dokunan popülist politikalarla deÄŸil, kalıcı refah artışını saÄŸlayarak çözeceÄŸiz. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateÅŸinin düştüğünü hep birlikte göreceÄŸiz. Åžimdi artık Parlamento’nun kapanışıyla birlikte inÅŸallah bu yaz mevsimini çok yoÄŸun bir çalışmayla sürdüreceÄŸiz. Durmak yok yola devam. Ekonomide tüm bu adımları atarken, milletimizin sandıkta verdiÄŸi karnenin ışığında partimizdeki yenilenme sürecini hayata geçireceÄŸiz. Siyasette en büyük kriterimiz, milletimizin beklentileri ve verdiÄŸi nottur. Ne yapıyorsak, milletin aynasındaki aksimize bakarak yapıyoruz.”
Önceki günkü Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bazı illerde nöbet deÄŸiÅŸimine gittiklerini anlatan ErdoÄŸan, “Kendi takvimimiz ve harekat planımız çerçevesinde baÅŸka tasarruflarda da bulunacağız. Sabırla, kararlılıkla ve basiretle yöneteceÄŸimiz süreç neticesinde inÅŸallah milletimizin bizden beklediÄŸi deÄŸiÅŸimi gerçekleÅŸtireceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
AK Parti’nin, siyasi partilerden bir parti olmadığını dile getiren ErdoÄŸan, “Biz, kökü mazide, gözü atide olan bir dava hareketiyiz. BaÅŸkaları gibi kırarak, dökerek, dışlayarak, tüm faturayı birilerine keserek siyasette yol yürümek bize yakışmaz. AK Parti davasına inanmış, bu partiye emek vermiÅŸ, gönül vermiÅŸ her bir kardeÅŸimizin katkısına ihtiyacımız var. Birilerinin, adeta dört gözle AK Parti’den tuÄŸla koparmayı beklediklerini çok iyi biliyoruz. Allah’ın izniyle bunlara umdukları o fırsatı vermeyeceÄŸiz. Siyasetin bir bayrak yarışı olduÄŸunu aklımızdan çıkarmadan, daha çok çalışarak ülkemizi ve partimizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.
Yaz mevsimini, baÅŸta milletle kucaklaÅŸma olmak üzere her açıdan dolu dolu geçirmeyi arzu ettiklerini belirten ErdoÄŸan, “Niyet hayr, akıbet hayr diyoruz.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı
CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, NATO Genel SekreterliÄŸine seçilen Mark Rutte ile telefonla görüşmesine iliÅŸkin, “Washington’da görüşeceÄŸiz, bir araya geleceÄŸiz. O da ‘Washington’u beklemeden ben Türkiye’ye ziyarete geleceÄŸim’ dedi.” ifadelerini kullandı.
ErdoÄŸan, partisinin TBMM’deki grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtladı.
Grup toplantısında kullandığı, “Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir.” ifadesi üzerine, CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel’in yaptığı, “Yumruklarımız sıkılı olmayacak, el sıkışmaya, selamlaÅŸmaya, müzakereye devam edeceÄŸiz.” açıklaması sorulan ErdoÄŸan, “Söyleyeceklerimi söyledim zaten. Onun dışında bir ÅŸey söylemeye gerek yok.” dedi.
NATO Genel SekreterliÄŸine Mark Rutte’nin seçilmesi hatırlatılarak, “Yeni NATO Genel Sekreterinden bir beklentiniz var mı?” diye sorulan ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:
“Yarım saat önce Rutte’yi tebrik ettim. ‘Hayırlı olsun’ dedim. Washington’da görüşeceÄŸiz, bir araya geleceÄŸiz. O da ‘Washington’u beklemeden ben Türkiye’ye ziyarete geleceÄŸim’ dedi.”
Kaynak: AA
