Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışına giden doktorlar hakkında, “Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum.” dedi.

Erdoğan, “Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleştirilecek.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm sağlık mensuplarının muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin uygulamaları nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi kurul iznine bağlı olacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesi temin edilecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir. Şimdi bu ligin de zirvesinde yer almanın mücadelesini veriyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir