Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerde gençlerimizden en büyük desteği biz aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçimlerde gençlerimizden en büyük desteği biz aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçimlerde gençlerimizden en büyük desteği biz aldık

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Seçimlerde iddia edilenin ve sanılanın aksine gençlerimizden en büyük desteÄŸi biz aldık.” dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸpınar Kültür, EÄŸitim ve Sosyal Destek Kampı’nda düzenlenen Adıyaman Gençlik BuluÅŸması’ndaki konuÅŸmasında, deprem bölgesindeki ilk ziyaretine tekrar gençlerle baÅŸlamak istediÄŸini belirtti.

“Sizlerden aldığımız enerjiyle destekle Adıyaman’ıyla KahramanmaraÅŸ’ıyla Hatay’ıyla Gaziantep’iyle Malatya’sıyla Sivas’ıyla deprem bölgesi ÅŸehirlerimizi yeniden gezeceÄŸiz.” diyen ErdoÄŸan, ülkenin yaÅŸadığı en büyük afet olan 6 Åžubat depremlerinden itibaren bölgede olduklarını dile getirdi.

ErdoÄŸan, “Tabii biz birileri gibi buraları deprem turisti edasıyla gezmiyoruz. Arama kurtarma çalışmalarından itibaren adım adım yapılan her iÅŸi takip ediyor, hiçbir eksiÄŸe, hiçbir gecikmeye mani olmaması için çalışıyoruz.” diye konuÅŸtu.

Bakanlarla kurumlarla belediyelerle sivil toplum kuruluÅŸlarıyla gönüllülerle ve Cumhur İttifakı’nın mensuplarıyla depremzedeleri yalnız bırakmadıklarını vurgulayan ErdoÄŸan, gençlerin bu süreçte gösterdiÄŸi samimi gayretin, sergilediÄŸi özverili çalışmaların yakın ÅŸahidi olduklarını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ülkemizde birileri gençleri hep küçümseyerek, onlara hep karamsarlık aşılayarak kendilerince sizlerle aramızı açmaya çalıştılar. Halbuki biz, siyasi hayatımız boyunca hem gençlerle yol yürümüş, her mücadelemizi onlarla vermiÅŸ birisiyiz. Onlar gençlerimizi, harflerle etiketlendirerek ufuklarına sınır çizmeye çalışırken biz teknolojiyle, sporla, sanatla, kültürle hep gençlerimizin vizyonunu geniÅŸletmek için çalıştık. Hamdolsun gittiÄŸimiz her yerde bunun neticelerini de alıyoruz.

‘TEKNOFEST gençliÄŸi’ dedik. Sadece son etkinlikteki yarışmalara 1 milyon gencimizin iÅŸtirak ettiÄŸi haberiyle sevindik. ‘Türkiye Yüzyılı gençliÄŸi’ dedik. Seçimlerde iddia edilenin ve sanılanın aksine gençlerimizden en büyük desteÄŸi biz aldık. ‘Özgüven sahibi gençlik’ dedik. Spordan bilime her alanda dünyanın dört bir yanında onların baÅŸarılarıyla gururlandık. Bugün de burada 1500 gencimizle birlikteyiz.”

Adıyaman’da kütüphanesiyle, atölyeleriyle, spor alanlarıyla, derslikleriyle, Özbek çadırlarıyla adeta bir hayat okulu kurulduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, kültür, eÄŸitim ve destek kampının çocukların ve gençlerin hem eÄŸitimlerine destek verdiÄŸini hem de onları hayata hazırladığını kaydetti.

Gençlerin gözlerindeki ışıltının kendilerine daha çok çalışma, büyük mücadelelere girme azmi verdiÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, “Gençlerimizden aldığımız enerjiyle üzerine ülkemizin geleceÄŸini inÅŸa edeceÄŸimiz deÄŸerleri, deprem bölgesindeki ÅŸehirlerimizde kuruyoruz. Bu çerçevede savunma sanayi sektörünün önemli üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Mesela Adıyaman’da kablo ve konnektör üretim tesisi kuruyor, yazılım kampüsü oluÅŸturuyoruz. EÄŸitimde bazı yaÅŸ gruplarında OECD ortalamasının üzerine çıkmamız, bazılarında bunu yakalamak üzere olmamız doÄŸru istikamette gittiÄŸimize iÅŸaret ediyor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Türkiye’yi adım adım beraberce ÅŸekillendireceÄŸiz”

Mesleki eğitimde adeta sessiz bir devrim gerçekleştirildiğini, bir dönem kasıtlı şekilde örselenen, itibarı sarsılan, cazibesi ortadan kaldırılan mesleki eğitimin yeniden hak ettiği yere getirildiğini belirten Erdoğan, kamptaki etkinliklerin bile gençlerin çağın ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini geliştirmek için ne kadar iştahlı olduğunu göstermeye yeterli olduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki dönemde gençlerimizin önündeki alternatifli eÄŸitim imkanlarını sadece geniÅŸletmekle kalmayacak aynı zamanda dünya ile rekabet edecek ÅŸekilde kaliteyi de yükseltmeye odaklanacağız. GeçmiÅŸte yetiÅŸmiÅŸ insanlarını dışarıya kaptıran Türkiye’den, artık hem kendi evlatları hem de dışarıdan yetiÅŸmiÅŸ bireyler için cazip bir ülke haline geldik. İnÅŸallah önümüzdeki dönemde büyük ve güçlü Türkiye’yi adım adım beraberce ÅŸekillendireceÄŸiz. Gençler unutmayın, hep söylüyorum. Biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Türkiye’nin geleceÄŸi sizlersiniz. CumhurbaÅŸkanı olarak vazifem sizlere hayallerinizi, en kolay ÅŸekilde hayata geçirebileceÄŸiniz bir Türkiye bırakmaktır.”

“Mecliste artık sizlerin yaÅŸlarında temsilcileriniz var”

Gençliklerini ülkenin zor zamanlarında yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, kendilerinden önceki neslin ise çok daha zor şartlarda mücadele verdiğini aktardı.

Bir önceki neslin de Milli Mücadele nesli olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Vatan topraklarını hangi ÅŸartlarda düşmandan kurtardığımızı, son devletimiz cumhuriyetimizi nasıl kurduÄŸumuzu unutmamalıyız. Cumhuriyetimizin ilk asrı boyunca da neler yaÅŸadığımızı hatırımızdan asla çıkarmamalıyız. Bunun için tarihine, ecdadına, deÄŸerlerine, kültürüne baÄŸlı bir gençliÄŸin öneminin altını her fırsatta çiziyoruz. Nereden geldiÄŸimizi bilmezsek nerede durduÄŸumuzu da nereye gittiÄŸimizi de bilemeyiz. Çok deÄŸil, çeyrek asır öncesinin Türkiye’siyle bugünkü Türkiye’nin arasında adeta çaÄŸ farkı olduÄŸunu bilmezsek niçin ‘Türkiye Yüzyılı’ dediÄŸimizi kavrayamayız.

Bugün sırf bölgeden istedikleri oyu alamadılar diye depremzedelere etmedik hakareti bırakmayanların dün milletimize neler çektirdiklerini bilmezsek yarınlarımıza güvenle bakamayız. Gençlerimizden isteÄŸim, elinizin altındaki sınırsız bilgi kaynaklarını doÄŸru ve güvenilir referanslara dayalı olarak tüm bu söylediklerimi teyit etmek için kullanın. Bunu yaptığınızda göreceksiniz ki söylediklerimizin eksiÄŸi var, fazlası yok.”

Bazılarının siyaseti sadece kendi kiÅŸisel hedeflerine ulaÅŸmak için yaptığını, bunu baÅŸaramayınca da her türlü çirkefliÄŸi sergiliyor olabildiÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. En büyük eserimizin de iÅŸte bugün burada olduÄŸu gibi sizlerin hayatın her alanında geliÅŸiminize fırsat saÄŸlamak olduÄŸuna inanıyorum. Mecliste artık sizlerin yaÅŸlarında temsilcileriniz var. İnÅŸallah önümüzdeki seçimlerde sizlerin arasından çıkacak temsilcileri de parlamentoda göreceÄŸiz. Tek başına bu bile bizim gençlerimize ne kadar güvendiÄŸimizin, inandığımızın iÅŸaretidir.” diye konuÅŸtu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“GençliÄŸine güvenmeyenden geleceÄŸini teminat altına almak gibi bir ÅŸey olmaz”

Bir gencin, “14 Mayıs seçimlerinden sonra millet devletine olan teveccühünü bu büyük afete raÄŸmen gösterdi. Bu sonucu hazmedemeyen bazı kesimler bizleri rencide eden cümleler kullandı. Biz bunların yargı karşısında ceza almasını sizden rica ediyoruz.” talebi üzerine ErdoÄŸan, bu durumun aynı ÅŸekilde kendilerini de rencide ettiÄŸini söyledi.

Milletin bu kiÅŸilere 14 Mayıs’ta gereken dersi ilk etapta verdiÄŸini belirten ErdoÄŸan, “Bitmedi, inÅŸallah 28 Mayıs’ta bunlara belini doÄŸrultamayacakları bir dersi de vermesi lazım. Zira 50 bin ÅŸehidimizin üzerine bu ÅŸekilde saygısızlık, bu ÅŸekilde edepsizlik yapılamaz. Maalesef bunlar ama televizyon kanallarıyla ama farklı mecralarda yazılı, görsel hep depremzedelerimize 11 vilayette hakaretler yaÄŸdırdılar. Bunlar onların yanında kalmayacak. Takipçisiyiz, inÅŸallah gereken dersi de alacaklar.” ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bir gencin “Gençlerin yönetime katılımı konusundaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna, ÅŸu yanıtı verdi:

“Bu konuda bildiÄŸiniz gibi 30 yaÅŸ seçme ve seçilme yaşıydı. Bunu önce 25’e sonra da 18’e düşürmek bize nasip oldu. Bu nedir? Biz gençliÄŸe güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biz Fatih Sultan Mehmet’in, 18 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan ecdadın torunlarıyız. Ne dediler? ‘Parlamentoyu çoluk çocuÄŸa mı bırakacağız?’ dediler. Biz de dedik ki ‘GençliÄŸine güvenmeyenden hiçbir ÅŸey olmaz.’ Cumhur İttifakı olarak da buna yüklendik ve hamdolsun parlamentoda ÅŸu anda çok gençlerimiz var. Åžu anda 24, 25, 28 bu yaÅŸta gençlerimiz var. Biz size inanıyoruz. Åžimdiden önümüzdeki seçimlere hazırlanın, parlamentoda sizleri de oralarda görelim. Devletin kademelerinde sizleri görelim. Sadece öğretmen deÄŸil mühendis, doktor, yazılımcı aklınıza ne gelirse. Çünkü biz gençliÄŸimize inanıyoruz, gençliÄŸimize güveniyoruz. GençliÄŸine güvenmeyenden geleceÄŸini teminat altına almak gibi bir ÅŸey olmaz. Ama ÅŸimdi ilk etap, 28 Mayıs’ta bu depremzedelerimize hakaret eden ahlaksızlara ilk cevabı vermek olsun inÅŸallah.”

“Sizlere ülkemizi bırakacak, yolumuza da devam edeceÄŸiz”

Programda bir genç ErdoÄŸan’a, “Türkiye Yüzyılı’nda gençlere yönelik altyapının geliÅŸtirilmesine yönelik hedefleriniz nelerdir?” sorusunu yöneltti.

Bu konuya iliÅŸkin ÅŸu anda attıkları adımlarda, gençleri gerek üniversitelerde ardından da süratle Türkiye’nin geleceÄŸinde görev üstlenecek kabiliyette yetiÅŸtirmeyi hedeflediklerini vurgulayan ErdoÄŸan, “Bunu yapacağız ki bizler de Türkiye Yüzyılı’nı siz gençlerimize özgüven içerisinde teslim edelim. Bizim buralara tabii kazık çakacak halimiz yok. Biz de size güvenle bakacak, ondan sonra artık ‘Türkiye emin ellerdedir’ diyeceÄŸiz. Sizlere ülkemizi bırakacak, yolumuza da devam edeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, bir gencin TEKNOFEST’in seneye Adıyaman’da yapılması talebi üzerine, “TEKNOFEST yönetimiyle görüşelim, bakalım ÅŸu anda onların yol haritası nedir. EÄŸer onların yol haritası müsaitse inÅŸallah Adıyaman’da böyle bir organizasyonu onlarla planlayalım.” dedi.

Deprem bölgesindeki gençlere yönelik çalışmalardan çok memnun olduÄŸunu belirten bir genç ErdoÄŸan’a “Siz Sayın CumhurbaÅŸkanımızın Adıyaman gençlerinden beklentiniz nelerdir?” sorusunu yöneltti.

Adıyaman gençlerinden beklentilerinin birinci derecede Fen Lisesi’nde okuyup, orayı baÅŸarıyla bitirmeleri ve üniversite imtihanlarında da baÅŸarılı olmaları olduÄŸunu anlatan ErdoÄŸan, “İnÅŸallah üniversiteye girdikten sonra da ‘Ben ülkemin yönetiminde, her kademede görev almaya hazırım’ deyin. Biz sizden öncelikle bunu bekliyoruz ve bunu baÅŸaracağınıza da inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan’ın “Buna hazırsınız deÄŸil mi?” sorusuna gençler “Evet” karşılığını verdi.

Bahçeli ve Erbakan da gençleri selamladı

Program kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da gençlere hitap etti.

Bahçeli, burada yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’nin önemli bir döneminde gençlerle beraber olmaktan büyük gurur duyduÄŸunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da buluşmanın hayırlara vesile olmasını dileyerek, deprem bölgesindeki vatandaşlarla, özellikle de gençlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık yaşadığını ifade etti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da ÅŸifa dileyen Erbakan, “Hem deprem bölgesindeki kardeÅŸlerimizin hem de bütün milletimizin bir kez daha başı saÄŸ olsun. Cenab-ı Allah bir daha böyle felaketlerle bizleri sınamasın. Burada yaraların hızla sarıldığını görmekten dolayı da büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Bu noktada emeÄŸi geçen devletimizin yetkililerine baÅŸta sayın CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere ve bütün milletimizin hayırseverlerine de en içten teÅŸekkürlerimi iletiyorum.” diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir