Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bölgenin kilit ülkesi kimliğiyle öne çıkıyor
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Türkiye, bu kargaÅŸanın ortasında bir istikrar adası olarak takdir topluyor, bölgenin kilit ülkesi kimliÄŸiyle öne çıkıyor.” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu’nda yapılacak AK Parti Erzurum 8. OlaÄŸan Ä°l Kongresi’nde konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Türkiye, bu kargaÅŸanın ortasında bir istikrar adası olarak takdir topluyor, bölgenin kilit ülkesi kimliÄŸiyle öne çıkıyor. Dengeli, itidalli ve hakkaniyetli politikalarla bütün bu muhataralı süreçleri baÅŸarıyla yönettik, yönetmeye de devam ediyoruz.” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “(Muhalefet) Milletle aynı yöne bakmak, aynı sevinci paylaÅŸmak, aynı yolda yürümek yerine rüzgargülü misali yel nereden eserse yönlerini oraya dönüyorlar. AK Parti kaybetsin, AK Parti ve Cumhur Ä°ttifakı yıpransın, gerekirse Türkiye batsın diyecek kadar muvazeneyi yitirmiÅŸ vaziyetteler. Muhalefetin kışkırtmalarına raÄŸmen Suriye krizinde ne kadar isabetli davrandığımızı bugün daha iyi görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Halep’in, Humus’un, Åžam’ın sokaklarında yıllar sonra insanların yüzü gülüyor. 13 yıl sonra Suriyeli kardeÅŸlerimiz geleceklerine umutla bakıyor.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Kendi tecrübelerimizin yanı sıra 2200 yılı aÅŸan geleneÄŸe sahip Türk devlet aklının rehberliÄŸinde planlarımızı yapıyor, adımlarımızı yine buna göre atıyoruz.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı Erzurum’da atlı cirit sporcuları Türk bayraklarıyla karşıladı
AK Parti Erzurum 8. OlaÄŸan Ä°l Kongresi’ne katılmak üzere kente gelen CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı, cirit kulüplerinin atlı sporcuları Türk bayraklarıyla karşıladı.
Kente gelen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a havalimanı yolundaki Erzurum Teknik Ãœniversitesi bölgesinde cirit kulüplerinin atlı sporcuları karşılama programı düzenledi.
Cirit atları ve Türk bayraklarıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı karşılayan sporcular, ayrıca üzerinde “Size kulak vermeyenler, ne bilsin millete olan sevdanızı” yazılı pankart açtı.
Sporcular, atlarıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın konvoyuna da eÅŸlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzergahta kendisini karşılayan aileleri selamladı, çocuklara harçlık ve hediyeler verdi.
Kaynak: AA