Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin elde edeceği katma değerin büyük kısmını refah artıracak çalışmalara kullanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemizin elde edeceği katma değerin büyük kısmını refah artıracak çalışmalara kullanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemizin elde edeceği katma değerin büyük kısmını refah artıracak çalışmalara kullanacağız

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Bundan sonra ülkemizin elde edeceÄŸi katma deÄŸerin büyük kısmını milletimizin refahını artıracak çalışmalara kullanacağız.” dedi.

ErdoÄŸan, partisinin Edirne Selimiye Meydanı’ndaki mitinginde yaptığı konuÅŸmada, Edirne’yi çok sevdiÄŸini ve karşısında bambaÅŸka bir ihtiÅŸam olduÄŸunu söyledi.

Mitinge katılan gençler ve kadınlar ile Edirne’nin tüm ilçelerini ve köylerini selamlayan ErdoÄŸan, “Bahar gelir, yaz gelir. Sayılı gün tez gelir. Edirne’yi sevmeye insan ömrü az gelir. Bir ömür seni sevmeye az gelir Edirne.” ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bir asır baÅŸkentlik yapan, İstanbul’un fethini adım adım hazırlayan Edirne’yle Türkiye Yüzyılı’nda yeni fetih rüyaları görmeye hazırlandıklarını dile getirerek tarih boyunca ÅŸanlı akıncılar çıkaran, bileÄŸi bükülmez pehlivanlar yetiÅŸtiren Edirne’nin desteÄŸi yanlarında olduÄŸu müddetçe Allah’ın izniyle yedi düvele meydan okuyacaklarını belirtti.

Toprağında tabiatın çiçekleri gibi medeniyetin eserlerinin yeÅŸerdiÄŸi Edirne’den aldıkları ilhamla kalkınma hamleleri yürüttüklerini söyleyen ErdoÄŸan, “Dışarıdaki eserlerimize sahip çıktık. Åžairleriyle alimleriyle sanatkarlarıyla Selimiye gibi bir dünya ÅŸaheseriyle dünyaya medeniyet dersi veren Edirne’yle ruhumuzu besledik.” diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, Selimiye Camisi’nin restorasyonunu yaptıklarını hatırlatarak “İnÅŸallah yeniden bütün haÅŸmetiyle bütün azametiyle Selimiye Camii tüm dünyaya örnek olacak.” dedi.

“Hepsiyle kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkların utancıyla eveleyip geveliyorlar”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Edirne’nin Rumeli’den dönüş acılarını hiçbir zaman aklından çıkarmadığını, Rumeli’ye asla elveda demediÄŸini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bunun için Edirne, ülkesinin bütünlüğüne, milletinin birliÄŸine, bayrağında ve ezanında sembolleÅŸtirdiÄŸi istiklaline göz dikenleri asla affetmez. Görüyorsunuz deÄŸil mi? CHP miting yapıyor, meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor? ‘DiÅŸe diÅŸ, kana kan’ diye slogan atıyor. Bölücü terör örgütünün her gün yeni bir elebaşı çıkıp bay bay Kemal’e destek açıklaması yapıyor. Edirne’de yatan ve elinde 51 vatandaşımızın kanı olan Selo cezaevinden destek mesajları yaÄŸdırıyor. Devamlı malum ziyarete geliyorlar. Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler CHP’nin reklam ajansı gibi çalışıyor. Her gün bir yabancı dergide, gazetede, bizim aleyhimize bay bay Kemal’in lehine kapaklar yapılıyor manÅŸetler atılıyor. Avrupa’sından Amerika’sına her yerden koalisyon masasına destek yağıyor. Bütün bunlara CHP yönetiminden, koalisyonun diÄŸer ortaklarından herhangi bir itiraz geldiÄŸini duydunuz mu? Bölücülere dönüp ‘Siz kim oluyorsunuz da bize oy istiyorsunuz.’ diyeni gördünüz mü? FETÖ’cülere dönüp ‘Siz ülkenize ihanet ettiniz, kesin sesinizi.’ diyeni gördünüz mü? Yabancı medyaya dönüp ‘Bizim seçimimizden size ne’ diyeni gördünüz mü? Tam tersine hepsiyle de kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkların utancıyla sürekli eveleyip geveliyorlar.”

“Kimine bakanlık, kimine cezaevlerini boÅŸaltma sözü verdiler”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “NeymiÅŸ İmralı’nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan’ı dışarı çıkaracaklarmış, Selo’yu dışarı çıkaracaklarmış. ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığına devam ettiÄŸi sürece hakkı, hukuku, adaleti biz size teslim etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı adayı ve CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun kimine de kamudan attıkları militanları devlete doldurma sözü verdiÄŸini belirten ErdoÄŸan, “Kimine ekonomimizi tefecilere teslim sözü vermiÅŸler. Hani 300 milyar dolar Londra tefecilerinden alacak ya öyle bir söz vermiÅŸ. Sen avucunu yalarsın avucunu. Senin gibilere bu tefeciler para vermez. Kimine de savunma sanayi projelerini bitirme sözü vermiÅŸler. Hatta adı TEKNOFEST’le sembolleÅŸen Atatürk Havalimanı’nı Amerikalılara devretme sözü vermiÅŸler.” diye konuÅŸtu.

VatandaÅŸlara, Atatürk Havalimanı’nda dün gerçekleÅŸtirilen “Büyük İstanbul Mitingi”ni hatırlatan ve 1 milyon 700 bin kiÅŸinin katıldığını söyleyen ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“Bizler de Cumhur İttifakı’na kimlerin saldırdığına, bay bay Kemal’i ve koalisyon masasını kimlerin desteklediÄŸine baktığımızda tablo tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. DeÄŸerli kardeÅŸlerim dünkü İstanbul mitingini gördünüz. Bu kadar insanı bir araya, ülke sevgisinden, bayrak sevgisinden, ezan sevgisinden, evlatlarının geleceÄŸine sahip çıkma duygusundan baÅŸka ne getirebilir? GittiÄŸimiz her ÅŸehirde milletimiz bizi geçtiÄŸimiz sokaklardan, miting meydanına kadar her yerde geçmiÅŸte görülmemiÅŸ kalabalıklarla baÄŸrına basıyorsa iÅŸte tüm bu hakikatleri gördüğü için.”

“AÄŸzından yalandan baÅŸka bir ÅŸey çıkmayan birine ülke emanet edilir mi?”

Erdoğan, Kırklareli mitinginde de 20 bin kişiyle buluştuğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Bugüne kadar aÄŸzından yalandan baÅŸka bir ÅŸey çıkmayan, namus ÅŸeref sözü diyerek verdiÄŸi teminatların ertesi gün tam tersini yapan birine bu ülke emanet edilir mi? KurduÄŸu masayı, bizzat kendi ortaklarının kumar masası olarak tarif ettiÄŸi birine bu ülke emanet edilir mi? Masadaki ortaklarını orada tutabilmek için rüşvet kabilinden makamlar dağıtan birine bu ülke emanet edilir mi? SöylediÄŸi ÅŸeylerden haberi olmayan, vaat diye anlattıklarının yarısı yapılmış yarısı da saçma sapan iÅŸlerden ibaret birine bu ülke emanet edilir mi? Daha önemlisi aile yapımızı, gözümüzün nuru evlatlarımızın geleceÄŸini LGBT türü sapkınların eline bırakmaya… CHP, LGBT’ci mi? İYİ Parti LGBT’ci mi? HDP LGBT’ci mi? Yanındakiler LGBT’ci mi? Åžimdi gelelim bize. AK Parti’ye LGBT girebilir mi? MHP’ye girebilir mi? Cumhur İttifakı’nın diÄŸer ortaklarına LGBT sızabilir mi? Çünkü bizde aile kurumu kutsal. Aile kurumumuza bu tür lekeyi sürdürmeyiz.”

ErdoÄŸan’ın, “Gençler, hanımlar isterseniz gelin ÅŸimdi bay bay Kemal’in ve koalisyon masasının ne olduÄŸunu görüntülü olarak izleyelim.” sözlerinin ardından muhalefetin konuÅŸmalarından kesitlerin yer aldığı video alandaki vatandaÅŸlara izletildi.

Videoda, Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun “Hiçbir işçinin iÅŸine son vermeyeceÄŸiz. Namus sözü veriyorum ve garanti veriyorum.” sözlerinin duyulduÄŸu esnada ErdoÄŸan, “Nerede namus sözü? Namus var mı ki sözü olsun.” dedi.

ErdoÄŸan, videoda yer alan YeÅŸil Sol Parti AÄŸrı Milletvekili adayı Sırrı Sakık’ın “Biz masada oturup yüz yıllık Cumhuriyet’i deÄŸiÅŸtireceÄŸiz.” sözleri üzerine ise “Yüz yıllık Cumhuriyet’imizi deÄŸiÅŸtireceklermiÅŸ.” ifadelerini kullandı.

Görüntüde, PKK’lı teröristlerin yer aldığı “Terör arananlar” listesinin görüldüğü sırada ErdoÄŸan, “Terörist baÅŸlarını görüyor musunuz?” diye sordu.

“15 Temmuz gecesi FETÖ’cüler beni öldürmek için havalimanında yerlerini almışlardı”

Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesinden kesitler izlettirilirken, şunları söyledi:

“15 Temmuz akÅŸamı ben Atatürk Havalimanı’na gelmeden önce beni ve ailemi öldürmek için bu FETÖ’cüler Atatürk Havalimanı’nda yerlerini almışlardı. Benden 1,5 saat önce bay Kemal, FETÖ’cülerin vasıtasıyla tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediye BaÅŸkanı’nın evine gitti. Utanmadan, sıkılmadan ‘Haberim olsa beklerdim.’ diyor. On binlerce İstanbullu orada beklerken, sen o on binlerce İstanbulluyu görmedin mi? Adamın hayatı yalan. Adamın böyle bir düşüncesi yok. Bakırköy Belediye BaÅŸkanı’nın evine git, oradan kahveyi yudumlayarak geliÅŸmeleri izle. Acaba ne zaman öldürecekler? Uçaklar önümüzden geçiyor, geçiyor. Devamlı üstümüzden pik yapıyorlar. Rabb’im isterse sular büklüm büklüm vurulur.”

“Unutmayın Rabb’imiz ne buyuruyor?” diyen ErdoÄŸan, Al-i İmran Suresi’nin 54. ayetini okuyarak “Her hesabın üzerinde, her tuzağın üzerinde Allah’ın hesabı vardır. Allah’ın tuzağı vardır. Ona tuzak olmaz.” dedi.

Milletinin muhalefete deÄŸil ülkeyi, günahını bile vermeyeceÄŸini kaydeden ErdoÄŸan, “İnÅŸallah 14 Mayıs’ta Edirne’nin de bu kumar masasına hak ettiÄŸi cevabı sandıkta vereceÄŸine inanıyorum. Hani, Edirne türküsünde ne var? ‘Ayılana gazoz, bayılana limon.’ Öyle mi? İşte 14 Mayıs sabahı bunların limona çok ihtiyacı olacak. Hani bunların sokaÄŸa attıkları limonlar var ya onları bunlar için hazırlayalım.” diye konuÅŸtu.

“Bilhassa teknolojik imkanların böylesine geliÅŸtiÄŸi bir dönemde artık bu numaralar bayatladı”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Millet İttifakı’nın kaybedeceÄŸini anlayınca ÅŸimdiden çamura yatmaya baÅŸladığını belirterek ÅŸunları kaydetti:

“Her partinin temsilcinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaların üzerine sanki bunu bilmiyormuÅŸ gibi gölge düşürmeye kalkıyorlar. Bilhassa teknolojik imkanların böylesine geliÅŸtiÄŸi bir dönemde artık bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp bundan sonra da utanmadan ÅŸehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İşte dün İstanbul’u gördünüz. Bir milyon 700 bin insan Atatürk Havalimanı’ndaydı. Milleti tahrik ederek buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yaÅŸayacakları hezimete ÅŸimdiden kılıf arıyorlar.”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler CHP’nin reklam ajansı gibi çalışıyor.” dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp, ondan sonra da utanmadan ÅŸehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Milleti tahrik ederek, buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yaÅŸayacakları hezimete ÅŸimdiden kılıf arıyorlar.” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Edirne’deki mitinge dair resmi rakamları aldığını ifade ederek, toplam 25 bin kiÅŸinin katıldığını aktardı.

Dik durduklarını ve dikleÅŸmediklerini belirten ErdoÄŸan, “Ama ÅŸu 25 bin bütün ahbab-ı yaran, ne var ne yok hepsiyle görüşerek inÅŸallah sandığa taşıyıp ve haftaya pazar günü sandıkları patlatmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam diyor muyuz? Aynı senaryoyu bir önceki seçimlerde de bunlar sahnelediler ama bu sefer baÅŸaramayacaklar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Ezeli ve ebedi kardeÅŸliÄŸimize leke süremeyecekler. Sizlerden ricam, 14 Mayıs’ta sandıklara iyi sahip çıkmanızdır.” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sadece bunun da yetmeyeceÄŸini vurgulayarak, vatandaÅŸlardan 14 Mayıs’a kadar hala tercihi konusunda kafası karışık en az bir komÅŸu ve akrabayı “Türkiye Yüzyılı” safına katmalarını istedi.

“Buna hazır mıyız?” diye soran ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“Aynı ÅŸekilde sizlerden telefon rehberinizi karıştırıp, her gün 5-10 ahbabınızı arayarak, kendisine 14 Mayıs’ın önemini anlatıp, selamımla desteÄŸinizi istemenizi bekliyorum. Åžimdi buradan serhat ÅŸehrimizde dinlenen öyle bir söz verin ki vatanın diÄŸer ucu Kars’tan dahi duyulsun. Hazır mıyız? Edirne, 14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceÄŸine sahip çıkıyor muyuz? Edirne, 14 Mayıs’ta 21 yıllık katılımlarınızı daha da ileri taşıyor muyuz? Edirne, 14 Mayıs’ta ‘Türkiye Yüzyılı’nın inÅŸası için ‘Bismillah’ diyor muyuz? Edirne, 14 Mayıs’ta ‘Türkiye Yüzyılı’ için doÄŸru adımlarla yola devam diyor muyuz? MaÅŸallah. Trakya’nın kadim ÅŸehri Edirne’ye de böylesi yakışır.”

“21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını, ülkenin 81 vilayetinin hiçbirini diğerinden ayırmadan, 85 milyon vatandaşın hiçbirini dışlamadan eser verdiklerini ve hizmet götürdüklerini söyledi.

“Edirne’deki tarihi eserlerin dili olsa da konuÅŸsalar acaba bunları ayaÄŸa kim kaldırdı?” diyen ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu:

“Allah ÅŸahittir ki sizler ÅŸahitsiniz ki ülkemize asırlık demokrasi ve kalkınma atılımları yaptırmak için canla baÅŸla çalıştık. Üstelik bu mücadeleyi önümüze çıkartılan nice engellere, kurulan nice tuzaklara, oynanan nice oyunlara raÄŸmen yürüttük. Terör örgütlerinden, darbecilere kadar her aracı kullandılar. Milli iradenin bileÄŸini bükemeyince ekonomik tuzakları devreye soktular. Bu ülkenin ekonomisini mahvetme tehditleri savuranlar oldu. Ayrıca salgından savaÅŸa kadar küresel krizlerin yol açtığı sıkıntılarla da boÄŸuÅŸtuk.”

ErdoÄŸan, buna raÄŸmen hep dimdik ayakta kalmayı baÅŸardıklarının altını çizerek, “Gıdadan kiraya, hayat pahalılığı baÅŸta olmak üzere milletimizin günlük hayatında yaÅŸadığı sıkıntıların farkındayız. Türkiye’nin asırlık sorunlarını nasıl biz çözüme kavuÅŸturduysak, İnÅŸallah bu sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceÄŸiz. Ne diyor o güzel Edirne türküsünde? ‘Annemin yelkeni olsa açsa da gelse, Babamın bir atı olsa binse de gelse. KardeÅŸlerim yolları bilse de gelse, Uçan da kuÅŸlara malum olsun, ben annemi özledim, Hem annemi hem babamı ben köyümü özledim.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yaptıkları yollar, köprüler, tüneller, tren hatları ve havalimanlarıyla bu türkülerdeki özlemleri dindirdiklerini aktardı.

“Altyapı yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık”

Ülkeye 21 yılda neler kazandırıldığını anlatan videonun ardından sözlerine devam eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu görüntüleri seyrettikten sonra bilhassa gençlerimizin aklına şöyle bir soru gelebilir. ‘Hepsi tamam da biz zaten bunların içinde doÄŸduk. GeleceÄŸimize faydası ne olacak?’ Haklı bir soru. Hemen cevabını vereyim. Türkiye, 21 yıldır kazancını altyapı yatırımlarına harcadı. 21 yıldır kazancını altyapı yatırımlarına harcarken Türkiye modern dünyada farklı bir yere ulaÅŸtı. EÄŸitimden saÄŸlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, spordan konuta her alanda kendisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiÄŸi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak yatırımlar yaptık. Artık altyapı yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık.”

ErdoÄŸan, bundan sonra ülkenin elde edeceÄŸi katma deÄŸerin büyük kısmını milletin refahını artıracak çalışmalara kullanacaklarını vurgulayarak, “Nedir bu? Karadeniz gazıyla buna hemen baÅŸladık. Gazımızı devreye alır almaz ilk ay konutlardaki tüm tüketimi ücretsiz yaptık. Tamam? Åžu anda ücretsiz doÄŸal gaz kullanıyor muyuz? Faturalarınızın altındaki notu gördünüz deÄŸil mi? Bununla yetinmiyor, 1 yıl boyunca da mutfak ve sıcak su kullanımına denk gelen 25 metreküplük kısmı faturalardan düşüyoruz. Gabar’da bulduÄŸumuz kaliteli petrol bize o bölgenin 40 yıldır niçin terör örgütlerinin saldırısı altında kaldığını gösterdi. Terörü bitirir bitirmez, petrolü bulduk ve kullanmaya baÅŸladık.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

“Yıllık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceÄŸiz”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, savuma sanayi projelerinin her birinin ülkeye çok önemli gelir kazandıran kaynaklara dönüşmeye baÅŸladığına iÅŸaret ederek, “Böylece savunma sanayi projelerimizi engellemek amacıyla niçin bu kadar uÄŸraÅŸtıklarını da görmüş olduk.” dedi.

Tüm bu gelişmelerle ortaya çıkacak yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletin emrine vereceklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletimizin tüm imkanlarıyla, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin, çalışanlarımızın, esnafımızın, çiftçimizin velhasıl milletimizin yanında daha güçlü ÅŸekilde yer alacağız. Bu doÄŸrultuda atacağımız adımlardan biri de sermayesi, enerji gelirimizden saÄŸlanacak Aile ve Gençlik Bankası kurmak. Bay bay Kemal, senin o yalanlarından, Londra’dan tefecilerden 300 milyar dolar alacakmış. İnanıyor musunuz? Ev hanımlarımızın emekliliÄŸine, primlerinin üçte birini buradan ödeyerek, destek vereceÄŸiz. EÄŸitimden istihdama, kendi iÅŸini kurmadan evliliÄŸe her konuda hibe ve kredi vererek, gençlerimizin geleceÄŸini beraberce inÅŸa edeceÄŸiz. Aile kurumumuzu sapkın akımlardan korumak, evlatlarımıza güvenli yarınlar kurmak için de bu kaynaÄŸa baÅŸvuracağız.”

“Ülkeyi 21 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle büyütürken elbette Edirne’yi ihmal etmedik”

ErdoÄŸan, ülkeyi 21 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle büyütürken elbette Edirne’yi ihmal etmediklerini söyledi.

Edirne’ye 46 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptıklarını aktaran ErdoÄŸan, eÄŸitimde 965 yeni derslik inÅŸa ettiklerini, Gençlik ve Spor’da 7 bin 774 kiÅŸi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, farklı dallarda toplam 41 spor tesisi kazandırdıklarını anlattı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için toplam 2 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını kaydeden Erdoğan, sağlıkta 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi dahil 12 hastane ve 33 sağlık tesisi yaptıklarını, yatak kapasitesi 260 olan Uzunköprü Devlet Hastanesinin inşaatının sürdüğünü bildirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, TOKİ vasıtasıyla 6 bin 200 konut inÅŸa ettiklerini, ÅŸimdi de “İlk Evim” projesiyle 1362 konut yapacaklarını, “İlk Arsam” projesiyle de 8 bin altyapısı hazır arsa vereceklerini belirterek, şöyle devam etti:

“UlaÅŸtırmada 70 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 270 kilometreye çıkardık. Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun biten kesimlerini trafiÄŸi açtık, kalanlarını da tamamlıyoruz. TEM Edirne-KaraaÄŸaç baÄŸlantı yolu ile tarihi Uzunköprü restorasyonuna devam ediyoruz. İstanbul, Edirne, Kırklareli ve TekirdaÄŸ’ı birbirine baÄŸlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin yapımı etaplar halinde sürüyor. Bu hat üzerinde Edirne ve Kapıkule istasyonları olacak. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate inecek.”

Edirne’ye 8 baraj, 3 içme suyu tesisi, 50 sulama tesisi, 5 arazi toplulaÅŸtırma, 115 taÅŸkın koruma tesisi, 32 gölet ve 3 atık su arıtma tesisi inÅŸa ettiklerini kaydeden ErdoÄŸan, “Edirne’de 628 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık yaklaşık 2 milyar lira zirai gelir artışı saÄŸladık. İnÅŸaat safhasındaki 12 sulama tesisimizle 561 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Edirneli çiftçilerimize 5 milyar lira tarımsal destek verdik.” diye konuÅŸtu.

Şehirde 3 yeni organize sanayi bölgesi ve bir teknokent kurduklarını aktaran Erdoğan, Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarını modernize ederek şehirdeki ticaret hacminin potansiyelini arttırdıklarını vurguladı.

“Pazar gününe kadar durmak yok”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, harabe durumundaki Edirne Sarayı’nı ecdadın hatırasına uygun ÅŸekilde restore ettiklerini, enerjide ise 98 bin abonesi olan ÅŸehrin nüfusunun yüzde 76’sına doÄŸal gaz kullanma imkanı sunduklarını dile getirdi.

Mitingde AK Parti’nin ülkeye kazandıracağı hizmetlere iliÅŸkin bir videonun gösterilmesi üzerine ErdoÄŸan, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Nasıl buldunuz, iyi mi? Ben size inanıyorum. Herhalde siz de bize inanıyorsunuz. Ama pazar gününe kadar durmak yok, durmak yok. Bütün ulaÅŸabildiÄŸiniz yakınlarınıza, dostlarınıza ulaÅŸmalısınız. Bunlar kitapsız, bunlar dinsiz. Kandil’den ezansız bu ahlaksızlar bay bay Kemal’e ne yapıyor? Destek veriyor. Selo, o da öyle. Åžimdi bunlara gereken cevabı, biz şöyle kaldıralım ellerimizi… Büyük coÅŸkuyla hepsi duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeÅŸ olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Hadi bakalım. Bu seçimde Edirne’den milletvekilleri sayısını arttırıyor muyuz? Bunu baÅŸarıyor muyuz? Ben size inanıyorum. Sizde de bu aÅŸkı görüyorum. SaÄŸ olun, var olun.”

Kürsüye boynunda KeÅŸanspor atkısıyla çıkan ErdoÄŸan, eÅŸi Emine ErdoÄŸan’la vatandaÅŸları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, partisinin Edirne milletvekili adayları ve il teşkilatıyla da katılımcılara selam verdi.

“Duyanlara duymayanlara” ÅŸarkısına eÅŸlik eden ErdoÄŸan, bu sırada, “Biz Edirne’yi çok seviyoruz. 14 Mayıs akÅŸamı çok daha fazlasıyla seveceÄŸiz. Tamam, çok çalışıyoruz. Sizlerden müjde bekliyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullanarak, buradan TekirdaÄŸ’daki mitinge geçeceÄŸini söyledi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir