Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Umurzakov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Umurzakov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Umurzakov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov ile görüştü. Oktay, Umurzakov ile iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasında çok yönlü iş birliğini genişletme koordinasyon toplantısına katıldı.

Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu 6. Toplantısı’nın yapılacağı otelde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov, ikili baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Daha sonra görüşmeye, Özbekistan Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı heyetleri ile Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar katıldı.

Umurzakov, Özbekistan’a gerçekleştirdikleri ziyaret dolayısıyla Oktay’a teşekkür ederek, “Ata yurda hoş geldiniz” dedi.

Gösterdikleri misafirperverlikten ötürü Umurzakov’a teşekkür eden Oktay ise Özbekistan’da bulundukları andan itibaren kendilerini öz yurtlarında hissettiklerini dile getirdi.

Oktay, Özbekistan’daki Türk iş insanlarıyla bir araya geldi

Oktay,  Umurzakov ile iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasında çok yönlü iş birliğini genişletme koordinasyon toplantısına katıldı.

Türk iş insanlarının Özbekistan’a yaptıkları yatırımlar ve yeni iş imkanlarının ele alındığı toplantıda, katılımcı şirketlerin bu ülkedeki iş süreçlerinin hızlandırılmasına ve iyileştirilmesine yönelik değerlendirmelerde de bulunuldu.

Toplantıda, Özbekistanlı bakanlar ile Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar da yer aldı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir