CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Altun’dan HDP’nin kapatılması istemli davaya iliÅŸkin açıklama
CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, “HDP’nin terör örgütü PKK ile organik baÄŸları olduÄŸu inkar edilemez bir gerçektir.” ifadesini kullandı.
CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Bekir Åžahin’in, Anayasa Mahkemesine baÅŸvurarak, HDP’nin kapatılmasını talep ettiÄŸini anımsatarak, ÅŸunları kaydetti:
“HDP’nin terör örgütü PKK ile organik baÄŸları olduÄŸu inkar edilemez bir gerçektir. HDP’nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır.
Bu iliÅŸkinin, HDP’nin kapatılmasını veya bir baÅŸka cezai yaptırıma maruz bırakılmasını gerektirip gerektirmediÄŸi sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi tarafından cevaplandırılacaktır. Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceÄŸine inanıyoruz.”
Kaynak: AA