DEAŞ operasyonunda 22, FETÖ operasyonunda 21 zanlı yakalandı

DEAŞ operasyonunda 22, FETÖ operasyonunda 21 zanlı yakalandı

DEAŞ operasyonunda 22, FETÖ operasyonunda 21 zanlı yakalandı

İstanbul merkezli 5 ilde FETÖ operasyonunda 21 zanlı yakalandı

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı verilen 23 zanlıdan 21’i gözaltına alındı.İstanbul merkezli 5 ilde FETÖ operasyonunda 21 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock‘u kullandıkları tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Ankara, Samsun, Giresun ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında KHK ile ihraç edilmiş 6 kamu personelinin de bulunduğu 23 zanlıdan 21’i yakalandı.

Adreslerdeki aramalarda, birerlik banknot halinde 2 dolar ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 2 zanlının arandığı bildirildi.

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonunda 22 zanlı yakalandı

İstanbul merkezli 2 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 23 şüpheliden 22’si gözaltına alındı.

Halil Demir   |11.02.2022
İstanbul merkezli DEAŞ operasyonunda 22 zanlı yakalandı

İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte DEAŞ adına faaliyette bulunan ve kurban bağışı adıyla yardım toplayarak örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen 23 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Bursa’da 26 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 22’sini yakaladı.

Adreslerdeki aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 1 kişinin ise arandığı bildirildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir