Dışişleri Bakanlığı: Arap Birliğinin kararlarını reddediyoruz
DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Arap Ligi DışiÅŸleri Bakanları Konseyi’nin 3 Mart 2021’de düzenlenen toplantısında ülkemize yönelik alınan mesnetsiz kararları tümüyle reddediyoruz.” denildi.
DışiÅŸleri Bakanlığı, Arap BirliÄŸi DışiÅŸleri Bakanları Konseyi toplantısında Türkiye‘ye yönelik alınan kararların tümüyle reddedildiÄŸini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Arap Ligi DışiÅŸleri Bakanları Konseyi’nin 3 Mart 2021 tarihinde düzenlenen toplantısında ülkemize yönelik alınan mesnetsiz kararları tümüyle reddediyoruz.” ifadesi kullanıldı.
Alınan kararların Arap halkları nezdinde bir karşılığı olmadığı belirtilen açıklamada, “Bazı Arap Ligi ülkelerinin kendi yıkıcı faaliyetlerini örtmek amacıyla ülkemize yönelik kalıplaÅŸmış ithamlarını sürdürmekte ısrar etmesinin, dost ve kardeÅŸ Arap halkları nezdinde karşılığı bulunmadığını esasen Arap Ligi üyeleri de gayet iyi bilmektedir.” deÄŸerlendirmesi yapıldı.
Bazı üyelerin alınan kararlara karşı çıktığı ve ÅŸerh koyduÄŸuna dikkatin çekildiÄŸi açıklamada, “Ãœye ülkeler arasında ÅŸeffaf bir müzakere süreci yürütülmeksizin, çeÅŸitli çevrelerin empoze etmesi sonucunda kabul edilen bu tür kararlara bazı Arap Ligi üyelerinin de karşı çıktığı veya ÅŸerh koyduÄŸu görülmektedir.” ifadesine yer verildi.
“Türkiye, ilkeli ve kararlı tutumuyla bölgesinde ve dünyada güvenlik, istikrar ve huzurun tesisi için en fazla çaba gösteren ülkelerden biridir”
“Türkiye, ilkeli ve kararlı tutumuyla bölgesinde ve dünyada güvenlik, istikrar ve huzurun tesisi için en fazla çaba gösteren ülkelerden biridir.” deÄŸerlendirmesi yapılan açıklamada, Türkiye’nin bölgeye yönelik en önemli öncelikleri arasında Arap ülkelerinin egemenlik ve toprak bütünlüklerinin korunması ile siyasi birliklerinin tesisinin geldiÄŸi vurgulandı.
Açıklamada ayrıca “Arap Ligi’ni asılsız iddialarla ülkemizi hedef almak yerine, Arap halkının huzur, refah ve esenliÄŸini önceliklendirmeye, bölgede güvenlik ve istikrarın tesisine yapıcı katkı saÄŸlamaya bir kez daha davet ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.
Kaynak: AA