DışiÅŸleri Bakanlığı: Tunus’ta Meclis’in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endiÅŸe duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı Tunus'ta Meclis'in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endişe duyuyoruz
DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Tunus’ta halkın iradesini temsil eden Meclis’in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endiÅŸe duyuyoruz” denildi.
DışiÅŸleri Bakanlığı, Tunus‘ta halkın iradesini temsil eden parlamentonun faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endiÅŸe duyulduÄŸunu ve ülkede anayasanın hükümleri çerçevesinde demokratik meÅŸruiyetin en kısa sürede yeniden tesis edilmesinin temenni edildiÄŸini belirtti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Tunus’ta Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 25 Temmuz 2021’de halkın iradesini temsil eden Meclisin faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endiÅŸe duyuyoruz.” ifadesi yer aldı.
Tunus’un bölgede halkın beklentileri doÄŸrultusunda yürütülen demokratik süreç bakımından örnek bir baÅŸarı öyküsüne sahip olduÄŸu vurgulanan açıklamada, ülkenin bu müstesna konumunun ve demokratik kazanımlarının korunmasının Tunus için olduÄŸu kadar bölge için de büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu bakımdan Tunus anayasasının hükümleri çerçevesinde demokratik meÅŸruiyetin en kısa sürede yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz. Demokrasi yolunda bugüne kadar pek çok merhaleyi baÅŸarıyla aÅŸan Tunus halkının, bu sınamanın da üstesinden geleceÄŸine şüphe duymuyoruz. Türkiye, güçlü tarihi baÄŸları bulunan Tunus’un ve kardeÅŸ Tunus halkının yanında yer almaya devam edecektir.”
Kaynak: AA