DoÄŸa Koleji’ni İTÜ aldı
İTÜ, DoÄŸa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve kolejin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularındaki müzakerelerin uzlaÅŸmayla sonuçlandığını duyurdu.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) açıklamasında, Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan üniversitenin, Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı verdiği belirtildi.
Açıklamada, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiÄŸi süreç, DoÄŸa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve DoÄŸa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaÅŸma ile sonuçlanmıştır.” denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Son derece nitelikli öğrenciler yetiÅŸtirmiÅŸ ve modern eÄŸitim altyapısına sahip DoÄŸa Koleji’ni eÄŸitim alanında bir yatırım fırsatı olarak deÄŸerlendiren kurumumuz, kolej bünyesindeki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarına çözüm sunmuÅŸ olmaktan da büyük mutluluk duymaktadır. DoÄŸa Koleji, İTÜ ailesinin gücü ve deneyimiyle geleceÄŸimizin teminatı yavrularımızın yetiÅŸmesinde her zamankinden daha fazla sorumluluk üstlenecektir.
Sürecin başından beri desteklerini esirgemeyen, CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Milli EÄŸitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a şükranlarımızı sunarız. Åžimdi çocuklarımızın geleceklerini düşünme ve öğretmenlerimizle birlikte kaybettikleri zamanı telafi etme vaktidir.”
Açıklamada, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleÅŸen borç yapılandırması ve devrin gerçekleÅŸeceÄŸi yapının en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı duyrulurken, “DoÄŸa Koleji’nin üniversitemiz bünyesine katılımının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eÄŸitim camiamıza hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA