DSÖ, Kovid-19 salgınını “küresel acil durum” olarak nitelendirmeye devam kararı aldı

DSÖ, Kovid-19 salgınını küresel acil durum olarak nitelendirmeye devam kararı aldı

DSÖ, Kovid-19 salgınını küresel acil durum olarak nitelendirmeye devam kararı aldı

Dünya SaÄŸlık Örgütü, Kovid-19 salgınının “küresel acil durum” ÅŸeklinde nitelendirilmeye devam edilmesi yönünde karar aldı.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, 8 Temmuz’da DSÖ Acil Durum Komitesinin, Kovid-19’u görüşmek üzere toplandığı bildirildi.

Toplantıda Kovid-19’un Uluslararası Halk SaÄŸlığı Acil Durumu (PHEIC) kategorisinde deÄŸerlendirilmesi yönünde Komitenin tavsiyede bulunduÄŸu ve bu önerinin kabul edildiÄŸi bildirildi.

Kovid-19 kaynaklı ölümler artıyor

Öte yandan DSÖ’nün Cenevre’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında Örgütün Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, son bir haftada küresel Kovid-19 kaynaklı can kayıplarına deÄŸinerek “Kovid-19 ölümlerinde artan eÄŸilimin, saÄŸlık sistemleri ve saÄŸlık çalışanlarına yarattığı zorluklardan endiÅŸeleniyorum.” dedi.

Ghebreyesus, Omicron varyantının alt varyantları BA.4 ile BA.5’in dünya genelinde vaka sayılarında artışı tetiklemeyi sürdürdüğünü vurgulayarak “Virüsün takibindeki azalma, varyantların nasıl bulaÅŸtığı, hastalığa yol açma ihtimali ve virüse karşı mücadelenin etkililiÄŸinin derecesinin anlaşılmasına engel oluyor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Küresel Kovid-19 vakalarının üst üste 4 haftadır artışta olduğunun altını çizen Ghebreyesus, DSÖ üyesi ülkelere Kovid-19 ile mücadele araçlarından test, genom sıralaması ve aşıyı kullanmayı sürdürme çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir