Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, doğuştan belirli bir simetri ile var olan; dudakları ince, çizgili, kırışık ya da asimetrik olan kişilere diledikleri dudak görünümünü sağlamak için yapılan estetik bir işlemdir. Dudaklarının estetik biçiminden memnun olmayan kişilerin dudaklarını daha dolgun hâle getirmek, simetrik olarak düzeltmek, boyutlandırmak veya gerginleştirmek için yapılan bu uygulama sayesinde estetik bir görünüm oluşması kolayca sağlanabilir. Dudak dolgusu işlemleri hyaluronik asit bazlı dolgular kullanılarak gerçekleştirilir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

İşlem öncesinde yapılan görüşmede hastanın istek ve arzuları dinlenir, ardından yapılan muayene ile bu istek ve arzuların hangi ölçü ve şekillerde yapılacağı, hastaya en uygun olan dolgu şekli gibi durumlar netleştirilerek hastaya sunulur. İşlem öncesinde dudak ve dudak çevrelerine anestezik krem uygulamaları yapılarak bölgenin uyuşturulması sağlanır. Uyuşturma işleminin ardından yaklaşık 15 ila 30 dakikalık bir süre boyunca dudaklara hyaluronik dolgu enjekte edilerek işlemler tamamlanır. Bu süreç oldukça kolay, konforlu ve acısız bir süreçtir. Tüm bu dolgu işlemleri tek bir seansta tamamlanır. Bu işlemlerin genellikle ilkbahar mevsiminde yapılması tavsiye edilir zira kış mevsiminde hava soğukluklarına paralel olarak dudak çatlamaları gibi birçok rahatsız görülebilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek adına en ideal dönem ilkbahardır. Yine de işlemlerin kışın yapılması durumunda dudak nemlendirici kullanılması yeterli olacaktır.

Dudak Dolgusu ile Neler Yapılabilir?

  • Dudaklar dolgunlaştırılır
  • Dudak kontürü belirgin bir hâle getirilir
  • Dudaktaki asimetriler düzeltilir
  • Genel bir dudak şekillendirmesi yapılır

Dudak Dolgusu Kalıcı mıdır?

Dudak dolgusu uygulamasının etkileri vücutta kalıcılık göstermez. Dolgunun kalıcılık ömrü 6 ila 12 ay arasında değişiklik göstermekle birlikte hastalarda genellikle 9-10 aylık bir etki kalımı mevcuttur. Dileyen hastalar etkilerin kaybolması ile birlikte yeniden işlem yaptırarak dolgunluk hâlinin devamlılığını sağlayabilir.

Uygulama Sonrasında Neler Olur?

Diğer tüm dolgu uygulamalarına kıyasla dudak dolgusunda etkiler derhal görülmeye başlar. Dolgu uygulamasını takip eden ilk 3-4 saat boyunca bir şey yiyip içilmemesi gerekir. Bu yüzden dolgu uygulamalarına mutlaka tok karnına gelinmesi tavsiye edilir. Pipetle su içme işlemi de tavsiye edilmediği için işlem öncesinde bu gibi şeylere dikkat edilmelidir. İşlem sonrasında ufak tefek şişlik ve morluk oluşumları görülebilir, bu çok doğal bir reaksiyondur ve kısa sürede kaybolur, endişe etmeye gerek yoktur. İşlemin yapıldığı gün herhangi bir şekilde ruj veya parlatıcı sürülmemesi gerekiyorken birçok uzmana göre ilk 2-3 gün boyunca bu ruj veya parlatıcı sürmeme durumu devam etmelidir. Dolgunun etkilerinin korunması ve kalıcılık ömrünün uzatılması için dudağın hassas bir bölge olduğu unutulmamalı ve dudaklar batıcı ürün ve gıdalardan (kürdan, cips vs.) korunulmalıdır.

Ankara Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu işlemleri uygulaması son derece basit ve rahat işlemlerdir. Buna rağmen işlem öncesinde bir muayene gerekmesi, dolgu cinsinin ve miktarının belirlenmesi, hastanın isteklerine karşı çıkmadan kendisine en uygun seçeneklerin sunulması gibi etkenler dolayısıyla dudak dolgusu işlemleri mutlaka uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Hastanın talepleri her ne olursa olsun asıl uygun olan işlemlerin doktor kararıyla belirlendiği ancak yine de son kararın hastaya bırakıldığı unutulmamalı, yeterli donanıma sahip olmayan estetik kliniklerden uzak durulmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir