Dünyada yeni bir dolandırıcılık

Dünyada yeni bir dolandırıcılık

Dünyada yeni bir dolandırıcılık

Dünya’da yeni bir dolandırıcılık daha türedi.Sosyal medya Facebook üzerinden tanımadığı kişiler arkadaşlık isteği gönderen ​ChriistinaAguilerra Giftfans sosyal medya üzerinden çeşitli hediyeler kazandınız diye müşterilerin kredi kartlarını link atıp bu linki onaylamasını istiyor.​Evet, yaptığım facebook piyangosunda kazanan olarak seçildin … tebrikler.Ödülü almak için lütfen kaydolun, kaydolduktan sonra ödülü alacaksınız kaydolmayı bitirdiğinde bana haber ver diyerek bu linki atıyor.

“VERİLEN LİNKTE NELER VAR?”

Kredi kartının numarası,kartın son kullanma tarihi ve kredi kartının en arkasında bulunan üç hanelik rakamlar isteniyor.Bu bayanın sosyal medya Facebook üzerinden çoğu kişileri dolandırdıkları tespit edildi.Facebook kullanıcısının sahte hesap olduğu anlaşıldı.Çünkü Facebook kullanıcısının doğum yeri ve Facebook’ta hiç bir künyesi olmadığı görüldü ve ikinci bir link’e tıkladığınızda link’i başka yerlere yönlendirdiği görüldü.Aman dikkatli olun bu resimdeki bayanla kesinlikle sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurmayın.

Hello…Congratulations … you won $ 5,000 … Because you already like or share my post .. check my profile .. check out my latest post. register yourself to send your gift

“MESAJIN TÜRKÇESİ”

Merhaba … Tebrikler … 5,000 $ kazandınız … Zaten gönderimi beğendiğiniz veya paylaştığınız için .. profilimi kontrol edin .. son yazıma bakın. hediyeni göndermek için kendini kaydettir.
ÖZEL HABER METİN DURMAZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir